עוגיות סמורס של יואב רמות

חומרי הגלם ל-18 עוגיות:

  • 250 גרם חמאה
  • 250 גרם סוכר חום כהה (כוס דחוסה ממש)
  • 50 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • כפית מחית וניל/תמצית וניל
  • 380 גרם קמח
  • 5 גרם סודה לשתייה (כפית)
  • 7 גרם מלח (3/4 כפית)
  • 250 גרם שוקולד חלב (קצוץ גס או מטבעות)
  • כוס מרשמלו קטנים

הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה הסוכרים והמלח עד לתערובת קרמית ותפוחה.
  2. מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים לאיחוד
  3. מוסיפים את הקמח הסודה לשתייה השוקולד והמרשמלו עד לבצק אחיד
  4. מעבירים לקירור ל-3 שעות לפחות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  6. מחלקים את הכדורים ל100 גרם (אפשר גם קטנים יותר)
  7. מגלגלים לכדור ומניחים בתבנית
  8. אופים במשך 13 דקות
  • העוגיות אמורות לצאת מאוד רכות ואי אפשר להרים אותם. תנו להם להתקרר לפחות 10 דקות עד רבע שעה
  • אפשר להשמיט את המרשמלו ולשים במקום שוקולד חלב או שוקולד צ'יפס.
  • אל תשתמשו בסוכר דמררה! אל תוותרו על הסוכר הדביק

יואב רמות הוא קונדיטור, באינסטגרם: yoavramot

יואב הוא חבר נבחרת Israeli_kitchen שבכל יום מעלים מתכון חדש באינסטגרם