עוגיות סמורס של יואב רמות
חומרי הגלם ל-18 עוגיות:
- 250 גרם חמאה
- 250 גרם סוכר חום כהה (כוס דחוסה ממש)
- 50 גרם סוכר
- 2 ביצים
- כפית מחית וניל/תמצית וניל
- 380 גרם קמח
- 5 גרם סודה לשתייה (כפית)
- 7 גרם מלח (3/4 כפית)
- 250 גרם שוקולד חלב (קצוץ גס או מטבעות)
- כוס מרשמלו קטנים
הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה הסוכרים והמלח עד לתערובת קרמית ותפוחה.
- מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים את הקמח הסודה לשתייה השוקולד והמרשמלו עד לבצק אחיד
- מעבירים לקירור ל-3 שעות לפחות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מחלקים את הכדורים ל100 גרם (אפשר גם קטנים יותר)
- מגלגלים לכדור ומניחים בתבנית
- אופים במשך 13 דקות
- העוגיות אמורות לצאת מאוד רכות ואי אפשר להרים אותם. תנו להם להתקרר לפחות 10 דקות עד רבע שעה
- אפשר להשמיט את המרשמלו ולשים במקום שוקולד חלב או שוקולד צ'יפס.
- אל תשתמשו בסוכר דמררה! אל תוותרו על הסוכר הדביק
יואב רמות הוא קונדיטור, באינסטגרם: yoavramot
יואב הוא חבר נבחרת Israeli_kitchen שבכל יום מעלים מתכון חדש באינסטגרם