התקופה בשנה שבה אני מנסה להתרחק מהתנור: הילדים בחופשה, וחום יולי־אוגוסט מחייב אוכל קליל, מהיר וזמין שעשוי עם שפע ירקות ופירות טריים המצויים בשווקים. במרפסת או בסלון הממוזג, אפשר לארח וליהנות ממנות מרעננות ונאות, לצד סוגים שונים של משקאות קרים. באופן אישי אינני אוהבת את המשקאות המוגזים ותמיד מעדיפה להכין משקאות בבית על בסיס עשבי תיבול, בתוספת ירקות או פירות.

למתכונים נוספים של פסקל פרץ רובין

זה ממש פשוט: מכינים לימונדה רגילה, משלבים בה עשבי תיבול ופרי - ומקבלים משקה מעורר עניין, בעל מרקם וטקסטורה אחרת. התוספות למשקאות לא פעם משפיעות על המתיקות, ולכן אין צורך להוסיף ממתיקים. כדי להכין משקה קר אפשר להשתמש גם בתמציות תה, בחליטות או בתרכיזי פרי. בחרתי השבוע לייחד את המדור למשקאות מתוקים צוננים, שאותם אפשר להכין יחד עם הילדים. תופתעו לגלות אילו טעמים ישמחו החבר'ה להכין.

כך קורה הקסם: העוגות הבחושות שימתיקו לכם את השבוע ויחבקו את הלב  
האורז הוא במרכז: 3 סלטים נפלאים עם אורז בסמטי

ברד אבטיח (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ברד אבטיח (צילום: פסקל פרץ-רובין)

המתכון הראשון - להכנת ברד מאבטיח - הוא פשוט, מהיר הכנה ומפתיע. כמעט אין כאן עבודה: מקפיאים פלחי אבטיח ומגרדים אותם על פומפייה או מגררת גסה. אם רוצים אפשר לתבל, לעטר ולהגיש עם שמנת חמוצה.

המתכון השני נוצר בהשפעת המתכון הראשון - הכנת ברד בננה מפתיע ומאוד טעים. מנת ברד הבננה מתקבלת בשמחה גדולה על ידי הזאטוטים, גם סרבני הפירות. ברד הבננה בתיבול עדין של דבש או מייפל הופך תוך מספר דקות לסוג של מחית גרבר מתוקה וצוננת ונדמה כגלידה עבור הקטנטנים. הברד מתאים מגיל חצי שנה ומעלה.

במתכון השלישי שוב נשתמש באבטיח. לרוב אנו נוהגים לאכול אבטיח חתוך לפלחים או לקוביות, ולפעמים מוסיפים גבינה מלוחה. הפעם אני מגישה אבטיח מרוסק עם עשבי תיבול בתוספת פרוסות לימון. מתקבל משקה קר ומרענן. אין צורך בתוספת סוכר, אבל אם אתם מתעקשים אני ממליצה על תוספת כף דבש אחת בלבד.

המתכונים הבאים הם להכנת ארטיקים תוצרת בית. אפשר להכין את הארטיקים על בסיס נוזל, כלומר עם מיץ, בתוספת פרי חתוך המקנה טקסטורה מעניינת. אפשר להכין ארטיק ביתי על בסיס יוגורט ולצפות אותו בגלימת פרי מרוסק, ואפשר להכין ארטיק על בסיס פירות מרוסקים עם מעט סירופ סוכר ותבלינים.

אבטיח (צילום: פסקל פרץ-רובין)
אבטיח (צילום: פסקל פרץ-רובין)

גרניטה / ברד אבטיח מתובל

החומרים (ל־2־3 מנות):
• 2־3 משולשי אבטיח

להגשה וקישוט:
• עלי נענע
• 1 גביע יוגורט, לפי טעמכם

אופן ההכנה:
מניחים את משולשי האבטיח בכלי להקפאה ומכניסים למקפיא למשך הלילה.
לפני ההגשה מגרדים את האבטיח הקפוא בחלק העדין של הפומפייה. מכניסים את הגרניטה לכלי הגשה, מעטרים בעלי נענע ומגישים לצדה 2־1 כפות יוגורט. מגישים מיד.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 10 דקות (לא כולל זמן הקפאה)
סוג המנה: חלבית

בננה (צילום: פסקל פרץ-רובין)
בננה (צילום: פסקל פרץ-רובין)

גרניטה בננה ומייפל

החומרים (ל־2־3 מנות):
• 2־3 בננות

להגשה וקישוט:
• מייפל (או דבש)  
• פרוסות מלימון קטן
• עלי נענע

אופן ההכנה:
קולפים את הבננות, מניחים בכלי להקפאה ומכניסים למקפיא למשך הלילה.
לפני ההגשה מגרדים את הבננה הקפואה בחלק העדין של הפומפייה. מכניסים לכלי הגשה, מעטרים בעלי נענע ובפרוסות לימון, מזלפים מעל מייפל או דבש ומגישים מיד.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 10 דקות (לא כולל זמן הקפאה)
סוג המנה: פרווה

ארטיק אבטיח (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ארטיק אבטיח (צילום: פסקל פרץ-רובין)

ארטיקים תוצרת בית - ארטיק פרי

החומרים:
• 2־3 כוסות פרי שאוהבים (תותים, משמשים, פירות יער וכו')  
• 1 כוס סירופ סוכר (1 כוס מים + ½ כוס סוכר)
• 1 כפית תמצית וניל או גרידה מקליפת לימון

אופן ההכנה:
מרסקים במעבד מזון את הפרי למחית חלקה, מוסיפים באטיות תוך ריסוק את סירופ הסוכר ותמצית הווניל או גרידת הלימון. מעבירים לתבנית ארטיק מתאימה ומכניסים למקפיא ל־7־8 שעות.
לשחרור קל ויעיל: הרטיבו את התבנית במים ושחררו בזהירות.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 10 דקות (לא כולל זמן הקפאה)
סוג המנה: פרווה

ארטיקים תוצרת בית - ארטיק פרי חלבי

החומרים:
• 2 כוסות פרי מרוסק או מכל רסק פרי מוכן
• 2 כוסות יוגורט
• 1 כף סילאן
• מעט וניל או זנגביל

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים ומעבירים לתבנית ארטיק. מאחסנים במקפיא כ־5 שעות.
דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 5 דקות (לא כולל זמן הקפאה)
סוג המנה: חלבית

ברד אבטיח (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ברד אבטיח (צילום: פסקל פרץ-רובין)

משקה אבטיח ועשבי תיבול

החומרים (ל־4־6 מנות):
• 5 פלחי אבטיח ללא קליפה חתוכים לקוביות
• ½ כוס עלי נענע טריים
• 3 כפות תרכיז לימונדה קפוא
• עלים מ–2 גבעולי תימין (קורנית)
• 5 עלי בזיליקום או לימונית
• 2 כפות מיץ לימון טרי
• ½ כוס סודה
• ½ כוס פרוסות לימון

להגשה:
• קרח כתוש
• 4־6 פרוסות לימון דקות

אופן ההכנה:
מכניסים לתוך בלנדר את קוביות האבטיח ומוסיפים את עלי הנענע, תרכיז הלימון, עלי התימין ועלי הבזיליקום או הלימונית. מערבבים קלות ומוסיפים מיץ לימון טרי. מרסקים הכל לבלילה אחידה.
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את מי הסודה ופרוסות הלימון ומערבבים. ממלאים קנקן גדול במשקה המוכן ושומרים במקרר עד להגשה. סמוך להגשה מערבבים היטב, מוסיפים את הקרח הכתוש ויוצקים לתוך כוסות אשר בהן מניחים פרוסה או שתיים של לימון.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 15 דקות
סוג המנה: פרווה