במסגרת שבוע האוכל האיטלקי בישראל יוצעו עשרות סדנאות בישול ואפייה וירטואליות של מאכלים פופולריים מהמטבח האיטלקי אותן יובילו שפים איטלקיים מובילים.הסדנאות אשר יוצעו יהיו סביב קולינריה איטלקית, כגון: פיצה, ריזוטו, פולנטה, לחם, יין, שמן זית, שוקולד ופרלינים, סדנת נוטלה ומתכונים לילדים, סדנה להכנת גלידה איטלקית ועוד. כמו כן, שבוע האוכל האיטלקי יציע סדנאות מיוחדות של אוכל רחוב איטלקי מאזורים שונים באיטליה שיועברו בשידור ישיר מאיטליה לישראל, כגון: סיציליה, נאפולי, פיאמונטה, פוליה ועוד.
בין השפים האיטלקיים המובילים שייקחו חלק בשבוע זה: שף פפה גווידה (Peppe Guida), בעל כוכב מישלן במסעדת nonna rosa / שף פרנקו פפה (Franco Pepe), זוכה התחרות של הפיצה הטובה בעולם לשנת 2019 / שף אטורה מישל מוליטאו (Ettore Michele Moliteo) ממלון Raphaël ברומא והמסעדה הצמחונית של המלון Mater Terrae ועוד
במהלך שבוע האוכל האיטלקי בישראל לשכת התיירות של איטליה ומותג הרכבים האיטלקי היוקרתי אלפא רומיאו, יזמו מסע מכוניות קלאסי מתל אביב לגן לאומי ציפורי שבצפון מסע שכולו איטלקי בנופים של ישראל – טועמים טעמים איטלקיים לאורך כל הדרך
בין הסדנאות הוירטואליות שייתקמו לקהל הרחב:
סדנת לחם איטלקי – השף יונתן שרביט,יערוך סדנה להכנת לחם איטלקי
סורבה, גרניטה וגלידה. סדנה להכנת גלידה בבית אותה יוביל מרקו קמוראנזי בעל גלידה ארטא בנחלת בנימין בתל אביב.
סדנה להכנת פיצה – השף יונתן שרביט, יערוך סדנה להכנת הפיצה האיטלקית המושלמ
סדנת בישול של שף פפה גווידה (Peppe Guida) – השף גווידה בעל כוכב מישל ילמד את הצופים להכין מתכונים של מנות מפורסמות שלו. הסדנה תשודר LIVE מאיטליה
סדנת אוכל רחוב מסיציליה – סדנה עם סיור וירטואלי ברחובות סיציליה. שתעבור דרך נופי ארנצ'יני ורגוסאןעם השף ג'ובאני גלסי מנוסקו, בשידור ישר מאיטליה יחד עם משה בן סימון מומחה להיסטוריה סיציליאנית ועמנואלה פנקה שישדרו מתל אביב.
הרצאה על אייקון הקולנוע האיטלקי פדריקו פליני – המרצה וההיסטוריונית ליאת לוי עזרן בהרצאה על פדריקו פליני
סדנת שוקולד – סדנה עם סיור וירטואלי. בשידור חי עם יצרנית שוקולד מלב הבארוק של ואל די נטו, אלווירה רוקאסלבה מאיטליה
סדנת יין – סדנה על יינות איטלקיים מאזורים פחות מוכרים, אך לא פחות יוצאי דופן, מורמנטינו בליגוריה ועד נרו די טרויה בפוגליה.
סדנת שמן זית – סדנת מומחי שמן זית איטלקיים וישראלים בשיתוף הארגון "Citta 'dell'Olio" מאיטליה. הסדנה תתמקד בשמן זית באזור המזרח התיכון וההבדלים בין זמן זית מאזור אפוליה, ליגוריה וגארדה, התאמה של שמן זית למנות וכמובן טעימות.
סדנת צילום – אנשים ואוכל באמצעות עדשות סמארטפונים. סדנה של הצלם גל בן זאב שיסביר איך להשתמש במצלמה של הסמארטפון
סדנת תיירות ויין על וספה – מסע תיירותי על בווספה בדרך היין האיטלקי – קוליו וקיאנטי. סדנה אותה יוביל בשידור ישיר מאיטליה פאולו קורביני מארגון קיטה דל וינו באיטליה ועמנואלה פנקה השפית האיטלקייה
סדנת ריזוטו ואוכל רחוב מפיאמונטה – סדנה וירטואלית בשדות האורז של פיאמונטה וונטו הפופולרי ביותר של טיולי גורמה. מסע וירטואלי בשדות האורז, שיעור הכנה של ריזוטו כמהין והתמקדות בשימושים יום יומיים של האורז.
לצד עוד שפע של סדנאות מרתקות
הסדנאות הווירטואליות במסגרת שבוע האוכל האיטלקי יהיו פתוחות בחינם לקהל הרחב וישודרו ברשתות החברתיות (פייסבוק ואינסטגרם) של "שבוע האוכל האיטלקי" בכתובות: https://www.facebook.com/ItalianCuisineWeek/ / https://www.instagram.com/italian_cuisine_week_2020/