שתי קבוצות סטודנטים מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון זכו בשני המקומות הראשונים בתחרות הבינלאומית Food Solutions של הרשות האירופית לחדשנות EIT.
הקבוצות הזוכות פיתחו אומלט טבעוני להכנה מהירה וחטיף טבעוני בטעם פלאפל, בהנחייתם של פרופ' מאיה דוידוביץ'־פנחס, פרופ' אבי שפיגלמן ופרופ' אורי לזמס.
שתי הקבוצות הזוכות בחרו באתגרים הקשורים במוצרים בעלי חיי מדף ארוכים וערכים תזונתיים גבוהים עבור צרכנים טבעונים.
קבוצת OmeleTofu, שזכתה במקום הראשון, פיתחה אומלט טבעוני עתיר חלבון להכנה מהירה (בסגנון "מנה חמה"). המנה מבוססת על טופו מיובש בהקפאה. היא אינה מצריכה קירור, והכנתה דורשת רק הוספה של מים רותחים והמתנה של כחמש דקות.
במקום השני בתחרות זכתה קבוצת Proteinchick, שפיתחה חטיף טבעוני ובריא בטעם פלאפל. החטיף החדשני מבוסס על גרעיני חומוס ועל מי החומוס – תוצר לוואי שבדרך כלל מושלך כפסולת.