המתכון הבא דורש מעט סבלנות והשקעה אבל התוצאה היא בלתי נשכחת. אורז צהוב מלא בטעמים, עם תפוחי אדמה זהובים ופריכים בתחתית הסיר. אין סיכוי שישאר גרגר. למה דווקא אורז פרסי? ב״ויליפוד״ יבואנית מותג DAAWAT מסבירים: לאורז הפרסי גרגירים ארוכים ודקים והוא מתאפיין במרקם אוורירי וניחוח עדין. בתהליך הבישול הוא מתנפח באופן משמעותי ומגיע לאורך כפול מגודלו המקורי. טעמו עדין ומשתלב עם מגוון תבלינים וטעמים. ככה תכינו אותו צעד אחרי צעד.

אורז פרסי עם סירות תפוחי אדמה 

1 קילו אורז פרסי DAAWAT 
4 תפוחי אדמה חתוכים לסירות (פרוסות עבות)
כוס שמן
כפית כורכום
צרור פטרוזליה
צרור כוסברה
צרור שמיר
צרור בצל ירוק 
אפונה ירוקה 
3 שיני שום
*ניתן להוסיף גם חצי שקית פול ירוק
כף כמון
גרידת לימון 

אורז פרסי עם שכבת תפוחי אדמה פריכה בתחתית הסיר (צילום: יחצ ויליפוד)
אורז פרסי עם שכבת תפוחי אדמה פריכה בתחתית הסיר (צילום: יחצ ויליפוד)

אופן ההכנה:
1. משרים את האורז בקערה עם מים ושוטפים אותו היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
2. קוצצים את כל הירק (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בצל ירוק) ומערבבים עם השום והאפונה.
3. מבשלים את האורז בסיר עם מים רותחים ו-2 כפות מלח למשך כ-10 דקות בלבד עד שהוא מבושל למחצה ומסננים. מניחים בצד.
4. ממשיכים באותו הסיר. מביאים לרתיחה את השמן והכורכום. שומרים כרבע מכמות השמן בצד, נשתמש בו לקראת סוף הבישול. 
5. מניחים בתחתית הסיר עם השמן את סירות תפוחי האדמה. מעליהם שופכים לסיר שליש מכמות האורז שבישלנו, ומעל חצי מכמות הירק והאפונה. מסדרים שכבה נוספת של שליש כוס אורז ומעליה שאר הירק. מרפדים בשכבת האורז השלישית.
6. בעזרת כף גדולה יוצרים חורים בתוך האורז, כמו סירות קטנות, זאת כדי לתת לאדים להשתחרר במהלך הבישול.
7. סוגרים היטב עם מגבת ומכסה מהודק מעל. מבשלים כ-12 דקות על אש בינונית כדי ליצור קריספיות בתחתית הסיר. מעבירים לאש נמוכה לעוד כשעה בישול.
8. כרבע שעה לפני שהבישול מסתיים פותחים את הסיר ומוסיפים את השמן שנשמר. מערבבים בעדינות, מכסים וממשיכים לבשל.
9. לסיום הופכים את הסיר בשלמותו על גבי קערה (כמו שעושים למקלובה) ומגישים. בתאבון!

הופכים את הסיר ומתמוגגים (צילום: באדיבות סולתם,גיל אבירם)
הופכים את הסיר ומתמוגגים (צילום: באדיבות סולתם,גיל אבירם)