עולם הירקות הוא עולם שלם של תחושות, טעמים, מרקמים ובעיקר רגשות. עם הירקות אנו מנהלים מערכת יחסים מורכבת ואנו אוכלים אותם כמנה עיקרית וכתוספת בצד.

יש אנשים שמאז ומתמיד אהבו ירקות, ויש אנשים שהתחברו אליהם מהפן הבריאותי, שמירה על ערכים תזונתיים והעושר הבריאותי המצוי בהם. אני אוהבת אותם בעיקר בזכות המגוון הרחב שלהם: הטקסטורות, הצורות, המרקמים והטעמים השונים, ומשום שאפשר להכין מהם מנות פשוטות, מורכבות, מיוחדות ואיכותיות. בחרתי להציע שני מתכונים פשוטים להכנה ומפתיעים בהגשה ובטעמם המיוחד.


לפורטל הקולינרי של פסקל

 
פרוסות בטטה משולבות עם פרוסות גבינה, שעוברות טיגון קצר וכך הן הופכות להיות כריך רך וחמים המפתיע בכל נגיסה; ותוספת קלה להכנה של ירקות כמו קולרבי, לפת, קישוא ותימין שיוצרים סימפוניה של טעמים. מסתפקים בקילוף, חיתוך, תיבול, והופ לתנור. שם הכל כבר קורה מעצמו. התוספת מושלמת גם לצד מנת דג.


טיפסקל

אם אתם מקפידים על הגזרה, הכינו את כריכי הבטטה עם פירורי לחם מופחתי שומן, הנמכרים במרכולים, ובמקום לטגן את הכריכים, ניתן לאפות אותם בתנור.

כריך בטטה וגבינת עזים

החומרים ל-10-12 יחידות:
2 בטטות
1 גליל גבינת פרומעז
שמן לטיגון
מלח ופלפל, להגשה מפולפלת וחריפה הוסיפו פלפל חריף או כפית אריסה
1 ביצה טרופה ומתובלת במלח ופלפל, פלפלת חריפה או מעט כמון
1 כוס פירורי לחם מתובלים ומשובחים
אפשר לגוון ולשלב עשבי תיבול, ולפזר אותם על הגבינה לפני הטיגון
אופן ההכנה:
1 . קולפים את הבטטות ופורסים אותן לפרוסות בעובי ½ ס"מ (20-24 פרוסות); פורסים את גליל הגבינה ל-10-12 פרוסות.
2. מפזרים את פרוסות הבטטה על צלחת, ממליחים, מפלפלים ומרככים במיקרוגל במשך 8-9 דקות. חשוב להשגיח כדי שפרוסות הבטטה לא יתפוררו.
3. מחממים שמן לטיגון.
4. מניחים פרוסת גבינה בין שתי פרוסות בטטה, ומהדקים מעט. מגלגלים בביצה הטרופה ובפירורי הלחם.
5. מטגנים בשמן חם משני הצדדים, עד להזהבה קלה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
6. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. 

לפת וקולרבי אפויים בתימין

החומרים ל-6-8 מנות: 
2 לפתות קלופות וחתוכות לרבעים או לשמיניות
2 קולרבי קלופים וחתוכים לרבעים או לשמיניות
2 קישואים נקיים וחתוכים לרבעים
5 שיני שום חתוכות לרבעים או חצויות
3־ 4 ענפי תימין
2 כפות בצל מיובש
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
נייר אפייה
רדיד אלומיניום
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את כל הירקות והתבלינים ושמן הזית ומערבבים.
2. מרפדים תבנית חסינת אש בנייר אפייה.
3. מעבירים את הירקות לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך 25 דקות.
5. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות ולשזף את הירקות עוד 10-15 דקות.
6. מגישים חם.


סימפוניה של טעמים. לפת וקולרבי אפויים בתימין. צילום: פסקל פרץ רובין