הילדים חזרו למסגרות בתקופה מאוד לא רגועה, לכן בחרתי להמתיק את החזרה לשגרה המוזרה עם מתכון בסיסי, מתוק ואהוב מאוד על הילדים - כדורי שוקולד, אותם נכין יחד עם הילדים.

לכדורי השוקולד שלל גרסאות הכנה ושילובים מעניינים. הם הדרך הטובה ביותר להיפטר משאריות של עוגיות, עוגות, ביסקוויטים ושאר מתוקים שנותרו לכם בבית, אך המתכון המקורי מבוסס על שימוש בביסקוויטים מסוג פתי בר אותם מרסקים במעבד מזון או באמצעות פטיש כותש. מוסיפים לכל הטוב הזה עיסת שוקולד, לשים ויוצרים כדורים.

במתכון הקלאסי עיסת השוקולד מבוססת על אבקת קקאו מומסת עם חמאה או מחמאה (לגרסת הפרווה). כיום, כמו כל דבר בחיינו, מעשירים את הטעמים על ידי שימוש בשוקולד איכותי, תוספות מפתיעות כמו אגוזים ופירות מיובשים ושמנת מתוקה וגבינה.

ניתן כמובן להכין כדורי שוקולד, אך אם אתם קצרים בזמן אפשר ליצור מעיסת הביסקוויטים גלילה/נקניק ביסקוויטים. לשם כך משאירים חלק מהביסקוויטים שבורים ולא מרוסקים עד דק, מערבבים הכל יחד ומעצבים לגלילה. מאחסנים במקפיא וכשרוצים לפנק את הזאטוטים פורסים את הגלילה לפרוסות החושפות מראה שוקולדי משובץ בנקודות בהירות של הביסקוויטים כמו נמשים.

כדורי שוקולד בשלל ציפויים

החומרים (ל־20 כדורים):

300 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר או אחר
¾ כוס סוכר
6 כפות אבקת קקאו
150 גרם חמאה מרוככת
100 גרם שוקולד שבור לקוביות
¼ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1/3 כוס חלב פושר

לעיטור:

שבבי שוקולד
סוכריות צבעוניות בשלל צורות
פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:

מניחים את הביסקוויטים או העוגיות או העוגות במעבד מזון ומרסקים עד לקבלת פירורים דקים.

מניחים את הפירורים בקערה, מוסיפים את הסוכר ואבקת הקקאו. מערבבים. מוסיפים חמאה מרוככת. מערבבים היטב.

יוצקים את החלב לקלחת קטנה ומחממים על להבה נמוכה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד שהוא נמס לגמרי. מוסיפים אל תערובת הביסקוויטים, מערבבים תוך לישה ומוסיפים אגוזים קצוצים. אם התערובת רכה מדי, והכדורים לא מקבלים צורה נאה, מכניסים אותה למקרר לשעה, מוציאים וצרים כדורים.

נוטלים בידיים מעט מהעיסה וצרים כדורים בגודל הרצוי לכם. בדרך כלל הקוטר הוא 3־4 ס"מ לכדור.

מפזרים על צלחת שטוחה את שבבי השוקולד או הסוכריות הצבעוניות, מגלגלים בצלחת את כדורי השוקולד ומניחים בעטרות נייר. שומרים במקרר.

להכנת גרסת הנקניק/הגלילה – מרסקים חלק מהביסקוויטים לחתיכות גדולות. כל אופן ההכנה בדיוק כמו בכדורי השוקולד.

פורסים רדיד אלומיניום על משטח עבודה ועליו מניחים נייר אפייה. מפזרים פתיתי קוקוס בשכבה אחידה על נייר האפייה.

מעבירים את כל עיסת הביסקוויטים עם השוקולד למרכז נייר האפייה ומעצבים בעזרת כפות הידיים לגלילה אחידה, מפזרים לאורך הגלילה עוד פתיתי קוקוס. סוגרים את נייר האפייה עם רדיד האלומיניום על גלילת הביסקוויטים. מהדקים, מגלגלים ומעצבים לגלילת נקניק בעובי אחיד. סוגרים היטב משני הצדדים ומכניסים למקפיא עד לשימוש.

רולדת שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)
רולדת שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)


טיפסקל:
אפשר להוסיף לעיסה צימוקים או אגוזים גרוסים, פצפוצי שוקולד, ופלים או עוגיות אוריאו ועוד.