יעקב חיאט, השף והבעלים של מסעדת שראביכ, נפטר אמש בגיל 69. חיאט היה אחד המסעדנים היותר אהודים ומעוררי השראה בישראל.
לפני כשנה, הוא סגר את המסעדה שלו בכפר ראמה, שפעלה במשך קצת יותר מעשור. שראביכ הפכה בשנות פעילותה למוקד עלייה לרגל בקרב חובבי אוכל רבים. לקראת הסגירה, הוא סיפר ליניב גרנות בראיון כי "אני רוצה לנוח קצת. כל הזמן חיפשתי את הדברים. אף פעם לא חיכיתי שיביאו לי אותם. עכשיו הגיע הזמן להוריד הילוך".
חיאט עבד במשך שלושה עשורים במחלקה הסוציאלית בבית החולים בצפת, וכשפרש מתפקידו החליט לפתוח את שראביכ (שראביכ היא חלקת אדמה מהכפר איקרית שממנו פונתה משפחתו ב-1948, לפני שפנתה לראמה) ולמזג אותה עם אהבתו הגדולה לטבע. "איש היער", כהגדרתו העצמית, יצא מאז אלפי פעמים ל"שטח השיפוט" שלו, וחזר רק כדי להגיש אותו על צלחת.
"חרשתי אותו וחפרתי באדמה שלו", תיאר באותו ראיון "ואני מכיר אותו וכל פינה בו וכל שביל שלו, עד כמה שאפשר להגיד דברים כאלה".
בשראביכ הוא הגיש כל השנים אוכל ביתי, שמחובר מאוד לטבע ובשנים האחרונות גם צמחוני לחלוטין. "זו מסעדה של אוכל ביתי הטוב ביותר מסוגו, אוכל שכיף לאכול", כתב אבי אפרתי אצלנו בדיוק לפני שמונה שנים, "אם יש דבר כזה 'טרואר' מקומי, אין ספק שהוא נמצא במקומות כמו שראביכ".
"אני יכול לרדוף שני קילומטר אחרי ריג'לה, ואם צריך אספרגוס-בר לחביתה, אני אשיג אספרגוס-בר לחביתה", סיפר חיאט, "וכן, גם פטל-יער לחציל, ופרי של אלה ארץ-ישראלית לחריף".
לפני שסגר את המסעדה סיפר כי "לא חשבתי בדיוק מה אני אעשה, חוץ מלשחזר חלק מהחיים שהיו שלי, ולהיות עם הנכדים קצת יותר".