הפסטה, לסוגיה השונים, משמשת כמזון בסיסי ואהוב על כולם, ובמיוחד על ילדים, שרבים מהם מעדיפים כתוספת לארוחת הצהריים - פתיתים או פסטה.
לרגל יום הפסטה הבינלאומי, שחל אתמול, פירטה ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה של שירותי בריאות כללית במחוז המרכז, את היתרונות התזונתיים שיש לספגטי ולשאר הפסטות להציע. ד"ר אבל מסבירה כי לפסטה יש אינדקס גליקמי נמוך יחסית: "זה אומר שקצב הפירוק של הפסטה לדם איטי יחסית ואינו מזיק, כלומר אינו מקפיץ את רמות האינסולין, אלא מעלה אותו במתינות, ולכן היא נחשבת כמזון בעל יתרון בריאותי, ואפילו מעניקה תחושת שובע גבוהה יותר". לדבריה, "כדי להעשיר את הפסטה בארוחה מומלץ לצרף לה חלבון, שמוריד עוד יותר את הערך הגליקמי, למשל - ספגטי עם בשר ברוטב בולונז, או ספגטי בשילוב גבינות, פשטידה עם ביצים או עם טופו ועוד".
כמו כן, אם מוסיפים רסק עגבניות טבעי וירקות מוקפצים, הופכים את התבשיל לבריא ועשיר יותר בוויטמינים ומינרליים, ומוסיפים בכך עוד יתרונות תזונתיים בריאותיים.