פעם הסתפקנו באלכוהול בסיסי. היה לנו ערק, אוזו, רום, קוניאק, ברנדי ובמקרים בודדים ומיוחדים גם וויסקי. פה ושם צף הדובדבן או ששפתי הכוסות עוטרו בפס לבן של סוכר, הכול בהתאם לאירוע ולתקציב. עם ההתפתחות הקולינרית החלה התעוררות וסקרנות סביב עולם המשקאות האלכוהוליים, שהפכו למיוחדים ומעוצבים יותר.



לפורטל הקולינרי של פסקל



בעשור האחרון בר המשקאות עבר מהפך. לא עוד משקה עם קרח, כיום זו אומנות החובקת תורה שלמה של טעמים וטכניקות של שילובים. את כל מרכיבי הבר הזולים החליף האלכוהול המשובח, המיצים הפכו לטריים חומרים מהמטבח – פירות, ירקות, עשבי תיבול ותבלינים - שולבו במשקאות. 
 

בהדרגה החלו הקוקטיילים לזכות בהכרה ולהכנתם נדרשה מקצועיות, הבנה קולינארית ואנינות טעם. תפקידו של הברמן שודרג עד כדי אמן, נפתחו בתי ספר ייעודיים והוצעו לקהל הרחב סדנאות הדרכה בנושא. במקום ברמן קיבלנו את המיקסולוג, אדם שמתמחה בתורת ערבוב המשקאות ויודעי בדיוק איך הופכים את הקוקטייל לחוויה קולינארית מסקרנת, שמעוררת את כל החושים.
 
לכבוד הקיץ וחג האהבה בחרתי ללמוד על תורת ערבוב המשקאות, כך שאוכל להגיש משקה לבן זוגי או לחברים, בזמן אירוח בגינה. גייסתי לעזרתי את יוגב מועלם, מיקסולוג בכיר, מייסד חברת COCKTAIL ART המגישה סדנאות קוקטיילים קולינאריות, והמנהל המקצועי של בית ספר לברמנים "ברמאסטר".
 
באחר צהריים אחד מועלם לימד אותי קצת על תורת הערבוב והתנועה ליצירת הטעם המושלם למשקה. אז אם גם אתם רוצים ליהנות מקוקטייל מעניין בבית, כל מה שאתם צריכים הוא לעקוב אחר מתכוני הקוקטיילים הבאים שרקחנו במיוחד עבורכם.

מוכנים לשקשק? 
אלו האביזרים שכדאי שיהיו בבית כדי לרקוח את המשקה המושלם:   שייקר. אם אין אפשר להשתמש בצנצנת עם מכסה. ג'יגר (כלי מדידה). אפשר להשתמש בכוס קטנה, כאשר הנפח שלה ידוע לכם. כותש. אם אין אפשר להשתמש במערוך.   קרש חיתוך, סכין.  קרח, כוסות וקשים. פירות העונה (אבטיח, מלון, נקטרינה) עשבי תיבול (נענע, רוזמרין, תימין). תבלינים (מקל קינמון, מקל ווניל, כוכבי אניס).  

טיפסקל לקוקטיל ערק בצ'יק צ'ק 
מזגו ערק לכוסות (או אוזו, או בוכה), הוסיפו קרח, מעט מים, נענע, תימין, רוזמרין ופרוסות לימון. אפשר להוסיף גם 2-1 כפות רוזטה ומספר שקדים טריים.
קוקטייל :סאמר טיים
החומרים: (למנת משקה אחת)
6 עלי נענע
3 קוביות אבטיח בגודל 3X3 ס"מ, מאבטיח מתוק-מתוק 
50 מ"ל רום בקרדי (או כל רום בהיר שיש)
30 מ"ל מיץ לימון טרי
25 מ"ל מי סוכר 
2 טיפות אנגסטורה ביטרס (תבלין אלכוהולי שמבוסס על תערובת שורשים ותבלינים. זמין בחנויות האלכוהול), אופציונאלי  
50 מ"ל סודה 
לעיטור וקישוט: 
פלח אבטיח ועלי נענע



צילום: לימור טל

אופן ההכנה:
מכניסים לשייקר את הנענע וקוביות האבטיח ובעזרת כותש /פטיש דוחסים ומרסקים אותם היטב. מוסיפים את שאר החומרים (פרט לסודה), מוסיפים קרח למילוי השייקר, מנערים היטב ומסננים את הנוזלים לתוך כוס גבוהה ויפה מלאה בקרח. מסיימים בתוספת מי סודה. 
מעטרים בפלח או קוביות אבטיח קטנות ועלי נענע.
קוקטיל : מלון מתובל
החומרים: (למנת משקה אחת) 
50 מ"ל משקה ג'ין בומביי (או כל ג'ין שיש לכם בבית)
30 מ"ל מיץ לימון טרי
20 מ"ל מי סוכר 
קורט פלפל אנגלי, טחון
1 קוביית מלון בגודל 3X3 ס"מ 
2 טיפות אנגסטורה ביטרס - לא הכרחי
50 מ"ל בירת ג'ינג'ר FEVER TREE (להשיג בחנויות המתמחות) 
לעיטור וקישוט : 
פלח מלון, רצועות דקיקות של קליפת לימון, ענף רוזמרין

אופן ההכנה:
מכניסים לתוך השייקר את קוביות המלון ובעזרת כותש /פטיש דוחסים, מועכים ומרסקים אותו. 
מוסיפים את יתר החומרים, פרט לבירה. מוסיפים קרח עד למילוי השייקר, מנערים היטב ומוזגים תוך כדי סינון לכוס יין או שמפניה עם קרח.
משלימים עם בירת ג'ינג'ר ומעטרים במלון, רצועות לימון ורוזמרין. 
וויסקי אקזוטי
החומרים: (למנת משקה אחת)
50 מ"ל וויסקי ג'ק דניאלס (או כל וויסקי אמריקאי שיש לכם בבית)
25 מ"ל ליקר אמרטו די סרונו (או כל ליקר שקדים שניתן להשיג)
30 מ"ל מיץ לימון טרי
30 מ"ל מיץ תפוזים טרי
2 פרוסות נקטרינה, עסיסית 
15 מ"ל מי סוכר
לעיטור וקישוט :
כוכב אניס, אגוז מוסקט, רצועות דקיקות של קליפת תפוז 

אופן ההכנה:
מכניסים לשייקר את הנקטרינה החתוכה ובעזרת כותש /פטיש דוחסים כותשים ומרסקים אותה. 
מוסיפים את שאר החומרים. ממלאים בקרח את השייקר, מנערים היטב ומסננים לכוס מעוצבת מלאה בקרח. 
מקשטים עם כוכב אניס רצועות התפוז ומעט אגוז מוסקט טחון. 
קוקטייל סניוריטה
החומרים: (למנת משקה אחת)
45 מ"ל טקילה "סאוזה הורניטוס" (או כל טקילה איכותית אחרת)
10 מ"ל ליקר תפוזים "גרנד מרניה" (או כל ליקר תפוזים)
30 מ"ל מיץ ליים טרי (או מיץ לימון)
3 ענבים שחורים מתוקים, ללא חרצנים
15 מ"ל מי סוכר
1 פרוסת ג'ינג'ר
לעיטור וקישוט: 
סליל קליפת לימון, גרגרי פרג ופלפל אנגלי



צילום: לימור טל



אופן ההכנה: 
מכניסים לשייקר את הענבים והג'ינג'ר וכותשים/ מרסקים אותם היטב. מוסיפים את יתר החומרים, מנערים ומוסיפים קרח. 
מנערים היטב ומסננים לכוס מעוצבת שאת שפתיה עיטרנו בגרגרי פרג ופלפל אנגלי. מוסיפים רצועות דקיקות של קליפת לימון.
קוקטייל קריביאן 
קוקטייל טרופי שמבוסס על סגנון "טיקי" משנות ה-60 (משקאות משולבים עם פירות אקזוטיים ומטריה קטנה לקישוט), שזוכה לעדנה מחודשת
החומרים: (למנת משקה אחת)
30 מ"ל רום בקרדי בהיר (או כל רום אחר)
30 מ"ל רום בקרדי "אוקהרט" (רום מתובל)
15 מ"ל מיץ ליים טרי (או מיץ לימון)
30 מ"ל מיץ תפוזים טרי
30 מ"ל מיץ אננס טרי
15 מ"ל מיץ מנגו טרי
20 מ"ל קרם קוקוס
לעיטור וקישוט: 
פרח אכיל, רצועות קליפת תפוז, עלי נענע, פלח מנגו וקינמון

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לתוך מיכל שייקר, סוגרים ומנערים היטב. 
מסננים לכוס גבוהה ויפה מלאה בקרח, ומעטרים עם רצועות התפוז, פלחי מנגו, פרח אכיל וקינמון (את הקינמון אפשר להדליק ואז הוא מפיץ ניחוח נפלא בעת ההגשה).