ד"ר מאיה רוזמן השיבה לשאלה מדוע בעצם אנחנו רעבים יותר בחורף? ושיתפה ברעיונות למאכלים שיכולים לעזור. "אחת מהסיבות לרעב החורפי הוא מנגנון של הגוף לחמם את עצמו באמצעות פעולת העיכול. בגלל שהתכווצויות הקיבה גורמות לגוף להתחמם יש עליה בלתי מודעת ברעב ובתיאבון כשהטמפרטורות יורדות".
בנוסף המשיכה ד"ר רוזמן, "שעות חושך רבות מפחיתות את הפרשת הסרוטונין במוח, שהוא חומר שמשפר מצב רוח, וגורם לחלקנו להעדיף את הפחמימות שנחשבות ל'מנחמות'. שימו לב, מדובר במיתוס: הסרוטונין מיוצר מחומר שנקרא טריפטופן והוא חלבון, שנמצא בבשר, דגים, גבינות, ביצים וקטניות, לא בפחמימות".
"הפחמימות אמנם יכולות לזרז את השפעת הסרוטונין, אבל לא יכולות לעשות זאת אם לא אוכלים חלבונים. אז מה הכי כדאי לאכול ולשתות?
מרק ירקות חם: כל שתיה חמה מחממת את מרכז הרעב והשובע במוח ותורמת לירידה ברעב ל-20 דקות לפחות. המרק משביע יותר מכל שתיה חמה כי הוא מכיל גם סיבים תזונתיים. המרק אפשרי גם בין הארוחות, ובכל שעה שרוצים.
שוקו חם: כפית קקאו, סוכרלוז, מים רותחים ומעט חלב – לא צריך לספור כי זה כמו נס קפה, רק בלי הקפאין. ריח של שוקולד, שתיה משביעה וכיפית בין הארוחות.
פשטידת גבינות וירקות – במקום מנת הגבינה או במקום הביצה בארוחה אפשר להכין פשטידה מפנקת כמנה חמה ומשביעה יותר, המכילה את חומרי המוצא לסרוטונין.
ירקות בתנור – במקום סלט ירקות, אפשר לשים על התבנית כרובית, גזר, דלעת, חציל, זוקיני, גמבה... וכל ירק אחר, להעמיס תבלינים כמו אורגנו, פפריקה, שום, ספריי שמן חופשי.
סיידר חם: אפשר לחמם מיץ תפוחים דיאטטי (שמכיל סוכרלוז בלבד) והתפנק בין הארוחות. משביע וכיפי ב-16 קלוריות בלבד לכוס.
טוסט: במקום ארוחת ביניים או במקום הלחם בארוחה, 2 פרוסות הלחם הקל עם גבינה צהובה דקה (אפשר 28%), קצת בולגרית חמישה אחוז, כפית פסטו, קצת רסק עגבניות, שלושה זיתים, אורגנו ופרוסת עגבנייה. טוסט חם ומושלם בפחות מ-150 קלוריות.
כוס גרגרי חומוס כנשנוש: גרגרי חומוס מכילים כמות גדולה של טריפטופן ממנו מיוצר הסרוטונין במוח. התפיחו, בשלו, תבלו במלח, פלפל שחור ולימון. כוס גרגרי חומוס מכילה 100 קלוריות בלבד ונחשבת לנשנוש חלבוני.