"ארוחת מנגל יכולה להגיע בממוצע לכ-3,000 קלוריות", מתריעה מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במחוז דן-פתח תקווה בשירותי בריאות כללית, מריאנה אורבך, לקראת יום העצמאות שבמרוצת השנים הפך גם ל"יום המנגל". אורבך מפרטת את ערכם הקלורי של המאכלים המאפיינים את יום העצמאות:
בהמבורגר גדול בממוצע, יש כ-520 קלוריות ובהמבורגר קטן בממוצע - כ-250 קלוריות. בקבב אחד יש, כ-220 קלוריות במנת סטיק עסיסית - כ-500 קלוריות. בצלחת של צ'יפס, יש כ-400 קלוריות, בפיתה רגילה - כ-180 קלוריות ובלאפה – כ-400 קלוריות.
בשלוש כפות של חומוס קנוי יש כ-200-150 קלוריות ובשלוש כפות של חומוס בתוספת טחינה ושמן – כ-450 קלוריות. בכף טחינה מוכנה , יש כ-45 קלוריות ואילו בכף טחינה גולמית יש כ-90 קלוריות.
לחמניה עם נקניקיה שווה לכ-500 קלוריות, ובכוס בירה יש 330 מ"ל , המכילים כ-150-112 קלוריות. בסלט ישראלי בממוצע, יש כ-110 קלוריות למנה ובצלחת גדולה הכוללת פלחי אבטיח - כ- 500 קלוריות. בפחית קולה של 330 מ"ל, יש כ-139 קלורית.
אורבך ממליצה על שורת המלצות, בעזרתם ניתן לעבור את החג ללא תוספת קלוריות מיותרת: העדיפו את סוגי הבשר הרזים: עוף, הודו ובשר בקר רזה והכי מומלץ לאכול דגים מכל הסוגים , אשר גם בריאים וגם דלי קלוריות. מומלץ לבחור בחוכמה את התוספות. לוותר על הצ'יפס ולאכול תירס או תפוח אדמה אפוי. עדיף להימנע מאכילת פיתות, מאחר שפיתה אחת מכילה 210 קלוריות – כמו שלוש פרוסות לחם. לקינוח מומלץ לאכול פירות.
לדבריה, גם עדיף להימנע מצריכת סלטי חומוס קנויים ואחרים שגם מתקלקלים מהר וגם מכילים 30% שומן. במקומם עדיף להביא סלטים טריים (ירקות,חסה וכדומה) אשר תורמים לבריאות.
את סוגי הבשר הטחון, יש לצלות ראשונים, מאחר שהם נוטים להיחשף לחיידקים ו"להתקלקל". עוד היא אומרת, כי אפשרי ואף מומלץ לשנות את התפריט הקונבנציונלי ולהחליף את מוצרי הבשר בדגים. צריכת דגים מומלצת משום שהרכב השומנים שבהם בריא הרבה יותר מזה שבבשר.
אפשרי גם ללכת על הצד הצמחוני ולהכין שיפודי ירקות הכוללים עגבניות, בצלצלים ופלפלים, אשר תורמים לבריאות. במקביל, אפשרי לעשות מנגל צמחי משיפודי טופו, אשר עשיר בחלבון ודל בשומן. תיבול ברוטב ברביקיו – יוסיף טעם בעל ארומה עשירה, אשר עשירה יותר במרקמה .
עוד היא ממליצה להעדיף מים על כל נוזלים אחרים, או משקאות מופחתי קלוריות. אורבך מתריעה, כי הבשר נוטה להתקלקל במהירות כאשר הוא נחשף לשמש. לפיכך, יש להביא את הבשר, בצידנית מבודדת השומרת על קירור המזון לתקופה ארוכה. את המזון יש להכניס לצידנית בסמוך לזמן היציאה אל הדרך ובנסיעות ארוכות יש להניח בצידנית חומרים מיוחדים השומרים על קור.
במטרה למנוע חימום יתר של הצידנית, אין להניחה במקום חשוף לקרני השמש. מוצרי מזון שונים כמו: חומוס, טחינה ומיונז יש להקפיד להחזיר לצידנית מיד לאחר השימוש בהם, מאחר שחשיפתם לשמש ולחום לאורך זמן עלולה לגרום לקלקולם.- כאמור- הם בכלל בסדר עדיפות נמוך.