"החופש הגדול הוא הזדמנות מצוינת לגוון את התזונה של הילדים, ולחשוף אותם לטעמים חדשים. הם נמצאים הרבה בבית, אוכלים ׳במנות קטנות׳ ובתדירות גבוהה, ולכן הראש שלהם פתוח יותר לחידושים". אומר רום יריב, בן 23 ממבשרת ציון, מייסד מיזם HomeMade והוא מבין דבר או שניים בילדים בררנים באוכל.
"ההורים שלי אומרים שהקמתי את המיזם בשביל עצמי. בתור נער הייתי מסוגל לא לדבר איתם כשלא הייתי מרוצה מהאוכל" הוא מספר, "מרבית הלקוחות שלי הם משפחות צעירות עם ילדים קטנים. הרבה פעמים אומרים לי "הוא אוכל רק שניצל ופסטה ולא מוכן לטעום שום דבר אחר" ואנחנו מגלים בהמשך שזה דווקא כן אפשרי לפתוח לעוד מאכלים".
"לדעתי, הטעות הגדולה ביותר היא להיכנע לבררנות ולתת לילד כל יום רק שניצל וסושי. אלו לא החיים האמיתיים, ועדיף לנצח בטווח הארוך, ולהרגיל אותו לתזונה נכונה. רק אם בבית יהיה מגוון רחב, לאט לאט, הוא יתחיל לאהוב. הילד אוכל רק שניצל וקציצות? נסו לשלב במתכון ירקות טחונים כמו קישואים ובטטה. מסכים רק לספגטי בולונז? מצוין. נסו להכין את זה גם עם ניוקי".
"ההמלצה שלי לגבי ילדים בררנים - היא לא להיאבק בהם. אלא פשוט לחשוף אותם" אומר יריב "להכין מנות מעניינות וטעימות. להראות להם שכן אפשר לאהוב אוכל. מניסיוני, באמצעות חשיפה מרובה ויום יומית שכזו, המצב משתפר והם לומדים לאכול עוד ועוד מנות. זו הסיבה ל-2 המתכונים שאני נותן כאן. שניהם לא סטנדרטיים, לא שגרתיים, אך ילדי הומייד עפים עליהם".
ניוקי "סופר מריו" עם בשר טחון
מרכיבים:
חצי ק"ג בשר טחון
2 בצלים לבנים קצוצים דק
6 שיני שום כתושות
200 גרם רסק עגבניות
כף וחצי סילאן
כף וחצי רוטב סויה
כף פפריקה
רבע כפית פפריקה ספרדית מעושנת – פימנטון
מלח לפי הטעם
1-2 חבילות של 0.5 ק"ג ניוקי
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתחיל להיות זהוב ומוסיפים אליו את השום.
2. אחרי שהשום והבצל צרובים יפה מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 3 דקות.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים + כוס וחצי מים ומבשלים במשך חצי שעה.
4. טועמים תיבול ומתקנים.
4. מוסיפים מים עד לגובה של אצבע (1.5 ס"מ) מעל הבשר ומוסיפים את הניוקי.
5. מבשלים במשך 10 דקות בבעבוע עדין עד שהניוקי מוכן.
פאי רועים אסייתי עם בטטה ובשר טחון
מרכיבים:
3 בטטות שלמות בגודל בינוני מבושלות במים (עם הקליפה) עד שהן רכות
0.5 ק"ג בשר טחון
כפית ג'ינג'ר קצוץ
6 שיני שום קצוצות
חצי כפית שמן שומשום
כפית דבש
3 כפות רוטב סויה
פלפל לבן לפי העין
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבשר הטחון על חום גבוה עד שהוא 80% צרוב.
2. מוסיפים את השום והג'ינג'ר (אפשר אפילו להוסיף אותם על חלק חשוף במחבת) ומנמיכים את האש כדי שיקבלו צריבה יפה ולא יישרפו
מתבלים בדבש, סויה, שמן שומשום, פלפל לבן ומלח במידה וצריך. טועמים תיבול ומתקנים.
3. את הבטטות שבישלנו (ונתנו להן להתקרר בתוך מסננת כדי שלא יספחו יותר מדי מים מהבישול) אנחנו מקלפים ומועכים לפירה.
4. מניחים בתבנית את הבשר הטחון, ומעליו את הבטטה ומשטחים אותה.
5. מכניסים לתנור על 200 מעלות (לא מכוסה) עד שהבטטה מעט צרובה מבחוץ ועדיין עסיסית מבפנים.
לפרטים והתנסות בשירות של רום HomeMade