רשת “מאפה נאמן” החלה את דרכה בירושלים בעגלת תינוק עמוסת מאפים איתה היה מסתובב רבי ברוך נאמן ז”ל, סב המשפחה, ומוכר ממרכולתו המשובחת לכל העוברים והשבים בירושלים של שנת 1944. עם השנים, עגלת התינוק הפכה לסניף מוצלח ששכפל את הצלחתו לכל רחבי הארץ. הרשת מונה כיום 63 סניפים כשרים למהדרין שהחמימות הביתית העוטפת עדיין מורגשת בהם ולניחוחות המאפים החמים שיוצאים מהתנורים בריחות משכרים הממלאים את החלל אין מתחרים. המתכון שלפניכם הוא פשוט וקל להכנה. רק זהירות קשה להפסיק לנשנש ממנו. כוס קפה ליד ואתם מסודרים. 

קראנץ' שמרים שוקולד

חומרים:
500 גרם קמח
חצי כוס סוכר
40 גרם שמרים טריים
140 מ"ל חלב פושר
2 ביצים  L
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה רכה או מומסת

למילוי:
350 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה 

קראנץ' שמרים שוקולד מאפה נאמן (צילום: גיל אבירם)
קראנץ' שמרים שוקולד מאפה נאמן (צילום: גיל אבירם)

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, הסוכר , המלח והשמרים במיקסר במשך כחצי דקה.
2. מערבבים את החלב הפושר יחד עם החמאה המומסת, מוסיפים אותה לקמח יחד עם הביצים וממשיכים לערבל למשך כ-8 דקות.
3. מכסים את הבצק המוכן בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים.
4. בינתיים מכינים את מילוי השוקולד:  ממיסים את השוקולד והחמאה באמבט אדים (סיר קטן בתוך סיר מים גדול). מניחים בצד לקירור.
5. לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשניים ומרדדים כל חלק לצורה של מלבן. מורחים את הבצק במילוי השוקולד ומתחילים לגלגל. כאשר מגלגלים את הבצק, חשוב שלא לגלגל אותו רפוי מדי.
6. ליצירת הקראנץ: חותכים את הרולדה לאורכה ומפנים את הצד החתוך כלפי מעלה. קולעים את שני החלקים לבורג, מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה משומן ושמים בצד עד להכפלת הנפח.
7. כאשר הקראנץ הכפיל את נפחו, מושחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180º מעלות למשך 40 דקות.

מימי נאמן שייך מתכונאית ומבעלי רשת ''מאפה נאמן'' (צילום: אור גפן)
מימי נאמן שייך מתכונאית ומבעלי רשת ''מאפה נאמן'' (צילום: אור גפן)