החל ממחצית חודש דצמבר, ובמהלך כל סוף שבוע למשך חודש ימים, יפעל בשוק הנמל דוכן פופ-אפ של קיגלים פרי שיתוף פעולה של דניאלה אברמזון, מהבעלים של מאפיית 'טלר' הירושלמית, ומציגי השוק השונים. בדוכן השמח והחורפי יגישו מידי חמישי ושישי חמישה סוגים שונים של מאפי קיגל, גם כמנות אישיות וגם לפי משקל, לקחת הביתה או לאכול במקום.
הקיגל או הקוגל הוא מאכל המגיע מיהדות אשכנז והוקדש בעיקר לאכילה בימי שבת. המאפה הייחודי מבוסס על תפוחי אדמה או אטריות, שנאפו בסיר ברזל יצוק (בדרך כלל על פלטות של שבת). מכיוון שחומרי הגלם ממנו הוא מורכב הם בסיסיים ופשוטים, הוא הפך במהירות למאכל שהיה שגור כמעט בכל ארוחת שבת של כל משפחה יהודית במזרח אירופה. ממדינה למדינה קיבל הקיגל צורות ופרשנויות שונות ומתכונים שלו עוברים מדור לדור בתוך המשפחות השונות.
לדברי דניאלה אברמזון, מבעלי מאפיית 'טלר' הירושלמית, "קיגל הוא אחד המאכלים שהכי מזוהים עם ירושלים. בתור מי שגדלה בעיר הקודש, אין זיכרון ילדות של שבת בלי קיגל ואין הליכה בשוק מחנה יהודה בלי ניחוחות עזים של המאפה, שיצא זה עתה מהתנורים."
בפופ אפ יגישו חמישה סוגי קיגל שונים ומחממים:
- קיגל קלאסי - אטריות ביצים מתובלות בקינמון ופלפל שחור
- קיגל חריף - אטריות ביצים עם אקסטרא פלפל שחור חריף טרי
- קיגל תפוחים וצימוקים- אטריות ביצים עם צימוקים ופלחי תפוחי עץ מתובל בקינמון
- קיגל אנד צ'יז- מאפה אטריות וגבינות בתוספת פסטו
- קיגל שוקולד וקצפת- עוגת אטריות, שבבי שוקולד מריר וקצפת טרייה
את הקיגלים ניתן לרכוש כמנות אישיות או במשקל במחירים: מנה אישית עם תוספות- 23 ₪ קיגל במשקל- 8 ₪ ל- 100 גרם
פופ אפ קיגלים בשוק הנמל, האנגר 12 שוק הנמל,חזית דרומית
ימי חמישי ושישי החל מה- 16/12/2021 ועד 6/01/20220