אז גם יום העצמאות עבר לו, בקושי הרגשנו, אכלנו בעיקר, עשינו קבבים על המיני גריל בחניה שלנו כבמו חבורת פליטי קורונה מורעבים. אין מה לעשות, קבבים וחומוס פחות טעימים כשאין מלא רעש מסביב, ילדים צורחים, ריחות העשן של השכנים לצידך בפארק, הפיתה השרופה על הגריל פחות טעימה כשאין לידך את כל החבר'ה שלך שצוחקים ונהנים, שותים ומרכלים. אבל הי, לפחות השירותים היו ממש קרובים והקפה שחור נשאר משובח כמו תמיד.

אחרי שכל סאגת יום העצמאות התפוגגה לה, נשארנו עם טעם של עוד, בעיקר של אוכל אבל לא בשר - גם ככה הוצאתי מהמקפיא כל דבר שאי פעם הקפאתי וניסיתי לבשל ממנו משהו. כמות הקציצות והממולאים, השניצלים והתבשילים שרצו בבית בשבועיים האחרונים הופכים אותי לטבעונית עוד שניה.
על המשלוח מTYO היפנית המוערכת של השף יאמה סאן, חשבתי כבר לפני שבוע, אחרי המשלוח המעולה של ניניהאצ'י התעורר בי החשק לאסייאתי, לאוכל תאילנדי, יפני, ויאטנמי , לדגים נאים, לסושי מעולה, לטעמים העוקצניים. לחופשה בחו"ל.
אבל עד שזה יקרה, נכנסנו לאתר של TYO והתחלנו לשוטט.
נקודה ראשונה  לזכות המסעדה היא הסימון על המנות מבחינת המלצת משלוח, לTYO יש מנות דגים חמות מעולות  והבלאק קוד במרינדה של מיסו וסאקה היא עינוג קולינרי, אבל הן לא עוברות טוב במשלוח כנראה, והמסעדה רושמת את זה בבירור על המנה כהמלצה לא להזמין בידיעה שגם אם הם ירוויחו עוד כמה שקלים על המנה הם יאבדו אתנו כלקוחות אם המנה תאכזב . 
נקודה שניה היא שבמשלוח תקבלו 20% הנחה+בירה+קינוח בכל הזמנה שתעשו! יופי של פינוקים.

אז התמקדנו בעיקר בדגים נאים, הזמנו כ-4 רולים של סושי, סלמון צרוב ופיצה טונה, פתחנו סאקה והמתנו בסבלנות כיאה ליפנים צייתנים.
חצי בקבוק סאקה אחרי והמשלוח כבר הועמד על השולחן לצילום אינסטגרם בעוד הבזנזוג מביט בי רעב וחסר סבלנות, מזל שזה סושי והוא לא יכול להתלונן שהוא שוב אוכל אוכל קר.. אבל מה אני יכולה לעשות, המשלוחים של TYO כל כך יפים, כמו קופסאות תכשיטים.

משלוח מ-TYO (צילום: אסנת גואטה)
משלוח מ-TYO (צילום: אסנת גואטה)

אחרי סט הצילומים התיישבנו לזלול.  קודם כל פתחנו את הבירה הקרה שקיבלנו בהתאם להבטחה שלהם. כבר כיף.
התחלנו עם סלמון צרוב עם אבוקדו, אצות ו-וינגרט מיסו מצויין. הסלמון היה חמים, צרוב עדין וטבילה קטנה בויניגרט מיסו הקפיצה אותו מבחינת המליחות והטעמים. משם פתחנו עוד קופסא כמו זוג ילדים נרגשים שקיבלו מתנות יומולדת וגילינו את רול הריינבו - אותו בחרנו כי הוא היה בספיישל רולים שהמסעדה הציעה. הרול עצמו מבוסס על הספייסי טונה רק עטוף בשלושה סוגי דג שונים, טונה, סלמון ומוסר,  קופסא שלישית חשפה את פיצת הטונה - טונה אדומה על טורטייה פריכה, חמאה של שום צרוב, עגבניות שרי, פרמז'ן, צ'ילי ועשבים טריים- אני פחות מתחברת לכל עניין הפיצות והדגים הנאים אני מודה, הגברבר רצה קצת פחמימות ואני זרמתי, הבצק הגיע פריך והתערובת עליו הייתה פיקנטית וכיפית ומצאתיאת עצמי סותמת את הפה ומחסלת 2 חתיכות עוד לפני הגברבר. 
הקופסא הרביעית הייתה הכי שווה- גדושה ב-4 רולים שונים - 8 יחידות כ"א שישבו שם כמו ממתקים צבעוניים שחייבים לטעום מכולם ומהר! התחלנו בקלאסי - ספייסי טונה - רול שמנמן עטוף בנתח נדיב של טונה עם מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק, שבבי טמפורה, טוביקו כתום וספייסי מיונז - סושי טוב צריך דיוק, חומרי גלם טריים וזהו. 
מהקלאסי כבר עלינו לסלמון יוזו - אחד הרולים האהובים עלי, השילוב בין לימוניות לסלמון עובד כל כך טוב  שאתם מפסידים אם אתם לא מנסים רול שכזה. פה הרול היה בנוי מאספרגוס מלפפון, סלמון פיקנטי וסלמון סקין לימוני כשמעל כל עיגול הונחה חתיכה של סלמון מתובל ביוזו  וככה קיבלתם ביס שהוא קריספי ורך במקביל, פיקנטי ולימוני - בקיצור עיזבו אתכם מתיאורים- פשוט תזמינו.
כדי להוכיח את החיבה שלי ללימון וסלמון , הזמנתי גם את הסלמון לימון שהיא מנה שונה לחלוטין, פה יש סלמון צרוב שעוטף את הרול ובתוכו יש פטריות שיטאקה, אספרגוס, אבוקדו וטמאגו. זה רול יותר רענן וקליל. בכלל ההמלצה הגורפת שלי לסושי היא לאכול אותו קודם בלי סויה שמטשטשת טעמים, סושי טוב וטרי יהיה טעים בטירוף גם בלי טיפת סויה ופה בTYO זה הורגש ממש . נהניתי יותר מהסושי כשהוא נקי מהסויה הדומיננטית ויכולתי להרגיש את הטעמים של הדג, הלימון ואפילו החומץ באורז.
את המסקרן ביותר שמרנו לסוף - אונגי שרימפס רול - רול ממולא בשרימפס בטמפורה, מלפפון, אבוקדו, עטוף באונאגי (צלופח), טריאקי וספייסי מיונז שהיה מושלם, נגיסתי, רול עם נוכחות כמו שאני אוהבת לומר, מליחות וקרנץ של טמפורה מתיקות מעושנת של הטריאקי. רול מעולה. בכלל, איכות האורז, הדיוק בהכנה וכמובן איכות חומרי הגלם הורגשו בכ ביס. 
טקס פתיחת הקופסאות היה מרגש לא פחות מהאכילה. כמובן שלהכל הצטרפה קופסת רטבים מגניבה ששמורה אצלי עדיין במטבח (: 
רגע! כמעט ושכחנו את הקינוח מתנה שקיבלנו עם המשלוח!! מלבי מצויין עם סוג של רוטב דובדבנים חמצמץ, קראמבל עוגיות שחורות ומעט שערות קדאיף. הפינוקים האלו ממש שידרגו את הארוחה. 

TYO (צילום: אסנת גואטה)
TYO (צילום: אסנת גואטה)

מה החשבון?

סלמון צרוב - 55 שקלים
פיצה טונה - 74 שקלים
ריינבו רול - 85 שקלים
אונגי שרימפס - 92 שקלים
ספייסי טונה - 85 שקלים
סלמון לימון - 80 שקלים
סלמון יוזו - 83 שקלים
2 בירות+קינוח - חינם
סהכ:  440 שקלים אחרי הנחה ל-2 אנשים, 7 מנות, 2 בירות וקינוח
להזמנות

פרגון נוסף הוא שלמרות הלוקיישן התל אביבי, המסעדה הרחיבה את איזורי המשלוח שלה והיא מגיעה לעוד שפע של מקומות בשרון, במרכז, פתח תקווה ועוד. תהנו!