החורף מביא איתו את הרצון להתכרבל בסוודר נעים, להתחמם ליד האש ולהתענג על ארוחות חמות ומנחמות. אך בעוד שמאכלי הנחמה הם הכוכבים של העונה, אין סיבה שהם לא יהיו גם בריאים ומזינים.

החורף מציע לנו שפע של מאכלים טעימים ועשירים בחומרים מזינים שישמרו על בריאותנו לאורך כל העונה. אספנו לכם עשרה מאכלים חורפיים שיעזרו לכם לשמור על אורח חיים בריא:

בטטות - יש סיבה טובה לכך שבטטות הן מרכיב בסיסי בחורף. הן עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים ונוגדי חמצון, וניתן להכין אותן במגוון דרכים - אפויות, מעוכות או במרק. הבטטות מוסיפות מתיקות טבעית לכל מנה, בלי רגשות אשם. נסו אותן אפויות עם מעט קינמון לתוספת חמה ומנחמת.

בטטה (צילום: אינג'אימג')
בטטה (צילום: אינג'אימג')

כרוב ניצנים - למרות שלעיתים נדחק הצידה לטובת ירקות מוכרים יותר, כרוב ניצנים הוא אוצר תזונתי של ממש. עשיר בסיבים, ויטמין C ונוגדי חמצון, וכשצולים אותו נכון הוא מפתח מעטה פריך ומקורמל שקשה לעמוד בפניו. טיפ: ערבבו עם מעט שמן זית, מלח ופלפל, וצלו עד להזהבה. טפטוף של חומץ בלסמי ישדרג את הטעם.

פירות הדר - החורף הוא העונה המושלמת לתפוזים, אשכוליות, לימונים וליים. פירות ההדר עשירים בוויטמין C, מרעננים ומחזקים את מערכת החיסון. נסו להוסיף פלחי תפוז לסלט חורפי או לסחוט מיץ לימון טרי על ירקות צלויים.

תפוזים (צילום: אינגאימג')
תפוזים (צילום: אינגאימג')

קייל - זהו אחד הירקות העליים המזינים ביותר. עשיר בוויטמינים A, C ו-K ובנוגדי חמצון. ניתן לאכול אותו טרי בסלט או מבושל במגוון מנות. טיפ: עסו את העלים עם מעט שמן זית ומיץ לימון לריכוך והדגשת הטעם הטבעי. מצוין בשילוב עם ירקות שורש צלויים.

דלעת ערמונים - זהו מאכל הנחמה האולטימטיבי לימים קרים. טעמה המתוק ומרקמה הקרמי הופכים אותה למושלמת למרקים, תבשילים ומנות צלויות. היא גם עשירה בוויטמינים A ו-C. נסו לצלות קוביות דלעת ערמונים עם מעט אגוז מוסקט ולהגיש מעל קינואה.

רימונים - הגרגרים האדומים והזוהרים לא רק יפים, אלא גם עשירים בנוגדי חמצון וויטמינים. הם מוסיפים צבע וטעם למנות חורפיות. מצוינים בשילוב עם סלטים, יוגורט או דייסה. טיפ: שלבו גרגרי רימון עם גבינת עזים ואגוזי מלך לסלט חגיגי וטעים.

רימונים (צילום: אינגאימג')
רימונים (צילום: אינגאימג')

סלק - מלך ירקות השורש החורפיים. טעמו העשיר משתלב נהדר עם מגוון מנות, והוא עשיר בחומצה פולית, מנגן ואשלגן. צלו אותו עם שמן זית וחומץ בלסמי, ושלבו עם עלי רוקט וגבינת פטה לסלט פשוט ואלגנטי.

ג'ינג'ר - מוסיף חמימות ותיבול למנות חורפיות ומוכר בתכונותיו נוגדות הדלקת. מתאים למרקים, תה או תבשילים מוקפצים. טיפ מעולה: הכינו משקה חורף מרגיע מג'ינג'ר טרי מגורר, דבש ולימון במים חמים.

חמוציות - הרבה מעבר לרוטב של חג המולד, החמוציות הן פרי חורפי רב-תכליתי. למרות טעמן החמצמץ, הן מוסיפות רעננות נעימה למנות מתוקות ומלוחות כאחד. נסו להכין ממרח מחמוציות עם קליפת תפוז ומעט דבש - מצוין לצד בשר צלוי או על טוסט.

אגוזים וזרעים - החורף הוא זמן מושלם ליהנות מאגוזים וזרעים למיניהם. שקדים, אגוזי מלך, זרעי צ'יה ופשתן הם מקור מצוין לשומנים בריאים, חלבון וסיבים תזונתיים. הם מעולים כחטיף או כתוספת פריכה לארוחות. הוסיפו זרעי צ'יה לדייסת הבוקר או פזרו אגוזי מלך על סלט חורפי.

אגוזים (צילום: אינג'אימג')
אגוזים (צילום: אינג'אימג')

החורף אמנם נתפס כעונה של פינוקים, אבל עם המאכלים האלה אפשר ליהנות מהטוב שבשני העולמות - טעם ובריאות כאחד. בין אם אתם צולים ירקות, מכינים סלט טרי או פשוט נהנים מפרי הדר מרענן, המאכלים החורפיים האלה יעזרו לשמור על גופכם מוזן ואנרגטי לאורך החודשים הקרים. עם מכשירי מטבח מתאימים, הכנת ארוחות בריאות וטעימות הופכת לפשוטה יותר, ומאפשרת לכם ליהנות מכל מה שהעונה מציעה. אז חבקו את חום העונה - במטבח ובצלחת - ותיהנו מחורף בריא וטעים.

נכתב על ידי המתכונאים של Beko, מותג מוצרי החשמל הביתיים