הסעודה האחרונה: נגיף הקורונה הציב אתגרים רבים למשק, באגף המסעדנות בפרט. בעוד במשק הישראלי הכריזו על הקלות ועל פתיחתן הקרובה של המסעדות והברים, ומדינות שונות ברחבי העולם החלו לפעול גם הן באופן, הודיע היום (רביעי) השף מושיק רוט על סגירת מסעדת היוקרה שלו באמסטרדם.

המסעדה של רוט, הנקראת Moshik&, זכתה לאהדת הקהל ולפרסים רבים ונחשבים בענף, ביניהם שני כוכבי מישלן. עם זאת, בחודשים האחרונים, המסעדה נותרה סגורה בשל הסגר האזרחי שהוטל בהולנד של התפשטות המגיפה העולמית. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‘Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.’ Helen keller Today the restaurant closed the final curtain,and it’s probably one of the sadness day in my life because my ‘happiness’ in life is to be abele to practice every day and day my purpose... cooking... Gastronomy have something unique,its bound people culture and ides,and with this uniqueness I was connecting with my staff(that I admire),with my guest from all around the word,and finally with my self. Gastronomy give us the power to express our self,and believe me that next to this privilege there is greater obligation I’m in love with this ‘institut׳ Thank you to all m’y staff for following every day my vision,you are truly the best Thank you to all my suppliers for seeking only for the best for me. Thank you @michelinguide trusting me from the first moment en kept the candle always on Thank you my guest letting me my dreams sharing with you... I WILL BE BACK!... Moshik #gastronomy #amsterdam #michelinstar #bestteamever #iwillbeback

A post shared by moshik roth (@moshik_roth) on

בפוסט מרגש שהעלה השף המוכר לחשבון האינסטגרם שלו, הודה בכאב לסועדים שפקדו את המקום לאורך השנים וכן לצוות העובדים שליווה אותו. "היום המסעדה נסגרת באופן סופי, ייתכן שמדובר באחד הימים העצובים בחיי", פתח רוט. 

"אושר בחיים משמעותו להיות מסוגל להגשים את הייעוד שלי בכל יום, והייעוד שלי הוא בישול. בגסטרונומיה יש משהו ייחודי, יש ביכולתה לחבר בין אנשים, תרבות ורעיונות. כך התחברתי לסועדים שלי מרחבי העולם, לצוות העובדים שלי, אותו אני מעריץ, וכמובן, לעצמי", כתב רוט. הפוסט זכה לתגובות רבות של סועדים וקולגות של רוט, שהשתתפו בצערו והרעיפו שבחים על פעילותו בעבר.