מארחים חברים או בני משפחה ונתקעתם בלי קינוח? התזונאית ד"ר מאיה רוזמן מציעה מתכון לעוגת שמרים תפוחים בריאה, מתוקה וטעימה. "מטופלת אמרה לי שהיא חרגה נורא ואכלה עוגת שמרים עם תפוחים. עשיתי חשבון על המתכון ויצא רק 140 קלוריות לפרוסה, כך שהיא יכולה לאכול אותה לא רק בסוף השבוע אלא כל יום".
המצרכים לעוגה:
• 400 גרם קמח כוסמין מלא
• חצי כוס סוכר חום
• רבע כוס שמן קנולה בכבישה קרה
• 50 גרם חמאה
• שלושת רבעי כוס מים
• 1 ביצה
• 15 גרם שמרים
המצרכים למילוי:
• 4 תפוחים
• שתי כפות סוכר חום
• 2 סוכר וניל
אופן ההכנה:
1. מערבבים קלות את הקמח והשמרים
2. מוסיפים את כל יתר החומרים
3. לשים את הבצק במיקסר כעשר דקות
4. מתפיחים כשעה עד הכפלת הבצק
5. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים
6. במקביל קולפים תפוחים וחותכים לקוביות
7. מאדים את התפוחים בסיר בלהבה נמוכה כ-10 דקות, מוסיפים סוכר חום, סוכר וניל ומעט קינמון
8. מצננים את התפוחים
9. את 2 עיגולי הבצק מרדדים למלבן
10. מניחים מחצית מהתפוחים במרכז
11. חותכים לפסים את הבצק שנשאר בשני הצדדים, וסוגרים את הצדדים שתי וערב
12. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כחצי שעה
תכנית הייעוץ של ד"ר רוזמן בנושאי תזונה נכונה, כל יום שישי ב12:00- ב"רדיו ללא הפסקה 103FM".