חופשת הקיץ היא הזדמנות מצוינת להכניס את הילדים לחגיגה קולינרית במקום הכי מדליק בבית. כאימא מנוסה לארבעה בנים אני יודעת שזה לא קל, וככל שהם גדולים זה נעשה אפילו יותר קשה. במהלך השנים אימצתי שיטה שמחופשה לחופשה שכללתי ושיפרתי אותה, בהתאם לילדים ולגילם.

אם עד היום לא שילבתם את הילדים בהכנות לארוחות הערב ובעזרה בבישול ואפייה זה הזמן להתחיל, ומה יותר טוב מהכנת פיצה ביתית במקום לקנות אחת. כי אין כמו ניחוחות אפייה כדי לספר את סיפורו של מטבח של בית ומשפחה. כאשר מכינים פיצה בבית, הורים וילדים - מובטחת לכם חוויה מהנה וטעימה. וזה עוד לפני שמדברים על איכות החומרים שבהם תוכלו להשתמש בבית.

העבודה מתחילה בלישת הבצק והתפחתו, ממשיכה בהכנת הרוטב, ומסתיימת בבחירת התוספות האהובות על בני המשפחה – זיתים, תירס, פטריות, גבינות, אנשובי, אננס או פירות אקזוטיים. הקסם מתרחש אי שם בדרך, כשכל הקונסטרוקציה מתחברת יחד והופכת למאפה אחד מושלם המהווה בסיס נפלא לחיבור משפחתי מפנק, ובעיקר מהווה סוג של גיבוש משפחתי סביב מאפה נפלא חמים וטעים. אז מי רוצה פיצה?

למתכונים נוספים

פיצה - החומרים (ל־2 פיצות גדולות או 4 בינוניות):
לבצק:

  • ½ קילו קמח מנופה
  • ½ כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼1 כוסות מים

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • ¾1 כוסות מים

פיצה ביתית (צילום: פסקל פרץ-רובין)
פיצה ביתית (צילום: פסקל פרץ-רובין)

תוספות:

  • 4־3 עגבניות שרי פרוסות דק
  • אפשר גם: ½ כוס פטריות פרוסות, טבעות פלפל חריף או טבעות זיתים בהירים או שחורים, בצל סגול או לבן פרוס, תירס, פרוסות זוקיני ועוד.
  • 1 כוס פרוסות מוצרלה, פרוסות פרומעז או גבינה בולגרית
  • 3־2 גבעולי אורגנו טרי/עלי בזיליקום
  • שמן זית להברשה

אופן ההכנה:
לבצק: שמים את הקמח בקערה רחבה ובוזקים סביבו את המלח. צרים גומה במרכז הקמח ולתוכה מכניסים את השמן. מוסיפים את השמרים ויוצקים את המים תוך לישה עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מחזירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים במגבת. משהים להתפחה במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו.

מקמחים משטח עבודה. חוצים את הבצק לשניים או יותר ומרדדים כל חלק לעיגול בצק בעובי חצי ס"מ. מניחים את הבצק על תבנית אפייה משומנת. משמנים בשמן זית כס"מ משולי הבצק. לרוטב: מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש. בוחשים ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב. מוסיפים את קוביות העגבנייה והרסק, מערבבים ויוצקים את המים, מתבלים ומכסים. מביאים לרתיחה ומוסיפים עוד כחצי כוס מים. בוחשים ובודקים את סמיכות הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.

מסדרים את בצקי הפיצה ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ויוצקים כמה כפות מהרוטב על פני הבצקים ומשטחים. מפזרים על הפיצות עם הרוטב את התוספות: פרוסות עגבניות, פטריות, פלפלים, זיתים, פרוסות בצלים, או פשוט לשלב ביניהם. מסדרים את פרוסות הגבינה, מפזרים אורגנו או בזיליקום ומזלפים מעט שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה של 180 מעלות במשך כ־25 דקות. מגישים חם.

טיפסקל לאפייה עם ילדים
 יש להדגים איך קוצצים בצל, כיצד כותשים שום ואיך חותכים עגבניות לקוביות. לעקוב אחר הילדים בתהליך הכנסת המאפה לתנור והוצאתו ממנו. לעזור בקימוח משטח העבודה ובעבודה עם הבצק: פתיחתו, רידודו, מריחת הרוטב ואם צריך – גלגול לגלילה.