ט"ו באב הוא זמן מושלם להיות דביקים ורומנטיים. תאמינו לי, אפשר לציין ולחגוג את האהבה גם בלי הפקות ענק יקרות. כי אהבה נמצאת בפרטים הקטנים, ועליהם נשים את הדגש השבוע, כשנכין פינוקים לאהובים שלנו. נתחיל בהכנת תערובת פיצוחים מתובלת, שאותה אפשר להגיש לצד משקה אלכוהולי שתכינו כדי להתחיל את ערב האהבה המושלם: כוס יין לבן או אדום או קוקטייל משודרג.
המתכון השני הוא להכנת מעדן שוקולד אלכוהולי מושך, מפנק ומענג, שקשה לעמוד בפניו והוא תמיד מתקשר עם אהבה. נמשיך בהכנת עוגיות בצורת לב מצופות בשוקולד (בגוון הרצוי) או ממולאות בריבה. ניתן להכין אפילו עם הילדים. נכין בצק פריך בשני גוונים, רך וגמיש עם שקדים, וממנו נכין שלל לבבות בטעמים, עם המון אהבה.
קסם של עוגיות: פריכות, חמאתיות ומעלות חיוך | פסקל פרץ-רובין
לאלו בינינו שלחוצים בזמן: מתכונים עם בצק עלים שלא דורשים עבודה רבה
לבסוף נסיים במתכון למיטיבי אפייה. עוגייה אישית יפהפייה מפוצצת בקרם. הכרתי אותה לראשונה כפחזנית, אך יש לה שם יותר מפתה, המתגלגל על הלשון: פרופיטרול. שם עם רושם והבטחה, בדיוק כמו העוגייה עצמה. פרופיטרול הוא קינוח קלאסי, ששולח אותנו לפריז, למחוזות הגורמה של הפטיסרי. הוא עשוי מבצק רבוך המזולף כתלולית או ככיסן תפוח. אפשר לחסוך זמן ולדלג על הזילוף, ופשוט להסתפק בשתי כפות.
לכל המתכונים של פסקל פרץ-רובין
הן יעשו את העבודה היטב. לפעמים מעטרים את הפרופיטרול קודם לאפייה ב"כובע" מבצק פריך. אל תוך הכיס שנוצר עם האפייה מזלפים מלית קרם עשירה המתפרצת לתוך חלל הפה עם הנגיסה הראשונה. הפחזנית אינה זקוקה לציפוי נוסף מעבר לבזיקה קלה של אבקת סוכר, אבל אפשר תמיד להכין ציפוי שוקולד מפתה ולצפות בו את הפחזניות, וכך להוסיף עוד אלמנט של רושם.
עוגיות לבבות פריכות
החומרים לבצק (לכ־50 עוגיות):
• 500 גרם (½3 כוסות) קמח מנופה
• 200 גרם "מחמאה" או חמאה
• 1 שקית אבקת אפייה
• ¼ כוס שמן
• 1־½1 כוסות מים
• ½1 כוסות סוכר
• 1 שקית סוכר וניל
• 2 כפות טחינה גולמית
• ¾ כוס שקדים מולבנים טחונים דק
• 3־2 כפות אבקת קקאו (לקבלת עוגיות בגוון כהה, לא חובה)
לעיטור וגיוון:
• אבקת סוכר
• 1 כוס ריבה אדומה מרוככת קלות
• 100 גרם שוקולד רובי
• סוכריות מזרה בצורת לבבות
אופן ההכנה:
מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. משהים במקרר שעתיים. מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה קלות ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי ½ ס"מ.
אפשר לחרוץ בעזרת חורצן עוגיות בצורת לב. לקבלת כריך עוגיות לב חורצים לב קטן במרכז מחצית מהעוגיות. אפשרות אחרת היא ליצור מהבצק כדורים קטנים, לשטח אותם קלות ובעזרת ידית של כפית ללחוץ במרכז העוגייה כדי ליצור שקע בצורת לב. את השקע הזה ממלאים אחרי האפייה במעט ריבה אדומה.
מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה ומסדרים את עוגיות הלבבות ברווחים. בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) אופים במשך 25־20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים, מצננים.
אם בחרתם להכין עוגיות כריך: מורחים ריבה על מחצית העוגיות וסוגרים עם העוגייה שבמרכזה חור. אפשר לבזוק מעל מעט אבקת סוכר או להמס שוקולד רובי ורוד במיקרוגל במספר פולסים, לצפות את הלבבות ולפזר מעל סוכריות בצורת לב.
דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה, לא כולל השהייה במקרר
סוג המנה: פרווה (חלבי בשימוש בחמאה)
תערובת פיצוחים מתובלת
החומרים (ל־1 ליטר):
• 3 כוסות אגוזים ושקדים (פקאן, אגוזי מלך או כל אגוז אחר לפי טעמכם)
• ½ כפית מלח
• 3 כפות מייפל
• ענף רוזמרין טרי (העלים מופרדים מהגבעול וקצוצים)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים. משטחים על נייר אפייה ואופים ב־100 מעלות במשך 20־30 דקות. מצננים לפני ההגשה.
דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 30 דקות
סוג המנה: פרווה
מעדן שוקולד אלכוהולי
החומרים (ל־4 ספלים):
• 100 גרם סוכר
• 100 מ"ל שמנת מתוקה
• 100 מ"ל חלב
• 80 גרם שוקולד מריר מומס
• מעט מלח
• 100 מ"ל וויסקי או משקה אלכוהולי אחר
לעיטור:
• אגוזי לוז קלויים
• עלי זהב (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
במחבת רחבה ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל ענברי. מוסיפים את השמנת והחלב ומערבבים היטב. ממתינים עד שהמסה תתקרר ל־70 מעלות. יוצקים את הבלילה על השוקולד המומס הנתון בקערה נפרדת.
מוסיפים מעט מלח ומערבבים במערבל מוט ידני ליצירת תערובת אחידה. מוסיפים וויסקי ומערבבים היטב. שומרים במקרר ללילה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות לתוך הספלים. מעטרים באגוזי לוז ובעלי זהב.
דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: 40 דקות, לא כולל השהייה במקרר
סוג המנה: חלבית
פרופיטרול במלית קרם וניל
החומרים (ל־15־20 פחזניות):
• 100 גרם חמאה
• 1 כוס מים או חלב
• 1 כף סוכר
• קורט מלח
• 1 כוס קמח מנופה
• 4 ביצים
לקרם:
• 250 מ"ל שמנת להקצפה
• 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
• 1 כוס חלב
• 1־2 טיפות תמצית וניל משובחת
לבזיקה:
• ½ כוס אבקת סוכר
אפשרות לציפוי:
• 200 גרם שוקולד מריר + 1 כף חמאה
אופן ההכנה:
מניחים בקלחת את החמאה, המים, הסוכר ומעט מלח. מביאים לרתיחה. כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הקמח. מכבים את האש ובוחשים היטב עד שהבצק ניתק מהדפנות ונוצר כדור בצק.
מעבירים את הבצק לקערת מערבל חשמלי ומערבלים במהירות נמוכה במשך 2־3 דקות, עד שרוב האדים נפלטים מהבצק. מצננים אותו מעט. מערבלים את הבצק שוב ומוסיפים תוך ערבול את הביצים בזו אחר זו. חשוב להוסיף ביצה רק אחרי שקודמתה נבלעה היטב בבצק. מצננים.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף בעלת צנתר משונן או חלק. מזלפים תלוליות בצק ברווחים שווים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. במקום שקית זילוף אפשר להשתמש בשתי כפות: נוטלים בכף מהבצק ובעזרת הכף השנייה מורידים את הבצק אל התבנית. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ־25 דקות, עד שהבצק מקבל צבע חום זהוב.
הכנת הקרם: שמים בקערת מערבל חשמלי את השמנת להקצפה, האינסטנט פודינג וניל, החלב ותמצית הווניל. מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ואחידה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.
לאחר שהפרופיטרולים מצטננים, חוצים בעדינות כל אחד מהם באמצע אך משאירים את הקצה מחובר. מזלפים פנימה תלולית קרם וסוגרים בעדינות. בוזקים מעל אבקת סוכר.
לציפוי שוקולד: ממיסים בסיר או במיקורגל שוקולד מריר וחמאה. מערבבים היטב עד שהתערובת נמסה ומזלפים על הפרופיטרול. מקררים כשעה במקרר ומגישים.
דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה, לא כולל השהייה במקרר
סוג המנה: חלבית