בורקיטס גבינות וחצילים 

חומרים לבצק:
280 גרם קמח לבן
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 9%
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח דק
1 חופן פטרוזיליה
אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים
2 שיני שום קונפי

חומרים למלית:
200 גרם גבינת ריקוטה 5% או גבינת שמנת
100 גרם גבינה צהובה 22% מגורדת
100 גרם גבינת פטה 16%
קורט מלח דק
קורט פלפל שחור טחון
1 ביצה L
1 חציל בינוני קלוי
4 שיני שום קונפי
חופן עירית קצוצה

להברשה וציפוי:
1 ביצה L טרופה
2 כפות שומשום

בורקיטס גבינות וחצילים של קרין גורן ורון יוחננוב (צילום: נמרוד סונדרס)
בורקיטס גבינות וחצילים של קרין גורן ורון יוחננוב (צילום: נמרוד סונדרס)

ברגע האחרון: קיש בטטה חלבי חגיגי

ברגע האחרון: קריספי פסטה שכולם אוהבים

אופן ההכנה:
1. 
מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את מרכיבי הבצק ומעבדים, עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור של שעה.
2. בינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חוצים את החציל ומזלפים עליו שמן זית. מכניסים לתנור עד לריכוך.
3. מכינים את המלית: בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את החציל הקלוי ולאחר מכן, מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. את התערובת מעבירים לשקית זילוף.
4. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. ממלאים את העיגולים במילוי. מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור. 
5. מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום. אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.

המתכון בחסות המותג KENWOOD. מתכונים נוספים לשבועות באתר FOODY