שניצלוני תירס טבעוניים עשירים בחלבון
החומרים (ל–4 מנות):
- 1 חבילת טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
- 2 כוסות גרגירי תירס קפואים "סנפרוסט", מופשרים על פי הוראות היצרן
- 1 כפית שום גבישי
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 בצל קצוץ ומטוגן
- ½ כוס קמח תופח
לציפוי:
פירורי לחם מוזהבים, מעורבבים עם ½ כוס שומשום
לטיגון:
תרסיס שמן או שמן לטיגון
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את הטופו ויתר מרכיבי השניצלונים, מלבד הקמח התופח ו־¼ כוס של גרגירי תירס. מעבירים לקערה, מוסיפים את גרגירי התירס הנותרים והקמח התופח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. בידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות וטובלים בקערת פירורי לחם משני הצדדים.
מניחים את השניצלונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב. מרססים את חלקם העליון של השניצלונים בתרסיס שמן ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ־25 דקות עד להזהבה. ניתן לטגן את השניצלונים בשמן חצי עמוק, 3־4 דקות מכל צד עד להזהבה. בתיאבון!