כוכבת הצפון
מסעדת "קפה דו סוליי" בשכונת כוכב הצפון בתל אביב מוכשרת, המון פוטנציאל, פעם היא תצליח, אם ירצה הגורל
יש מנות שרק בשבילן שווה להגיע למסעדה ספציפית. ב"קפה דו סוליי" בצפון תל אביב שמעבר לירקון מצאנו ברולה כבדים קטיפתי וחלק, מצופה בסוכר שהופך לקרמל בזכות חשיפה קצרה ללהביור. הניגוד שבין הכבדים המרירים לקרמל המתוק למעשה מייתר את ריבת האגסים – המצוינת כשלעצמה - ואפשר להתענג עליו כך, גם ללא הטוסטונים, בעזרת כפית קטנה, ביס אחרי ביס. הוא כל כך טעים, שאפשר להגיש אותו גם כקינוח. לו רק היה הקרמל מוגש חם, הייתה זו מנה מושלמת (גם מחירה סביר לגמרי, 58 שקלים).
"קפה דו סוליי" בשכונת כוכב הצפון הוא השמיני והאחרון, נכון לעכשיו, שנפתח בקבוצת מסעדות בוקה, והוא גם המרוחק ביותר, הן ממרכז תל אביב והן מיתר בני המשפחה, ומהווה חיזוק קולינרי למהפכה בצפון העיר. אחרי רותי ברודו, ישראל אהרוני, אבי ביטון וגיא פרץ, כעת גם שף אסף שטרן (שחיבבנו מאוד ב"מסה") מצטרף עם "סוליי" - ספק בראסרי ספק בית קפה, הממוקם בשביל נסתר בשכונה שקטה, רחוק מההמולה, ולכן גם ענוג יותר. יש בו מקומות ישיבה בפנים ובחוץ, הוא מעוצב בפשטות והלקוחות מדברים בשקט. כשנצא לפנסיה, נעבור דירה לשכונה ונשב כאן בכל בוקר. ב"סוליי" יש כל מה שצריך כדי שמשפחה מהשכונה תבלה בו, תיהנה ותחזור הביתה ללא פקקים. ועדיין, יש לעשות בו עבודה לא מעטה כדי שאפשר יהיה להמליץ בפה מלא גם לתושבי מרכז העיר לסור לכאן במיוחד.
בראש ובראשונה, השירות. המלצרים הם תיכוניסטים, אומנם הלב יוצא אליהם והם באמת משתדלים, אבל בסופו של דבר הם לא מבינים את התפריט ולא יודעים את תפקידם, מלבד להביא את האוכל ולפנות את הכלים. בעוד שנייה וחצי הם יחזיקו רובים ויגנו עלינו, מה זה בשבילם ללמוד לשאול תוך כדי ארוחה "טעים לכם? חסר לכם משהו?", או להסביר בערגה על המנות בתפריט, לאחר שטעמו מכל מנה ומנה. "השניצל פה ממש טעים", שיתף אחד המלצרים את עולמו הקולינרי.
התפריט מגוון ויש בו כאמור הברקות - וממש תכף נחמיא למנה נוספת - אבל למה לכתוב "דג ממולא" אם הוא לא ממולא? למה לכתוב "מוסקטו סלמון" ובכך לעורר את הדמיון, אם אין בו מתיקות־ענבית כלל? והנה מגיעה המחמאה: הדג ה"ממולא" פשוט משגע. כאן מדובר בפילה לברק טרי, עשוי בעדינות, רך ומתמסר, מצופה בעשבים ובמיני אגוזים, וסביבו יהום הסער עם מגוון פטריות צלויות ומתובלות היטב, והשוס - קרם תירס מענג במיוחד. מחירו גבוה, 146 שקלים, והוא כאמור לא ממולא, אבל טעים על מלא. אז הנה, בסוף מצאנו שתי מנות שרק בשבילן שווה
לבוא.
"קפה דו סוליי", מאיר יערי 19, תל אביב, 077־9386262 (לא כשר)
לקרוא לילד בשמו
ארוחת הילדים ב"קפה גרג" מושלמת, בתנאי שתעשו את הדבר הנכון
רשת "קפה גרג" מצליחה לשמור על אהדה גבוהה כלפיה במשפחה שלנו, בטח ביחס לרשתות בתי קפה אחרות: המנות נראות טריות, מתומחרות באופן סביר ובעיקר גדושות ונדיבות. לא אחת, מנה בודדת מצליחה להשביע שני סועדים, לבטח הורה וילד. גם המגוון המרשים של סוגי המנות, לצד תמונות הממחישות אותן בתפריט, הופכות את "גרג" (אגב, מיהו גרג, שעל שמו קרויה הרשת?) לאופציה ראויה לבילוי משפחתי.
הילדים זוכים בגרג לתשומת לב מרשימה, עם מגוון של שש ארוחות שסוגרות לכם, ההורים, את הפינה בכל המובנים: יש בהן חלבונים, פחמימות, ירקות, שתייה ואפילו קינוח, והן גם מתומחרות במחיר אטרקטיבי – 46 שקלים לארוחה מלאה, כולל הכל. בין המנות: פסטה, פיצה, טוסט בייגל, פנקייק, ארוחת בוקר ושניצל דג.
הילד חיבב מאוד את מנת הפסטה, פשוטה ולא מתוחכמת בדיוק כמו שילדים אוהבים, לצדה ירקות טריים, כוס מיץ וקינוח – כזה שמצד אחד גדול מספיק כדי להשביע את רצונם של הילדים, ומהצד האחר לא ייראה לכם, ההורים, מוגזם מדי. ושתי עצות - אחת להורים, שנייה לגרג. הורים: בקשו מהמלצר להגיש את הקינוח רק בסוף הארוחה. ילדים קטנים מתקשים לדחות סיפוקים; וגרג - אם אתם מפרסמים בתמונות בתפריט את הקינוח ועליו סוכריות צבעוניות קטנות, הקפידו על המחשה מדויקת גם במציאות. בשלוש הזדמנויות שונות אכלנו בסניף בדיזנגוף סנטר, ובכל הפעמים גרג לא פספסו הזדמנות לפספס את הסוכריות. את קולות הבכי של הילד שלנו, הם בטוח לא פספסו.
"קפה גרג", פריסה ארצית
מבצע יואב
יואב קיסלשטיין פתח לפני תשע שנים פיצרייה קטנה על שמו. השבוע השיק את הסניף השישי
תשע שנים לאחר שפתח את הסניף הראשון של "פיצה יואב" ברחוב שינקין, עוד לפני שעלה לגדולות, חוזר יואב קיסלשטיין לעיר הולדתו, גני תקווה: שלשום פתח סניף שישי של הרשת בכור מחצבתו. גם הוא עצמו חוזר להתגורר בעיר, לאחר שנים בתל אביב – הפעם הוא שב עם אשתו הנמצאת בחודשי הריון מתקדמים.
זוהי בשורה משמחת במיוחד לתושבי העיר: כתל־אביבים, נוכל להעיד שהפיצות של יואב מושחתות ומפלצתיות, בדיוק כמו שלפעמים כולנו צריכים. קוטר הפיצה הענקית הוא 46 ס"מ - מעטות הפיצריות המצליחות לאפות קוטר כה גדול; ואם תוסיפו לזה אקסטרה גבינה, תקבלו מגש טעים במיוחד שלא תפסיקו לצלם.
"פתחתי את סניף הפיצה הראשון בשינקין, כשכמעט לא היה כלום ברחוב", הוא משחזר למעריב. "למדתי להכין פיצה לבדי, במו ידיי: איך לפתוח את הבצק, איך לפזר גבינה, איך לשים תוספות בצורה הטובה ביותר. אנשים התחילו ממש לאהוב, ומפה לאוזן באו אליי מכל העיר". היום ניתן להשיג את פיצה יואב בשלושה סניפים בתל אביב, אחד בחיפה ואחד בקריות, וכאמור החדש בגני תקווה.
הסניף החדש של "פיצה יואב": מתחם צים אורבן, ריט 1, גני תקווה (לא כשר)