אם בעבר משלוח המנות האולטימטיבי כלל חטיפים, סוכריות, דברי מתיקה ושאר מזונות מעובדים וממכרים, היום אנחנו מנסים להיות במקום אחר ולהתחשב במקבל המשלוח. רבים מאיתנו מתמודדים עם בעיות משקל, סוכרת, יתר לחץ דם ועודף שומנים בדם. וגם לילדים החמודים יועיל לקבל משלוח בריא.
לאחר המתקפה על ישראל: בן אנד ג'ריס ספגו מכה שלא ציפו לה
יש לו ביצים: לאחר צו הסגירה - בעלי "לחם חביתה" בתגובה ראשונה
הצרפתים בהלם: האם הם עומדים לאבד את אחד מסמלי המדינה?
אין ספק שחג פורים מלווה בדברי מתיקה רבים ובין שלל ההכנות לחג ובחירת התחפושת אנחנו מצווים להכנת משלוח המנות וחלוקה ליקירנו. איך תרכיבו משלוח מנות בריא? וגם שלושה מתכונים קלים וטעימים שתוכלו לצרף לתוך המארז המנצח שלכם.
אגוזים- טובים לאיזון לחץ דם, למערכת עיכול בריאה וליצירת שובע. הם מכילים שומן בריא, סיבים תזונתיים, מינרלים (מגנזיום, סידן ואשלגן), ויטמין E וחלבון העשיר בחומצה אמינית ארגינין. ארגינין היא חומר מוצא לחומצה ניטרית –NO, התורמת להרחבת כלי דם ולהורדת לחץ הדם.
תה ירוק- מחקרים מראים קשר בין צריכת תה ירוק לבין שיפור הכבד השומני, שיפור תפקוד קוגניטיבי ואף ירידה במשקל.
קפה- מכיל נוגדי חמצון חזקים- פוליפנולים אשר מונעים תהליכי הזדקנות ומשפרים את תפקוד המוח, הכבד והלב.
שוקולד מריר-הפלבנואידים בשוקולד מגנים על הלב והוא אחד המזונות שמסייעים בהורדת לחץ הדם. הוא משפר את מצב הרוח ואף משפר את הרגישות לאינסולין ומפחית את הסיכון לסוכרת
שמן זית- המאפיין המרכזי של התזונה הים תיכונית שיש לו השפעה מיטיבה על הכולסטרול. מכיל פוליפנולים המשפיעים לטובה על המוח ועל הלב. השומן שבו תורם לתחושת שובע ולמיתון עליית הסוכר בדם לאחר ארוחה.
יין אדום- היין האדום מכיל רזברטרול, נוגד חמצון חזק ביותר. נמצא במחקרים שהוא נקשר
ל-DNA ומונע מוטציות ובכך מגן עלינו מפני מחלות סרטניות. הוא משפיע לטובה על רמות הסוכר שלנו (זהירות למי שנוטל אינסולין) ומעלה את הכולסטרול הטוב. שתייה מתונה מגנה מפני מחלות לב.
חמאת בוטנים טבעית- מכילה טריפטופן- חומצה אמינית שמסייעת להפחתת מתח ומעודדת שינה. (היא משמשת ליצירת סרוטונין ומלטונין, שני חומרים שמשפרים את מצב הרוח ומעודדים שינה), היא גורמת לשובע בגלל תכולת השומן הגבוהה שבה.
חומץ תפוחים-החומצה האצטית שבחומץ גורמת להאטת ריקון הקיבה ולכן לשובע ולמיתון הספיגה של הפחמימות לדם. כמו כן חומץ עשוי לסייע במקרים של צרבת כיוון שהוא גורם לסגירת השסתום שבין הקיבה לושט. הוא מכיל חומצה כלורוגנית אשר מונעת חמצון חלקיקי ה-LDL. (הכולסטרול הרע)
עציץ של עשבי תיבול כמו למשל נענע, בזיליקום, טימין או רוזמרין. -הם עשירים במינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון, חומרים אנטיבקטריאלים, אנטי דלקתיים ואנטי פטריתיים ומוסיפים עושר של טעמים למאכלים שלנו.
3 מתכונים קטוגנים (ללא קמח כלל):
אוזני המן
לפניכם מתכון קטוגני מושלם (משפחה, חברים, שכנים, מטופלים ומטפלים אהבו)
20 יחידות 110 קלוריות 1 גרם פחמימה 2 גרם סיבים 10 גרם שומן ו-3 גרם חלבון ליחידה.
חומרים לבצק:
• 2 כוסות קמח שקדים
• 1/4 כוס ממתיק (סטיביה או אריתריתול)
• 1/4 כפית מלח
• כפית גרידת לימון
• 1 ביצה גדולה
• 21/2 כפות חמאה מומסת
• 1/2 כפית תמצית וניל
הכנה:
• לערבב את החומרים היבשים,
· להוסיף את הרטובים.
· ללוש לבצק אחיד.
· לרדד בין שני ניירות אפייה.
· ליצור עיגולים (עם טבעת או עם כוס אספרסו).
למילוי:
• 6 כפות פרג
• 2 כפות צ׳יה
• 3 כפות ממתיק
• 1/2 כוס שמנת להקצפה
• כפית גרידת תפוז
הכנה:
• לחמם את השמנת עם הפרג, הצ'יה ויתר החומרים עד שכל הנוזלים נספגים.
• למלא כל עיגול במילוי,
· לקפל את הקצוות ליצירת משולש
· להדק את השוליים
·לאפות ב-180 מעלות 15 דקות בתנור שחומם מראש.
הצעה נוספת למילוי:
שוקולד מריר מומס בשמנת בתוספת שברי אגוזים.
ריבת פטל/ תותים (300 גרם פרי קפוא, חצי כוס מים, 3 כפות ממתיק, כפית מיץ לימון וכפית פסיליום- לבשל על אש קטנה עד לריכוך, למעוך בעזרת מזלג)
כדורי שוקולד של היללי
20 מנות
125 קלוריות | 2 גרם פחמימות | 1 גרם סיבים | 2 גרם חלבון | 12 גרם שומן
המרכיבים לבצק עוגיות:
5 כפות טחינה גולמית
3 כפות חמאת שקדים
3 כפות סויטנגו
כפית קינמון
2 טיפות תמצית וניל
3 כפות פתיתי קוקוס
3 כפות שמן קוקוס
כפית נס קפה
רבע כוס מים
מרכיבים לתערובת השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה
כף קקאו
2 כפות מים חמים
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
לציפוי:
פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
· משטחים בתבנית חד פעמית את חמאת הבוטנים ומקפיאים כשעה.
· מערבבים היטב את המרכיבים לבצק העוגיות,
· משטחים בתבנית,
· אופים ב-180 מעלות 12-13 דקות ומצננים.
· מפוררים את העוגיות (משאירים קצת חלקים לא מפוררים).ממיסים את השוקולד עם החמאה.ממיסים את הקקאו במים, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.חותכים לקוביות את חמאת הבוטנים ומוסיפים לתערובת.יוצרים כדורים מצפים בקוקוס ומקררים.
גרנולה מלוחה
25 מנות (כל מנה=30 גרם, כ-2 כפות) | קרדיט לדיאטנית מאיה חצור
185 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 2.5 גרם סיבים, 6.5 גרם חלבון ו-15.5 גרם שומן
רכיבים יבשים:
1/2 כוס בוטנים לא קלויים
1/2 כוס שקדים גרוסים
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס גרעיני חמניה
1 כוס אגוזי לוז
1/2 כוס אגוזי פקאן
1/2 כוס אגוזי מלך
רכיבים לרוטב:
2 כפיות צ'ילי יבש
3-5 כפות רוטב סויה
3 כפות חמאת בוטנים טבעית
אופן ההכנה:
· מחממים תנור ל-150 מעלות.
· בקערה גדולה מערבבים את הרכיבים היבשים.
· מרסקים קלות בעזרת מערוך.
· בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב (התערובת צריכה לצאת סמיכה אך לא מוצקה מדי. אם מוצקה, להוסיף עוד סויה).
· מוסיפים את הרוטב לקערה הגדולה ומערבבים.
· משטחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים 15 דקות.
· מוציאים מהתנור, מערבבים קלות, משטחים חזרה.
· אופים עוד 15 דקות.
· מוציאים מהתנור ומצננים.
· מאחסנים בצנצנת אטומה. (ונזהרים לא לנשנש בעמידה ישר מהצנצנת, אלא להוסיף ליוגורט או לסלט).
עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית, מחברת הספר הדיאטה הקטוגנית חברת המועצה הלאומית לסוכרת