לרגל יום העצמאות ה־76 ערכה רשת מאפה נאמן סקר מאפים, כדי לבדוק מה הפחמימה האהובה על הישראלים, אילו קטגוריות מאפים הן הנרכשות ביותר, וכיצד משפיעה המלחמה על צריכת הפחמימות שלנו. על פי נתוני הסקר, הקטגוריות הבולטות והנרכשות ביותר הן בורקסים, לחמים, עוגיות יבשות, עוגות שמרים ועוגות קרם.
אחרי מטעמי החג: המתכונים שיעזרו לכם לחזור לשגרה | פסקל פרץ-רובין
לדברי מימי נאמן, מבעלי הרשת, "עם ישראל מאוד אוהב פחמימות. מאפים ולחמים בפרט הם מוצרי צריכה בסיסיים משחר ההיסטוריה ונמצאים כיום בכל בית בישראל, בשלל תצורות. בכל שנה יש טעמים ושילובים חדשים, עם שלל קולקציות עשירות, טעימות ומרגשות.
"מצאנו שיש עלייה של8%־13% בביקוש ובצריכה של מגוון סוגי מאפים ביחס לשנה החולפת, ככל הנראה בשל המתיחות הביטחונית. ידוע שסטרס מעלה את רמות הורמוני הרעב, כמו הקורטיזול והגרלין, בגוף, שמייצרים תחושה של רעב וצורך באוכל מנחם, והדבר משפיע על צריכת המזון, ובעיקר על בחירה בפחמימות מתוקות כחלק מהתפריט התזונתי בשגרה היומית".
על פי נתוני הסקר, מרבית הישראלים מעדיפים בורקס גבינה (36%), בורקס תפוחי אדמה (20%), בורקס פיצה (14%), בורקיטס (13%), בורקס תרד (8%) וטעמי בורקס נוספים (9%). בקטגוריית המאפים מרבית הישראלים מעדיפים לחמניות אצבע קלאסיות (33%), פיתות (20%), בייגלה (15%), לחמניות קלועות (8%) ושאר סוגי הלחמים (7%).
בקטגוריית הלחמים הלחם המועדף על הישראלים הוא לחם דגנים שחור (30%), לחם שיפון וחיטה מלאה (22%), לחם זיתים (20%), לחם לבן (13%), לחם אגוזים (12%) ושאר הסוגים (3%). בקטגוריית העוגות היבשות המועדפת על הישראלים היא ביסקוטי (27%), ולאחריה אלפחורס (24%), עוגיות תמרים (16%), ריבה (14%), שומשומיות (12%) וטעמים נוספים (7%).
בקטגוריית עוגות השמרים העוגה המועדפת על הישראלים היא שמרים שוקולד (28%), שמרים גבינה (20%), שמרים קינמון (18%), שמרים חלבה (14%), שמרים ללא מילוי (12%) וטעמים נוספים (8%). בקטגוריית מאפים בחושים הפופולריים ביותר הם מאפינס שוקולד (24%), חלבה (22%), קרים צ'יז (20%), נוגט (17%), שיש (11%) וטעמים נוספים (6%).