באזור בו ממוקמת כיום העיר ניו יורק חיו כ-5,000 אנשי קהילת הלנאפי האינדיאנית, ההתיישבות האירופאית ובעיקר ההולנדית הפכו את האיזור לשטח מסחר וקראו לו "הולנד החדשה" בשלב מסויים מכרו אנשי הלאנפי את השטח תמורת חרוזי זכוכית... ב-1664 כבשו האנגלים את המושבה ושינו את שמה ל"ניו יורק", על שם ג'יימס השני, הדוכס האנגלי של יורק ואלבאני. ומפה הדרך לתפוח הגדול הייתה קצרה.
בר הקוקטיילים - הבושוויק,שקרוי על שם השכונה הצבעונית בברוקלין, יציין בסופ"ש הקרוב את היום ההיסטורי בו שמה של העיר שונה מניו-אמסטרדם לניו-יורק. אנשי הבושוויק אצרו מגוון קוקטיילים ומנות בהשראת ברים אייקונים מהתפוח הגדול. כמיטב המסורת של אנשי אימפריאל, גם הפעם רקיחת הקוקטיילים נשנעת על תחקיר מעמיק מתוך רצון להגיש לאורחים את המשקה המושלם.
על תפריט האוכל אחראי שף און משען (שברזומה שלו סטאז'ים במסעדות בעולם ותקופה קצרה בכתית), שהצטרף לבושוויק ממש לאחרונה.
למשך שלושה ערבים אפשר יהיו להנות מכמה ספיישלים .
הקוקטיילם נבחרו מתוך מקומות אייקונים בהיסטוריה של ניו יורק כגון:
Cosmo Milk Punch / Rainbow Room - וודקה גרייגוס, ליקר תפוזים, דבש, ליים ורימונים
ב-1987 דייל דה-גרוף לקח את הניהול של הבר בריינבואו רום ועשה משהו מהפכני: החליט שקוקטיילים יכינו עם מיצים טריים שנסחטים במקום. באותם ימים זה היה מהפכני ומה שהוביל שהתחיל למעשה את חזרתם של הקוקטיילים לחזית תרבות השתיה. בין היתר, בריינבואו רום צולמה לראשונה מדונה שותה קוסמופוליטן, מה שהפך את המשקה לפופולרי באופן מיידי שכיכב במועדונים בניו יורק בשנות ה-90.
PDT Talbot Leaf / PDT - ברבן וודפורד רזרב, צ'ינאר, שארטרז ירוק, נענע וריבת תותים
Please Don't Tell הוא בר בסגנון ספיק-איזי שהכניסה אליו היא דרך תא טלפון שממוקם בתוך חנות נקניקיות (Criff Dogs) בLES בניו יורק. הבר היה מעצב משמעותי בתרבות השתיה בניו יורק ובעולם בכלל והוא פעיל ומצליח עד היום.
Wheeler & Wilson / NoMad Bar - ברבן וודפורד רזרב, רום אפלטון, אמארו מונטנגרו, שרי אולורוסו, וורמוט לבן ומלפפון
NoMad (קיצור ל- North Madison) הוא הבר במלון באותו השם, בבעלותם של האנשים מאחורי Eleven Madison Park וכמו
הסטנדרטים של המסעדה, כך גם של הבר. מסוג המקומות שתמיד מלאים בברמנים, מאסטר דיסטילרז, בעלים של מותגי אלכוהול גדולים.
ספיישלים מהמטבח:
- נקנקיה מבושלת, לחמנית תפו״א, רליש ובצל קריספי
- שיפודי מלפפון חמוץ בטמפורה, דבש ועירית
- מומופוקו ביף - כף מיושנת בחמאה, מיונז אמיתי ושבבי בוניטו
- צ׳ורוס פויול- ספירלת בצק רבוך מטוגן עטוף בתערובת תבלינים, טקילה קרמל, גרידת ליים, קרם פרש
8.9-10.9 החל מ-18:00 הקוקטיילים כולם מחיר אחיד 56 ₪ (האפי האור 34) ומנות האוכל עד 50 ₪
בושוויק - רח' נחלת בנימין 28 | טלפון להזמנות: 03-567-8006| או באתר אונטופו