המצרכים (ל־8 לבבות):
תבנית לבבות
לתערובת השוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
240 גרם חמאה
300 גרם סוכר
6 ביצים L
36 גרם קקאו איכותי
96 גרם קורנפלור
לתערובת הדובדבן:
220 גרם דובדבנים בצנצנת או קפואים ומסוננים
35 גרם סוכר
15 גרם קורנפלור
20 מ"ל מים
2 כפות ליקר שרי (לא חובה)
לגנאש תות:
100 גרם שוקולד לבן
50 מ"ל מחית תות קנויה או תותים טריים טחונים
טיפה אחת של צבע ג'ל ורוד - אופציונלי לחיזוק צבע
אופן ההכנה:
הכנת תערובת הדובדבן:
1. מבשלים סוכר ודובדבנים על חום בינוני למשך כ־3 דקות.
2. מערבבים קורנפלור ומים ומוסיפים לדובדבנים. מערבבים עד לרתיחה קלה. כשהדובדבנים מתחילים להתחבר - מוסיפים את הליקר, מערבבים ומצננים בטמפרטורת החדר.
הכנת תערובת השוקולד:
1. ממיסים את 300 גרם השוקולד יחד עם חמאה בכמה פעימות במיקרוגל לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את הביצים עם הסוכר וטורפים היטב במטרפה.
3. מוסיפים את הקקאו והקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
4. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לתוך תבנית הלב עד חצי גובה. אפשר גם בכפית.
5. שמים במרכז כל לב כפית מתערובת הדובדבנים, ומכסים ביתרת תערובת השוקולד עד למעלה.
6. מכניסים לאפייה בתנור מחומם מראש ל־210 מעלות למשך 10 דקות, מוציאים ומצננים היטב במקרר.
הכנת גנאש התות:
1. ממיסים בכמה פעימות במיקרוגל את השוקולד הלבן ומחית התות יחד עם טיפת הצבע ומערבבים למרקם חלק. מעבירים לשקית זילוף.
2. מחלצים את הלבבות מהתבנית, מסדרים בצלחת הגשה ומחממים כ־10 שניות במיקרוגל. מוזגים מעט מגנאש התות לתוך השקע שנוצר במרכז ומניחים שלושה דובדבנים מעל. ניתן לקשט בעלה נענע טרי.
מתכון של gal_buchnik@