עברנו כבר מחצית מהחופש הגדול, הקייטנות הסתיימו או כמעט מסתיימות, וההורים שוב נדרשים לגבש שלל פעילויות מעניינות ומספקות לשעות הארוכות. מניסיוני, היערכות מראש לחופשה היא הסוד שמאפשר לצלוח את התקופה הזו בצורה שפויה ומספקת לילדים וגם להורים. 

המלצה אחת גורפת היא שיתוף הילדים, הבוגרים וגם הצעירים, בארגון היום כך שלא יבלו את מרבית השעות מול המסכים. ארגנו איתם את השעות של אחרי הפעילות במסגרות ואפשרו יום או יומיים שבהם לא עושים כלום. גם את זה הם צריכים. 

רצוי לנסות לשלב אותם בהכנות לארוחות ערב, גם אם אינכם בשלנים גדולים. הפעילות המשותפת במטבח הופכת לזמן נעים, נוח, מגבש ומאחד. התאימו את הפעילות במטבח לגילים של הילדים. שחררו ותנו להם מעט עצמאות, בהתאם לגיליהם ולמיומנותם במטבח, אך בשום פנים ואופן אל תשאירו אותם לבד לגמרי. היות שהחלק הכיפי ביותר הוא העבודה המשותפת עם הילדים, תופתעו מהתוצאות שתקבלו. 

לכבוד החופש הגדול בחרתי להציע לכם להכין מספר מנות שהן סוג של קינוח או פינוק, אשר יתקבלו בברכה על ידי כל בני המשפחה, בוגרים וצעירים. לא משנה מתי מנות אלו מוגשות, הן תמיד אהובות, מתוקות, טעימות. בין שבארוחת הבוקר, בארוחת הערב, בבראנץ' ובין שכסתם קינוח בסוף הארוחה, כל שצריך הוא מחבת טובה להכנת פנקייק, חביתיות או ופל.

אם ברשותכם מכשיר חשמלי להכנת ופל, הציבו אותו בימים אלו על השיש במטבח, כך בקלות ובמהירות הוא נכנס לפעולה. את מחבת הפנקייק הניחו על הכיריים והתחילו לשחק ולפנק את כל בני המשפחה.

כדי להשלים את ההגשה והחגיגה המתוקה, הצטיידו בפירות הקיץ וברטבים מעניינים: פטל, תות שדה, סילאן, דבש ומייפל, לצד הר של קצפת מתוקה, שמנת וגלידה. צרפו את הילדים לשלבי ההכנה. תנו להם לטרוף, להקציף, לקלף ולחתוך פירות לעיטור המנות המוגשות. כך החופש הגדול הופך למתוק ובעיקר למגבש.

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל

פנקייקס (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פנקייקס (צילום: פסקל פרץ-רובין)

פנקייקס 

החומרים (לכ־20 פנקייקס קטנים):
• ½1 כוסות קמח מנופה (אפשר לשלב עם קמח מלא)
• 1 שקית אבקת אפייה
• ¼ כפית מלח
• 3 כפות סוכר לבן או חום
• 2 ביצים
• 2 כוסות חלב או רוויון (אפשר לשלב שמנת מתוקה למרקם עשיר)
• 50 גרם חמאה מומסת 

לשימון:
• תרסיס שמן בטעם חמאה או חמאה 

להגשה:
• חמאה
• סירופ מייפל
• מבחר פירות חתוכים

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר. מערבבים היטב ויוצרים גומה בתערובת הקמח, לתוכה יוצקים את שאר החומרים תוך כדי ערבוב במטרף ידני, עד לקבלת עיסה אחידה וללא גושים. מניחים על השיש או במקרר כרבע שעה עד 20 דקות, ומערבבים שוב היטב במטרף. 
מרססים מחבת בספריי שמן או מברישים קלות בחמאה מומסת. יוצקים את הבלילה בעזרת מצקת למחבת או מעבירים את כולה לקנקן ומוזגים ממנה ישירות למחבת במרווחים שווים. שימו לב לא לצופף מדי ולא לצקת או למזוג כמות גדולה מדי למחבת. 
מטגנים על להבה בינונית־גבוהה, עד שהשוליים מזהיבים קלות ועל פני הבלילה מופיעות בועות. הופכים מיד ומטגנים עוד מספר שניות. מעבירים למגש. ממשיכים להכין כך את שאר הפנקייקס, עד גמר הבלילה. מדי פעם יש לשמן את המחבת בהתאם.  
מגישים מיד חם עם חמאה וסירופ מייפל, שמטפטף ומצפה את כל הפנקייקס, ושלל פירות חתוכים להשלמת הטעם.  

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה
סוג המנה: חלבית/פרווה

חביתיות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
חביתיות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

חביתיות

החומרים (לכ־20 חביתיות):  
• 4 ביצים
• ¼ כפית מלח
• ½2 כוסות חלב 
• ¼ כוס חמאה מומסת
• 2 כוסות קמח מנופה
• שמן קנולה לטיגון

למלית גבינה:
• 1 גביע גבינה לבנה 5% או 9% שומן
• 1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת טבעית 30% 
• 3 כפות סוכר
• 2 כפות דבש או סילאן
• ½ כוס צימוקים
• מעט קליפת לימון או תפוז מגוררת
• 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל (לא הכרחי)

לבזיקה:
• ½ כוס אבקת סוכר 
להגשה:
• פירות העונה חתוכים, גלידה, קצפת או סירופ מייפל, דבש או פטל

אופן ההכנה:
להכנת החביתיות: מניחים בקערה בינונית את הביצים, המלח, החלב והחמאה וטורפים במטרף ידני עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
מניחים את הקמח בקערה רחבה ומוסיפים בהדרגה את בלילת הביצים, תוך כדי בחישה במטרף. טורפים היטב. הבלילה חייבת להיות דלילה. אם היא סמיכה מדי, אפשר להוסיף לה עוד כ־¼ כוס חלב או מים. 
מחממים מעט שמן במחבת בקוטר 20 ס"מ על להבה נמוכה (שופכים את השמן לצלוחית, כך שהמחבת תהיה מצופה בשכבת שמן דקה ביותר).
נוטלים במצקת מהתערובת המוכנה ויוצקים למרכז המחבת. מנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל תחתיתה בשכבה דקה. משאירים על האש כ־2 דקות, עד שהבלילה מתייבשת ושוליה מתרוממים. הופכים את החביתית ומטגנים קלות גם את צדה השני.
להכנת מלית הגבינה: בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים. מניחים כף או שתיים ממלית הגבינה לאורך כל חביתית ומגלגלים לגליל מהודק היטב. אפשר פשוט לקפל את החביתית למעטפת החובקת את מלית הגבינה.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כחצי שעה
סוג המנה: חלבית

וואפל בלגי (צילום: פסקל פרץ-רובין)
וואפל בלגי (צילום: פסקל פרץ-רובין)

ופל בלגי 

החומרים (ל־14־12 יחידות): 
• ¾1 כוסות קמח מנופה (אפשר לשלב קמח מלא או כוסמין) 
• 1 שקית אבקת אפייה
• 2 כפות אבקת סוכר
• קורט מלח
• 100 גרם חמאה מומסת
• 2 ביצים בגודל L טרופות 
• ¼1־½1 כוסות חלב, רוויון, שמנת חמוצה או שמנת להקצפה
• 2 כפיות תמצית וניל או קליפת לימון מגוררת
• חמאה לשימון המחבת או מכשיר הכנת הוופל

להגשה ולעיטור:
• 1 מכל שמנת מתוקה 
• ¼ כוס אבקת סוכר
• שוקולד מומס או סירופ מייפל או דבש
• פירות טריים: תפוחים, אגסים, ענבים, מנגו, תותים, בננות או פירות יער טריים/קפואים

אופן ההכנה:
מחממים את המכשיר להכנת הוופלים לפי הוראות היצרן. בקערה רחבה מערבבים בעזרת מטרף את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. מוסיפים תוך בחישה את החמאה המומסת, הביצים הטרופות, החלב או נוזל אחר שבחרתם, תמצית הווניל או קליפת הלימון המגוררת. מערבבים בתנועות טריפה נמרצות עד לקבלת עיסה חלקה נטולת גושים לחלוטין. 
משמנים קלות את המכשיר או המחבת ויוצקים 3־2 כפות מהעיסה המוכנה בכל תא במכשיר. סוגרים ומחממים מספר דקות עד שהוופלים זהובים ומוכנים. מעבירים לצלחת וממשיכים בדרך זו להכין את שאר הוופלים עד גמר הבלילה. יש לחזור ולשמן שוב את המכשיר או המחבת. 
אפשר להגיש את הוופלים כמו שהם, די במעט סוכר או אבקת סוכר לציפוי. אולם הם הופכים למצוינים כשמשדכים להם סירופ מייפל או שוקולד, קצפת או שמנת, שלל פירות העונה ומספר כדורי גלידה להשלמת המנה. 

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה
סוג המנה: חלבית