האם ידעתם שהתבלינים במטבח שלכם יכולים לא רק לשפר את טעם האוכל, אלא גם לתרום לבריאותכם? מחקרים מראים שתבלינים רבים מכילים נוגדי חמצון ותכונות בריאותיות נוספות. הנה חמישה תבלינים נפוצים והיתרונות המפתיעים שיש בהם:
קינמון: מתיקות טבעית וסוכר נמוך - קינמון, התבלין הארומטי והחמים הזה, הוא לא רק תוספת נפלאה לתה שלכם. הוא גם ידוע ביכולתו לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם, מה שהופך למצוין עבור אנשים הסובלים מסוכרת. בנוסף, הוא עשיר בנוגדי חמצון המסייעים לשמור על בריאות הלב.
טיפ: פזרו מעט קינמון על יוגורט, פירות או דגני בוקר, או הוסיפו אותו לתבשילים.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
כורכום: זהב הודי למערכת החיסון - כורכומין, החומר הפעיל בכורכום, הוא כוכב העל של עולם התבלינים. הוא ידוע בתכונותיו האנטי-דלקתיות ונוגדות החמצון שעשויות לסייע במניעת מחלות כרוניות ולהפחית כאבים ודלקות.
טיפ: הוסיפו כורכום לקארי, למרקים ולרטבים. תוכלו גם להכין ממנו גם 'משקה זהב' (Golden Milk) מחלב צמחי, כורכום, כמון שחור ופלפל שחור.
ג'ינג'ר: סבתא ידעה למה - ג'ינג'ר אינו רק תבלין, אלא גם תרופה טבעית למגוון רחב של בעיות. הוא מצוין להרגעת כאבי בטן, בחילות והקאות ומעלה את חום הגוף. בנוסף, הוא עשיר בנוגדי חמצון המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית.
טיפ: הוסיפו ג'ינג'ר מגורר לתה, לסמוטיס או למנות מטוגנות אבל לא יותר מדי.
שום: מגן על הלב - השום, תבלין חריף ורב עוצמה, הוא ידיד נאמן של הלב. הוא מסייע להוריד את לחץ הדם, להפחית את רמות הכולסטרול ולמנוע היווצרות קרישי דם. בנוסף, לשום יש תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי-ויראליות.
טיפ: הוסיפו שום טרי או כתוש למגוון רחב של מנות, החל מרטבים, סלטים וכלה בבשרים ותבשילים.
פלפל קאיין: חריף ובריא - פלפל קאיין, הידוע בחריפותו, מכיל קפסאיצין, חומר בעל תכונות אנטי-דלקתיות ומשככות כאבים. הוא יכול לסייע בהקלה על כאבי שרירים ומפרקים, ולשפר את חילוף החומרים.
טיפ: הוסיפו פלפל קאיין למנות מקסיקניות, לתבשילים חמים ולרוטבי סלסה אך היזהרו, כי הוא חריף.
טיפים נוספים לשימוש בתבלינים:
טריות היא המפתח: השתמשו בתבלינים טריים ככל האפשר, שכן כך תפיקו את הטעמים והערכים התזונתיים שלהם בצורה הטובה ביותר.
שילובים יצירתיים: אל תפחדו לשלב בין תבלינים שונים כדי ליצור טעמים חדשים ומעניינים.
בישול עדין: הימנעו מבישול ממושך של תבלינים, שכן חום גבוה עלול לפגוע בערכם התזונתי.