בימים הקרים של החורף, כשהגעגועים הביתה מתעצמים, משיקה רשת קצביות הבוטיק מרינדו יוצאת בפרויקט מיוחד המחבר בין המטבח המסורתי לסיפור הישראלי העכשווי. בשיתוף פעולה יוצא דופן, חברו בשלניות מומחיות לנשים שפונו מבתיהן בצפון, כדי ליצור סדרת תבשילי קדרה המבטאת את קיבוץ הגלויות של המטבח הישראלי.
לטובת הפרויקט גייסה הרשת נבחרת של בשלניות מומחיות וחיברה אותן לבשלניות מישובי הצפון שפונו מבתיהן. יחד הן יצרו ארבעה מתכונים מסורתיים שעברו במשפחותיהן מדור לדור, עדכנו אותם בעזרת נתחי בשר איכותיים והפכו אותם למארזים המכילים את כל חומרי הגלם הדרושים להכנה ביתית.
דליה גרופר, מפונה מכפר גלעדי, שיתפה פעולה עם הבשלנית נטע לויה כדי לשחזר את ה"רוסלה" - תבשיל בשר ושעועית רומני. "זה תבשיל שהוריי היו מכינים מדי יום שישי וגם אני מכינה לילדות ולנכדים", היא מספרת. "למרות שעוד לא חזרתי הביתה - לדעת שאוכלים את הרוסלה שלי נותן לי תחושה של בית".
דבורה נאמן, מפונה מקריית שמונה, הביאה את תבשיל הבסל לוביה. "זה מתכון של אבא, שהיה מכין לתשעת ילדיו מדי שבוע. אני ממשיכה את המסורת ומכינה אותו בדיוק לפי המתכון המקורי. מבחינתי, זה תבשיל שמאחד את המשפחה".
סביר-צידון מביאה את האושפלאו הקווקזי-בוכרי: "התאהבתי בבן זוגי ובטעמים שהביא מהבית. זה תבשיל עשיר ושמח - נתחי טלה שומניים, בצל וגזר מקורמלים ופירות יבשים מתוקים. תבשיל שמאכיל משפחה שלמה וכיף להתכנס סביבו".
חנית חביב תורמת את הסחינה, החמין המרוקאי, מתכון שלמדה מחמותה. "בשבתות חורפיות בדימונה, הריח היה מלווה אותנו כבר מפתח חדר המדרגות. לקחתי את המתכון למקום האישי שלי - אוסובוקו עם עצם עשירה בג'לטין, שמן זית ובטטות שלמות. בשבילי הקדרה מסמלת חורף ותחושה של ביחד".
כל מארז מכיל את כל הרכיבים הדרושים - נתחי בשר, קטניות או דגנים ותבלינים - יחד עם מתכון מפורט והוראות הכנה. נשאר רק להוסיף מעט רכיבים, לבשל ולהמתין שהמטבח יתמלא בניחוחות של חורף ובית.
את הקדרות ניתן לרכוש בקצביות מרינדו או באתר הרשת במחיר של 249-269 שקל, כולל סיר אמייל צבעוני.