כבר בסגר הראשון כשולנו היינו סגורים בבית מתוך פחד מהנגיף הלא מובן הזה, היחידים שעבדו היו ספקי המזון, הסופרים והמעדניות. התור לדליקטסן היה ארוך כאילו אנחנו שניה לפני כיפור וההבנה שכדי ללשרוד בימים טרופים אלו צריך שינוי, החלה לחלחל לבעלי העסקים ולאט אט כולם מספקים מזון, כולם מוכרים מנות מוכנות ומיני מעדנים.
סלומריה // קורדרו
מסעדת קורדרו היא מסעדה צרפתית קלאסית שהוקמה לאלפני הרבה זמן , בנווה צדק איפה שבליני המיתולוגית ישבה. הרבה תקוות ניתלו במסעדה הקטנה הזו, אם בגלל האוכל המשובח, התימחור השפוי או הבראנצ'ים ואז הגיעה הקורונה. לזכותם יאמר שכבר בסגר הראשון היה אפשר לקבל מקורדרו חבילות אוכל משובחות שהביאו חמאה צרפתית, יינות, לחמים ושוק אווז היישר עד השולחן.
לפני כשבוע פתחה המסעדה מעדניה עשירה ומושחתת בשבזי שמטרתה היא לתת לכם קצת חו"ל בנשמה ובקיבה עד שנוכל לטוס.
מה אוכלים: בויטרינה של הסלומריה תמצאו שפע של גבינות מכל העולם, ברי, בלו סטילטון, גאודה ועוד לצד נקניקים משובחים כשאת חלקם עושים במקום כגון הברזואולה המיושנת 6 חודשים, הרוסטביף ועוד, לצידם יש שפע של דגים שכובשים במקום וסלמון מדהים בעישון חם, במקרר תמצאו ממרחים משובחים, מרמלדת שאלוטס של המקום, צ'אטני תפוחי עץ ארומתי, זיתים איטלקיים, פטה כבד מושחת, פסטות טריות, חמאות ומיני שימורים מיוחדים. במחלקת האוכל תוכלו לקחת שוק אווז, עוף מעושן, גרטן מושלם, חריימה לוהט, פיצות שעושים במקום מאפס עם כל הטופים שתבחרו מהמעדניה, וכריכים- אחח הכריכים. פוקאצ'ה דחוסה שנאפית במקום ועליה ממרחים ומיני ירקות- זה הבסיס, מפה השמיים הם הגבול או יותר נכון הויטרינה, בא לכם 50 גרם של סלמי ועליו ערימת גאודה- לכו על זה, אפילו חביתה יש, אנחנו הערמנו ברזאולה ובלו סטילסטון לצד רוקט וחמאה והתענגנו על כל ביס.
במחלקת האלכוהול כדאי שתדעו שהמיקסולוגית ריי וויט היא חלק מהצוות ועושה לימונצ'לו וקוקטיילים לקחת הבייתה, כמו כן יש שפע של יינות ,15 סוגי ברנדי ושפע ויסקי אותם תוכלו לטעום ולקחת בבקבוקון קטן בלי להוציא הרבה כסף.
כשייגמר הסגר מתוכנני ימי אוכל בחמישי ושישי לקחת הבייתה, ודרינקים במקום לצד מנות בר קטנות.
בהחלט המקום לקפוץ אליו כתירוץ לצאת מהבית ולהתפנק.
סלומריה, שבזי 31 תל אביב, 08:00-20:00
מביאים את יפו עד הבית // קזינו סן רמו
מסעדת קזינו סן רמו הממוקמת על התפר בין מתחם נגה ליפו העתיקה, סיפקה תמיד מנות שידעו לשלב בין המגניבות התל אביבית לאותנטיות היפואית. עכשיו כל זה מגיע עד אליכם לשולחן עם השקת המעדנייה המקוונת החדשה של סן רמו שתספק לכם מגוון מממנות הדגל של סן רמו לבניית הארוחה המושלמת דרך ממרחים, יינות וקינוחים ועד תבלינים מיוחדים וירקות טריים מהשוק והכל במחירים שפויים ממש שקצת מקלים על הסגר.
מה אוכלים: 3 יחידות ענקיות של שניצל עסיסי- 54 שקלים / קילו של קרעי תפו"א בפטרוזיליה וזסט לימון- 26 שקלים / מאפה עלי הגפן המפורסם שלהם הבנוי משכבות של אורז מתובל, חצילים, טחינה, תפו"א פריכים ועלי גפן – 32 שקלים / פריקה בציר ירקות – 26 שקלים לק"ג / מאפה תרד וגבינה יפואי – 28 שקלים / מלבי של נסיכות עם מלא קוקוס, סירופ פירות יבשים ומי זהר- 18 שקלים ליחידה ועוד שפע של מנות.
מהמעדנייה: מגוון ממרחים כגון אריסה, סחוג, טחינה ועוד – 24-22 שקלים / תערובת דואה – 25 שקלים / שום קונפי – 22 שקלים / בקבוק של פינו גריג'ו איטלקי – 45 שקלים / תרכיז משקה היביסקוס ולימון פרסי – 28 שקלים לחצי ליטר / קפה טחון מקומי – 24 שקלים כל זה ועוד לצד שפע של תבלינים יבשים מלוינסקי כגון לימון פרסי, מקלות קינמון אינדונזי, הל, תערובת אריסה יבשה ועד ירקות טריים מהשוק. כך שלא יהיה חסר לכם כלום להכין את הארוחה המושלמת.
נחמה 2 תל אביב, 051-553-1835, לאתר הזמנות
בלי טיפת גלוטן // גלוטריה
הגלוטריה של השף ערן זינו היא מסעדה שמוקדשת כולה לאוכל נטול גלוטן, מאפים, לחמים וממרחים. שניה לפני הסגר השני השיקו בגלוטריה את המעדניה ואתר האונליין.
מה אוכלים: שפע לחמים מיוחדים כגון: לחם יווני עם זעתר וגרעיני חמניה (24 שקלים); לחם סלק (29 שקלים); בגט עשוי מחמצת יוגורט, כוסמת ואורז לבן (20 שקלים) לצד עוגות וטארטים ממולאים במיני פירות וקרמים כגון פיסטוק ודובדבנים, גבינות מכל מיני מחלבות מקומיות, מאפיםמושחתים ממולאים בגבינות מלוחות או מיני מתוקים, מנות מוך התפריט כגון פיצה לבנה עם אסםרגוס, קערת בריאות של אורז מלא ועוף מפורק, ניוקי מדהים, שניצל אמיתי ענק ועוד
הזמנות באמצעות אתר/www.tabitorder.com/gluteriazino ובאפליקציית wolt.