זה הזמן בשנה שבו אני משתדלת להכין מאכלים מהירי הכנה וכאלו שאינם דורשים ממני התעסקות ארוכה במטבח. אחת הדרכים שאותן אימצתי בחום היא צליית ירקות בתנור עם מעט תבלינים ושמן זית. זו הדרך הטובה ביותר ליהנות מטעם נפלא וקריספי של הירקות, תוך שמירה על כל הערכים התזונתיים.

לפעמים אני חותכת את הירקות בחיתוך גס וגדול או שאני שומרת על צורתם כמו שנהגתי כאן עם הכרובית והכרוב. תאמינו לי שאין צורך בחיתוך. אני מגישה את הכרובית או הכרוב שלמים ועגולים, כשלפעמים הם נשענים על גבעול. חשוב להקפיד לבחור כרובית וכרוב עגולים, שלמים ולא פצועים. בתום האפייה מגישים את הירקות לשולחן כשהם נתונים בתוך נייר האפייה.

למתכונים נוספים של פסקל >>

קבלו שלושה מתכונים קצרים, קלים להכנה ומפתיעים במראה ובטעם שסוחטים המון מחמאות.

כרוב שלם עם תבלינים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
כרוב שלם עם תבלינים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

כרוב אפוי

החומרים: (ל־6־4 מנות)

1 כרוב בינוני
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
תערובת עשבי תיבול מיובשים מכל סוג - השתמשתי בדואה, תערובת תבלינים מהמטבח המצרי
מעט שום מיובש

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הכרוב על משטח עבודה ומעסים אותו היטב בשמן זית. מפדרים במלח, פלפל, שום ותערובת התבלינים שבחרתם. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים בה את הכרוב המתובל. סוגרים היטב את נייר האפייה על הכרוב ועוטפים ברדידי אלומיניום.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (250־220 מעלות), וצולים עד לריכוך הכרוב כחצי שעה. מוציאים ומגישים חם.

כרובית שלמה עם תבלינים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
כרובית שלמה עם תבלינים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

כרובית אפויה

החומרים: (ל־6־4 מנות)

2־1 כרוביות
1 כפית מלח
לתיבול:
שמן זית בנדיבות
מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
מעט שום מיובש
מעט פלפל שטה גרוס

אופן ההכנה:

  1. משרים את הכרובית במי מלח וחומץ לחיטוי וניקוי, עד לרגע שמתחילים בבישול.
  2. יוצקים מים לסיר גבוה ורחב, שיכיל את הכרובית בשלמותה. מכניסים את הכרובית כשפניה אל המים ובסיסה כלפי מעלה. מבשלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח ומבשלים כ־10 דקות.
  3. מוציאים בזהירות את הכרובית מהסיר. מניחים על משטח עבודה ומעסים אותה בזהירות בשמן זית. מפדרים במלח, פלפל, שום ושטה. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, ומניחים בה את הכרובית המתובלת.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (250־220 מעלות), וצולים עד שהכרובית נצברת ומשחימה קלות. מוציאים ומגישים חם.

גזר ותפוח אדמה באריסה (צילום: פסקל פרץ-רובין)
גזר ותפוח אדמה באריסה (צילום: פסקל פרץ-רובין)

גזר ותפוח אדמה באריסה

החומרים: (ל־6־4 מנות)

3 גזרים גדולים, חתוכים לרבעים
2 תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים
2 כפות אריסה או פלפל צ'ומה
2 שיני שום, כתושות
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הגזרים ותפוחי האדמה החתוכים בקערה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד שכל הגזרים ותפוחי האדמה יצופו בשכבה אחידה של שמן.
  2. מעבירים לתבנית, מכסים בנייר אפייה ומעליו מניחים רדיד אלומיניום. סוגרים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות). אופים במשך כ־30 דקות.
  3. מנמיכים את החום ל־180 מעלות ואופים עוד 20 דקות. מסירים את כיסוי האלומיניום ונייר האפייה וממשיכים בצלייה והשחמה עוד 7־5 דקות, תוך השגחה, עד לקבלת הגוון הרצוי.