אנו בעיצומו של קיץ חם במיוחד. גם אם נרצה לשבת במרפסת, ליהנות מבריזה קרירה, לדאבוננו אין אפילו טיפה של משב רוח רענן. מיד ניכנס בחזרה הביתה, להצטנן בעזרת המזגן. זו התקופה שבה אנו מנסים להעניק חופשה לתנור מפיץ החום, ומשתדלים להפעילו ממש במשורה. תמיד נעדיף למצוא את עצמנו כשהיד אוחזת בכוס קפה קר, בגביע גלידה או בפרוסת עוגה קרירה ומפנקת.

למתכונים נוספים באתר של פסקל פרץ-רובין

עם החום והלחות שמשתוללים בחוץ, בחרתי השבוע להתמקד בחומר גלם מרענן, המוגש בדרך כלל קר - יוגורט. אפשר לאכול אותו כפי שהוא כמובן, ואפשר לשלב אותו במאפים, במטבלים ובממרחים. אפשר גם לשיר ליוגורט שיר הלל, היות שיש לו ערכים תזונתיים גבוהים. הוא מקור מצוין לוויטמין B, לחלבון, לסידן, לאשלגן ולמגנזיום, ואל תשכחו שביוגורט יש חיידקים פרוביוטיים שמאזנים את מערכת העיכול.

"מתוך רצון בנקמה": א-סיסי הזהיר את בלינקן - חטופים עלולים להירצח בשבי
ליברמן מתפוצץ בשידור: "אנחנו צריכים להשלים את ההתנתקות"

הפעם אני רוצה להתייחס לשימוש במתכונים ביוגורט כתחליף לגבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים ולשמנת. כבר מספר שבועות אני מנסה להקליל את המתכונים, להפחית את אחוזי השומן והקלוריות שבהם. וכך, בכל מתכון להכנת עוגה קרה, מאפים או עוגות גבינה, אני מחליפה חלק מחומרי הגלם ביוגורט ובגבינות מופחתות שומן, מה שמניב תוצאה לא רעה בכלל, אפילו מצוינת, שמאפשרת לי ליהנות כמו כולם מפרוסת עוגה אהובה. אומנם המרקם מעט שונה, אבל זה טעים.

חשוב לי להדגיש: השימוש ביוגורט לא אומר שהעוגה דיאטטית, אבל היא מכילה פחות קלוריות ופחות אחוזי שומן מזו שהוכנה לפי המתכון המקורי.

נתחיל עם המתכון הראשון, להכנת עוגת גבינה. כולם מחפשים את המתכון הכי מוצלח לעוגת גבינה: כזו שלא "תיפול" ושתיראה כמו בחלונות הראווה בקונדיטוריה. כך צמחו לעוגות הגבינה הילה סביב הכנתן ושלל טכניקות, חלקן בסיסיות ואחרות מורכבות.

בקיץ אני נוהגת להכין סוגים שונים של עוגות גבינה, ולטעמי אחת הטעימות והקלות מביניהן היא עוגת גבינה בסקית, שבין היתר ידועה בשל השימוש בגבינות שמנות. ככל שאחוזי השומן בגבינה גבוהים יותר, כך טעמה טוב יותר אך היא מקבלת מרקם קרמי ולטעמי כבד מדי, בייחוד לקיץ. לכן הכנתי אותה מספר פעמים בשימוש בגבינות בעלות אחוזי שומן נמוכים, וציפיתי אותה בשכבת יוגורט מפנקת. אתם מוזמנים כמובן להכין את העוגה מגבינות שמנות, כמו שאתם אוהבים.

המתכון השני שבחרתי להביא לכם כאן הוא להכנת עוגת מוס שוקולד לבן ויוגורט, זו עוגה נהדרת למי שאוהבים את חמצמצות היוגורט המשתלב נהדר עם מוס שוקולד לבן, טחינה וסילאן.

הבסיס לעוגה הוא עוגיות בישקוטים (לשונות חתול). אפשר לגוון בעוגיות אוראו או בבסיס טורט מוכן, הבסיס הכי פשוט שאתם מכירים. אומנם הכנת עוגה זו דורשת מעט עבודה, אבל היא אינה מורכבת.

נסיים במתכון קצרצר, או שבעצם יש לקרוא לו הצעת הגשה של פרי ויוגורט. הוא מתאים כקינוח קליל לארוחת ערב או לארוחת בוקר. המנה משלבת בין קרירות היוגורט לחמימות הפרי, כשפתיתי הגרנולה והדבש משלימים את המנה לקינוח קיצי טעים במיוחד.

עוגת מוס שוקולד לבן ויוגורט

החומרים (לתבנית קפיצית עגולה בקוטר
24 ס"מ או בכל צורה אחרת):

למוס שוקולד לבן:
• 1 ביצה גדולה
• 1 חלמון גדול
• 200 גרם שוקולד לבן מומס
• ¼ כוס חלב
• ½ שקית (7 גרם) ג'לטין
• 1 מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה 32%
• 3 כפות סוכר

לשכבת הבסיס:
• 1 חבילה לשונות חתול או תחתית דקה של עוגת תופין מוכנה
• ½ כוס חלב

למלית:
• ¼ כוס חלב
• ½ שקית (7 גרם) ג'לטין
• 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32%
• 2 כפות סוכר
• 1 גביע יוגורט (150 גרם, בעל אחוזי שומן לפי טעמכם)

להברשה:
• 2 כפות סילאן
• 2 כפות טחינה גולמית

לציפוי:
• ¼ כוס תלתלי שוקולד לבן
• ¼ כוס תלתלי שוקולד מריר
• ½ מכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
• 1 כף סוכר

אופן ההכנה:
הכנת מוס שוקולד לבן: טורפים בקערית בעזרת מטרף קטן את הביצה והחלמון לבלילה תפוחה ומבליעים בתנועות מהירות בשוקולד המומס.
ממיסים את הג'לטין בחלב בסיר מעל לסיר עם מים (אמבט מרים - בן מרי), מוסיפים את הג'לטין המומס תוך כדי בחישה לבלילת השוקולד הלבן.

הכנת שכבת הבסיס: טובלים קלות את לשונות החתול בחלב ומסדרים בתחתית התבנית. יוצקים מעל את מוס השוקולד. מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומאחסנים במקרר 2־3 שעות עד שהמוס מתייצב.

הכנת המלית: ממיסים את הג'לטין בחלב בסיר קטן מעל לסיר עם מים (סיר כפול). מקציפים במערבל חשמלי את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הג'לטין המומס והיוגורט אל תוך הקצפת בפעם־פעמיים, עד לקבלת בלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה מעל לשכבת מוס השוקולד הלבן ומשטחים. מכסים שוב בניילון נצמד, מאחסנים במקרר 2־3 שעות, עד שהמוס מתייצב.
מערבבים בקערית את הסילאן והטחינה, מזלפים קלות על פני המוס, ומפזרים מעל תלתלי שוקולד מריר ושוקולד לבן.

מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים לשקית זילוף בעלת צנתר משונן ומזלפים סביב דופנות המוס. שומרים במקרר עד להגשה.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה (ללא זמני שהייה במקרר)
סוג המנה: חלבית

עוגת מוס שוקולד לבן ויוגורט (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגת מוס שוקולד לבן ויוגורט (צילום: פסקל פרץ-רובין)

עוגת גבינה בסקית

החומרים (לתבנית קפיצית, 22 או 24 ס"מ):
• 500 גרם גבינת שמנת 25% שומן (או פחות)
• ¾ כוס סוכר (או ״כמו סוכר״)
• 4 ביצים
• ½ כוס קמח מנופה
• 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%

לציפוי:
• 1 גביע יוגורט 3% שומן (או לפי טעמכם)
• 1 כף אבקת סוכר

לעיטור:
• דובדבנים, תותים, קיווי או כל פרי אחר שאוהבים

עוגת גבינה בסקית (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגת גבינה בסקית (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי את גבינת השמנת והסוכר ובעזרת בלון הקצפה מערבלים עד לקבלת קרם רך ואחיד. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, תוך כדי ערבול והקצפה.

מוסיפים את הקמח וטורפים אותו לתוך בלילת הגבינה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבליעים לבלילה אחידה.

מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה. על שולי נייר האפייה להיות גבוהים מדופנות התבנית. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית ומשטחים קלות.
בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות אופים במשך 35־30 דקות, עד שפני העוגה שחומים מאוד עד חריכה.

מוציאים את התבנית מהתנור. שימו לב: עשו זאת בזהירות רבה. העוגה בשלב זה עדיין רוטטת ונוזלית מבפנים. מצננים על השיש לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל־6־7 שעות. מערבבים את היוגורט עם אבקת הסוכר ומצפים את פני העוגה לפני ההגשה. מפזרים מעל דובדבנים או כל פרי אחר ומגישים קר.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כשעה (ללא זמן השהייה במקרר)
סוג המנה: חלבית

אפרסקים צלויים, יוגורט וגרנולה

החומרים (ל־6־4 מנות):
• 2 אפרסקים או נקטרינות, חצויים לשניים ומגולענים
• 2־1 כפות חמאה
• 2 כפות סוכר
• ½ כפית קינמון
• 5 כפות גרנולה משובחת (רצוי תוצרת בית)
• 2 גביעי יוגורט, לפי טעמכם
• 3 כפות אוכמניות טריות או קפואות
• 3 כפות דומדמניות טריות או קפואות
להגשה:
• דבש
• עלי נענע

 אפרסקים צלויים, יוגורט וגרנולה (צילום: פסקל פרץ-רובין)
אפרסקים צלויים, יוגורט וגרנולה (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
מחממים היטב מחבת פסים. מניחים את החמאה על המחבת וממיסים. מוסיפים את הסוכר, מערבבים וממיסים היטב. מוסיפים את הקינמון ומערבבים. מניחים את חצאי האפרסקים במחבת כך שהצד החתוך כלפי המחבת והחלק הקמור כלפי מעלה. צורבים קלות ומעבירים למשטח עבודה. חותכים בזהירות לרבעים או לשמיניות. מכבים את הלהבה.

מוסיפים למחבת את הגרנולה ומערבבים היטב.

מניחים בכוסות ההגשה 2 כפות יוגורט, מפזרים מעל כף או שתיים מהגרנולה, מעט אוכמניות, דומדמניות ופלחי אפרסקים צרובים. חוזרים שוב על הפעולה: יוגורט, גרנולה, פירות. מעטרים בעלי נענע ומזלפים מעט דבש מעל.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כרבע שעה
סוג המנה: חלבית