מחקר שפורסם ב-Nutrients מצא כי קפה הנמכר ברשתות פופולריות, מכיל עד פי שלושה יותר קפאין מאשר בקפה שאנו מכינים בבית. המחקר התפרסם ב"דיילי מייל" הבריטי.
החוקרים הזהירו כי צרכנים ששותים רק שלוש או ארבע כוסות ביום עלולים לחרוג מהמגבלה היומית המומלצת של קפאין, שהיא 400 מ"ג. בדיקות שנערכו על יותר מ-200 סוגים של קפה שנרכשו מרשתות קפה מפורסמות בעולם גילו כי אמריקנו מכיל את הרמות הגבוהות ביותר של קפאין, בקצב של כ-140 מ"ג לכוס, בעוד שקפה שאנו מכינים בבית עם כפית לאדם מכיל את הרמות הנמוכות ביותר, שהיא כ-23 מ"ג.
הממצאים, שפורסמו בכתב העת Nutrients, נחשפו ימים ספורים לאחר שצוות מדענים נוסף מהקולג' הרפואי ובית החולים זידוס בהודו, מצא כי שתיית יותר מ-400 מ"ג קפאין ביום קשורה ללחץ דם גבוה, גורם סיכון מרכזי להתקפי לב ולשבץ. הקפאין, שהוא ממריץ, יכול לגרום להפרעות שינה, בחילה, דופק מהיר וכאבי ראש כאשר הוא נצרך במידה מופרזת.
ה-NHS (שירות הבריאות של הממלכה המאוחדת) ממליץ להגביל את הצריכה היומית ל-400 מ"ג בשל התופעות לוואי של צריכה מופרזת, כאשר לשים לא מומלץ לעבור את המינון של 200 מ"ג במהלך ההריון.
מדענים מהמכון הלאומי לבריאות הציבור בוורשה, פולין, בדקו את רמות הקפאין בקפה מוכן לשתייה לאחר שדאגו שרבים מהצרכנים שותים יותר מדי ממנו.
הם ניתחו דוגמיות של אספרסו, קפוצ'ינו, לאטֶה ואמריקנו מרשתות פופולריות, תחנות דלק, חנויות מכולת ומאפיות, ומצאו כי ההבדלים היו משמעותיים בתכולת הקפאין, כאשר חלקן הכילו רק 12.8 מ"ג לכוס ואחרות מכילות יותר מ-300 מ"ג. בממוצע, החוקרים גילו כי שתיים או שלוש כוסות קפה אמריקנו מספיקות לעיתים קרובות כדי לחרוג מהמגבלה היומית של קפאין.