חנוכה מתקרב, והמומחים כבר מזהירים מפני הנזקים הצפויים ממעדני החג. מריאנה אורבך, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית, מזכירה למי ששכח כי הסופגניות השונות הן למעשה פצצות של קלוריות, וכי בסופגנייה בסיסית עם ריבה יש לא פחות מ־400 קלוריות.
תוספות כמו שוקולד, ריבת חלב, קצפת וכיוצא באלה יכולות להקפיץ את המספר ל־600 ואף ל־800 קלוריות, תלוי בגודל הסופגנייה ובסוג התוספות. ערכה הקלורי של לביבת תפוחי אדמה נע בין 150 ל־200 קלוריות.
"לביבות וסופגניות מטוגנות בשמן, וכידוע כל מאכל מטוגן מכיל ערך קלורי גבוה בהרבה לעומת אותו מאכל אפוי", מסבירה אורבך. "לא צריך להתנזר לחלוטין מלביבות ומסופגניות, אבל ניתן לצמצם בחצי את כמות הקלוריות על ידי הכנתן באמצעות אפייה. לביבה אחת שווה לשתי פרוסות לחם. כדי לקצץ במספר הקלוריות מומלץ להסתפק ברבע או בחצי סופגנייה.
"טיגון הלביבות או הסופגניות בשמן עמוק עדיף על פני טיגון רגיל במחבת. הטיגון בשמן עמוק גורם לספיגת שמן בכמות קטנה יותר. בעת הטיגון השמן חייב להיות מספיק חם. שמן שאינו חם מספיק נספג בכמות גדולה יותר. לאחר הטיגון מומלץ לספוג את שאריות השמן בנייר סופג".