פסטיבל Beers חוזר אלינו פעם נוספת, ויתקיים ב־8־10 באוגוסט החל מ־18:00 במתחם התחנה בתל אביב. המבקרים יוכלו לטעום מכל מיני הבירות (במחיר של 70 שקלים לחמישה קופוני השתתפות) – ובהן בירות שבושלו במיוחד לרגל האירוע – ולרכוש בקבוקים במחירים מוזלים ואביזרי בירה ממותגים מכל רחבי העולם. בפסטיבל יהיו גם מתחמי אוכל ופינות ישיבה למנוחה, וברקע תתנגן מוזיקה חיה.



עבור אלו מכם שביקרו בפסטיבל בשנים קודמות ומרגישים שכבר טעמו הכל, בדקנו את הבירות החדשות שעולות לישראל ממש בימים אלו וייתנו את הופעת הבכורה שלהן במאורע. 



HITE


הבירה הנמכרת ביותר בקוריאה הדרומית. היא נחשבת לבירה הלאומית, עם מכירות בהיקף של יותר מ־20 מיליארד בקבוקים בשנה. המשקה מיוצר בשיטת Ice Point, בטמפרטורה נמוכה מאפס מעלות, השומרת על טריות הבירה ועל טעמה הרענן לאורך זמן. זהו לאגר בעל 4.3% אלכוהול, מושלם לימי הקיץ המהבילים.



בירה פארדל


בירה מהחבית שהושקה בעולם לראשונה ב־2007 ונוצרה בסיועם ובהדרכתם של מאות צרכנים ומומחי בירה צ'כים, הידועים בתשוקתם לבירה. הם אלו שקבעו את אופייה ואת טעמה המריר, את צבעה הענברי העמוק ואת הקצף הגבוה והלבן. זוהי בירה קלה מאוד, בעלת רק 3.8% אחוזי אלכוהול.




בירה פארדל. צילום: יח"צ
בירה פארדל. צילום: יח"צ



באדוויזר B: ORIGINAL


פרימיום לאגר. יש הסכמה רחבה שזו הבירה הצ'כית הטובה בעולם. ככזו, היא מבוססת על מסורת בישול בירה שהתקבעה במשך יותר מ־700 שנה. הבירה מבשילה במשך 90 יום טרם אריזתה בבקבוק, מה שמעניק לה את טעמה המקורי. באדוויזר קרויה על שם העיר בודוויאז, שבה היא מיוצרת עד היום ונחשבת לבירה באדוויזר המקורית. לבירה מראה זהוב בהיר וניחוח עדין. כוהל: 5%.



ארקובראו


ראשיתה של מבשלת ארקובראו ב־1567, בטירה בעיירה הבווארית מוס שבגרמניה. המבשלה נמנית עם המבשלות העתיקות ביותר בגרמניה, בעיקר בזכות היותה בבעלות פרטית, ללא לחצי רווחיות של בעלי מניות. המבשלה מייצרת בעצמה את השמרים המיוחדים הדרושים להכנת הבירה ומשתמשת בהם פעם אחת בלבד. זאת, לעומת שימוש חוזר, לעתים עד עשר פעמים, במבשלות אחרות. המבשלה מייצרת כיום 15 סוגים שונים של בירה, ובהם שלושה סוגים נטולי אלכוהול. לארץ יגיעו כרגע ארבעה סוגים: בירת חיטה בהירה: 5.3% אלכוהול, בירת חיטה כהה: 5.3% אלכוהול, בירת חיטה קלה: 2.9% אלכוהול ובירת חיטה ללא אלכוהול: 0.5% אלכוהול.




משקה /// הסינגל מאלטים של סקוטלנד



בשיא החום מגיעה אלינו קצת קרירות סקוטית בדמות סינגל מאלטים חדשים. אוסף הסינגל מאלטים האיכותי מגיע מארבע משפחות בסקוטלנד: גלנליווט, אברלור, סקאפה ולונגמורן. לא פחות משמונה מוצרים חדשים נחתו פה ממש בימים אלו, אז בואו נעשה סדר: שלוש משפחות מותגי סינגל מאלט חדשות המגיעות ממזקקות בוטיק בסקוטלנד – אברלור, סקאפה ולונגמורן, עם שלושה מוצרי נאדורה חדשים ממותג הוויסקי גלנליווט.



משפחת נאדורה: מקור השם הוא בגאלית, ופירושו - הטבעי. נאדורה מיוצר בהשראת הוויסקי המסורתי של המאה ה־19. המגוון של נאדורה מיושן באצוות קטנות ולא מסוננות, מה שמעניק תווי טעם עזים ואחוזי אלכוהול גבוהים. לארץ הגיעו גלנליווט נאדורה פירסט פיל, גלנליווט נאדורה אולורוס וגלנליווט נאדורה פיטד.




סינגל מאלטים. צילום: יח"צ
סינגל מאלטים. צילום: יח"צ



מזקקת אברלור נוסדה ב־1826 לגדותיו של נהר הספיי המרהיב. אברלור 12 שנה, אברלור 16 שנה ואברלור אבונה הם התוספות החדשות בישראל.


מזקקת סקאפה שוכנת באיי אורקניי. המזקקה מפיקה וויסקי סינגל מאלט סקוטי המבוסס, בין היתר, על מים צלולים הנובעים ממעיין טבעי, על שימוש במאלט נטול כבול ועל הבשלה בחביות ברבן ממילוי ראשון המאוחסנות קרוב לים. התהליך מעניק לוויסקי מעט מטעמי הים המלוחים. סקאפה סקירן וסקאפה גלנסה אפשר עכשיו להשיג גם כאן.



לונגמורן מייצרים סינגל מאלט יוצא דופן באיכותו, המוערך מאוד בקרב מומחי וויסקי ומזקקים. לישראל הגיעו לונגמורן דיסטילר צ'ויס ולונגמורן 16 שנה.


אבל אתם לא חייבים לקנות את כל הבקבוקים האלו כדי לטעום את התושבים החדשים.



במסגרת השקת הבקבוקים מתקיימת חוויית וויסקי קולינרית בשוק אלנבי־רוטשילד בתל אביב - "חודש סינגל מאלטים מסקוטלנד" - שיתקיים עד סוף אוגוסט ויאפשר לרכוש כרטיסים לסיור קולינרי, לצד טעימות ממגוון משקאות הוויסקי החדשים.



הסיורים מציעים חוויה אלכוהולית לצד ארוחה בת חמש מנות, בעלות של 115 שקלים.




אירוע /// בחצר של מקאלן



מסעדת "פופינה" משיקה את החצר המחודשת בסימן הסינגל מאלט מקאלן, ובכך מצטרפת לקבוצת ברים ומסעדות בעולם. בימים אלו היא הוכתרה


ל־Spiritual Home של וויסקי סינגל מאלט מקאלן בישראל.



הקונספט של Spiritual Home קיים בעולם כבר כמה שנים, ושואף לאגד יחד ברים ומסעדות השומרים על סטנדרטים קפדניים ביותר, כך שאוהבי הוויסקי יוכלו ליהנות מחוויה קולינרית גלובלית אחידה ברחבי העולם. מקומות שיוגדרו כך יציעו ללקוחותיהם בקבוקים נדירים, סדרות מצומצמות וארוחות מיוחדות.


"פופינה" החליטה לחגוג את המאורע בתפריט ספיישל שרקח השף אוראל קמחי. תוכלו למצוא שם טרטר מוסר ים, קולרבי, פטריות מלך יער, ויניגרט מקלאן וטוביקו וואסבי, פילה מוסר מעושן קלות, קרם כרובית ושקדים, ציר לובסטר ולמון גראס, ועוד.



בתפריט הקוקטיילים שיוגש יוצעו שני קוקטיילים משובחים: אולד פאשן: מקאלן פיין אוק 12, ביטר תפוזים וסוכר, והיילנד פיז: מקאלן פיין אוק 12, לימון, ביטר ארומטי וג'ינג'ר אייל, במחיר אחיד של 82 שקלים לכל קוקטייל. התפריט המיוחד יוגש לצד התפריט הרגיל של המסעדה עד תחילת ספטמבר. "פופינה", אחד העם 3, תל אביב