קיש בטטה חלבי קלאסי 

תבנית: טארט 24 ס"מ

מצרכים לקלתית:
300 גרם / 2 וחצי כוסות קמח לבן
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה L
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח דק
2 כפות מים קרים 

מצרכים למלית:
4 בטטות בינוניות / קוביות בטטה מוקפאות "סנפרוסט"
250 מ"ל שמנת לבישול "יטבתה" 9%
100 גרם גבינה צהובה 22%
2 ביצים L
2 כפות קמח לבן
1 כפית טימין טרי
1 כפית גדושה מלח דק

קיש בטטה חגיגי לשבועות  (צילום: סטודיו שטראוס,מחלבת יטבתה,נמרוד סונדרס)
קיש בטטה חגיגי לשבועות (צילום: סטודיו שטראוס,מחלבת יטבתה,נמרוד סונדרס)

ברגע האחרון: קריספי פסטה שכולם אוהבים

אופן ההכנה:
1.
מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה, הפפריקה והמלח עד לקבלת תערובת פירורית דקה.
2. מוסיפים את הביצה ותוך כדי עיבוד גם את המים, כפית אחר כפית, עד שהבצק מתחיל להתגבש.
3. על משטח מקומח קלות משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 60 דקות לפחות.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר מעט גדול מזה של התבנית ומעבירים אליה את הבצק. מיישרים את הדפנות ומסירים עודפים.
5. מעבירים את התבנית עם הבצק למקפיא למשך 60 דקות לפחות על מנת שיתקרר היטב.
6. אופים את הקלתית הקפואה במשך כ-10 דקות בחום של 180 מעלות. מעבירים את הקלתית לצינון ועוברים להכנת המלית.
7. מכינים את מלית הבטטה: אופים את הבטטות בשלמותן במשך כ-5 דקות במיקרוגל עד שהן רכות. מצננים ומקלפים.
8. חותכים את הבטטות לפרוסות ומסדרים על גבי הקלתית.
9. מערבבים את השמנת, הגבינה, הביצים, הקמח והמלח עד לקבלת בלילה אחידה ויוצקים על הבטטות.
10. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 35 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקיש מתייצב ומזהיב.

המתכון באדיבות יטבתה ו-FOODY

טיפ: לכבוד שבועות השיקה "סנפרוסט" קוביות בטטה מוקפאות קלופות וחתוכות המתאימות להכנת פשטידות, תבשילים ומרקים. תוכלו להשתמש בהן לקיצור זמני העבודה במטבח. קוביות הבטטה מצטרפות ללקט בצלים מבית סנפרוסט - בצל סגול ובצל לבן מוקפאים פרוסים לטבעות, ולקט ירקות מוקפאים לפשטידה עם ברוקולי כרובית ובצל.