נתחיל בווידוי קצר: אני אוהבת חצילים! בעצם, יותר נכון יהיה לומר שאני "משוגעת" על חצילים. בשנים האחרונות אנו מגדלים אותו בגינה האורגנית בחצר ביתי. בדרך זו החצילים נגישים וזמינים לכל גחמת בישול שלי.
לחם מחמצת, אנטיפסטי ועוף: מתכונים לארוחת צהריים מיוחדת
פיצה עם צ'יפס? ככה עוד לא ראיתם את "היהודים"
לחציל צורה מוזרה: לפעמים הוא מאורך וצר, לעתים קטן ועגלגל ובפעמים אחרות צורתו אליפטית ורחבה. לחצילים יש קשת של צבעים: משחור כהה, דרך סגלגל כהה ועד סגול בהיר. וישנם המשלבים מספר גוונים גם יחד. לטעמי, החצילים המושכים והמיוחדים ביותר הם מסוג הבלאדי. הם רחבים בבסיסם ויש להם קיפולים וקימורים שמפתים כל בשלן להתחיל ולהכין מהם מטעמים. ניתן להכין חציל בלאדי מאודה, ממולא, מטוגן, קלוי ואף בגרסתו המתוקה כריבת חצילים.
כמעט בלתי אפשרי לדמיין את המטבח המקומי בלי החציל, הירק הכי דומיננטי ואהוב בגינה. הגרסה הכי קלה ומהירה להכנת סלט חציל היא לטגן פרוסות חצילים ולצוות להן מיץ לימון, מלח ושום. אם רוצים להתפרע אפשר לגוון בתיבול עם עשבי תיבול, אריסה ועוד. כמובן שיש מבחר סלטים בדרגות הכנה שונות.
בחרתי להציע לכם להכין סלט חצילים וגרגירי חומוס טעים ומהיר, שהחלק הכי מסובך בו הוא טיגון חצילים.
סלט חצילים וגרגירי חומוס
החומרים ל־6 מנות
1 קילו חצילים (3־4 יחידות)
1 כפית מחוקה מלח
שמן לטיגון
3 מלפפונים כבושים
3 עגבניות גדולות
100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
100 גרם זיתים שחורים מגולענים
3 בצלים ירוקים קצוצים
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
מלח ופלפל, לפי הטעם
מיץ מ־1/2 לימון
אופן ההכנה:
מקלפים את החצילים, חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ או לקוביות 2X2 ס"מ, בוזקים מעל מלח ומשהים כשעה להגרת הנוזלים. מנגבים ומייבשים.
מחממים שמן במחבת כבדה ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
חותכים את המלפפונים והעגבניות לקוביות קטנות, חותכים את הזיתים לטבעות ומערבבים יחד בקערה. מוסיפים בצל, פטרוזיליה, שום, חצילים וגרגירי חומוס ומערבבים.
מתבלים במלח, בפלפל ובמיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.
טיפסקל לטיפול נכון בחצילים
בוחרים בחצילים בעלי גבעול יפה וירוק, שקליפתם חלקה ומתוחה והגוון שלהם סגול כהה עד שחור.
כשמחזיקים את החציל הוא צריך להיות קל משקל ביחס לגודלו ולצורתו.
רצוי להמליח את פרוסות החציל טרם הטיגון, על מנת שיגירו את הנוזלים המרירים. אם תשהו את פרוסות החציל במלח יום קודם לטיגון, הם יספגו פחות שמן.
הקפידו על חימום השמן היטב לפני הטיגון. אין להוסיף שמן בזמן טיגון, אחרת הם יספגו כמות כפולה של שמן.
רוצים להימנע מטיגון? רססו או הברישו את פרוסות החציל בשמן והכניסו לאסכלה לצלייה.