בין הפשטידות, הלזניות והסלטים המושקעים, חשוב לא לשכוח את הקינוחים החלביים שסוגרים כל ארוחה. בכדי לעשות לכם את הבחירה קלה יותר, המומחים שלBeko , מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מגוון אופציות לקינוחים חלביים וטעימים שכל אחד יכול להכין.

עוגת גבינה חמה

רכיבים:

  • 100 גרם חמאה
  • 300 גרם גבינת פילדלפיה
  • 100 גרם חלב
  • 8 חלמונים
  • 13 חלבונים
  • 60 גרם קמח
  • 60 גרם עמילן תירס
  • 130 גרם סוכר
  • מעט אבקת סוכר לקישוט  

אופן ההכנה:

  • נרפד תבנית אפיה עגולה בקוטר 28 ס"מ בנייר אפיה. חשוב שנייר האפיה יעלה על קצה התבנית לפחות ב-5 סנטימטר.
  • נחמם תנור ל-135 מעלות.
  • נמיס בעדינות את החמאה עם החלב בסיר גדול, נוסיף את גבינת הפילדלפיה ונערבב.
  • נעביר את התערובת לקערה ונקציף בעזרת מטרפה.
  • בקערה נוספת, נקציף את החלמונים ונערבב עם תערובת החמאה, החלב והגבינה.
  • בעזרת מסננת או נפה, נוסיף את הקמח ואת עמילן התירס לקערה וערבבו את הכל עד שתקבלו תערובת חלקה.
  • נקציף את החלבונים בקערה, נוסיף את הסוכר ונמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
  • נקפל את הקצפת לתוך התערובת בצורה עדינה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  • נעביר את החומרים לתבנית מרופדת נייר אפיה.
  • נכניס את העוגה לתנור החם לאפיה איטית של 70 דקות.
  • נוציא את העוגה בעדינות מהתנור וניתן לה להצטנן במשך 5 דקות, ניתן לפזר אבקת סוכר לפני הגשה.
  • מומלץ להגיש את העוגה חמה.
    עוגת גבינה אפויה (צילום: יחצ Beko)
    עוגת גבינה אפויה (צילום: יחצ Beko)

מקרונים לימוניים

רכיבים:

  • 4 חלבונים
  • קורט מלח
  • 50 גרם סוכר
  • 110 גרם שקדים טחונים
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • גרידה מחצי לימון
  • גביע גבינת מסקרפונה
  • נענע יבשה
  • גרידה מחצי לימון 

אופן ההכנה:

  • בקערה נקציף את 4 החלבונים עם מעט מלח בעזרת מקציף ידני.
  • נוסיף את הסוכר ונמשיך להקציף עד לקבלת מרקם חלק.
  • בקערה נוספת נערבב את השקדים הטחונים ואת אבקת הסוכר.
  • נקפל את הקצף שנוצר לתוך תערובת השקדים והסוכר עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  • נוסיף מעט גרידת לימון.
  • על תבנית המרופדת בנייר אפיה, נזלף עיגולים בעזרת שקית זילוף.
  • נכניס לתנור על 150 מעלות ל-10 דקות אפיה.
  • נכין את המלית: נערבב את גבינת המסקרפונה ביחד עם הנענע היבשה וגרידת הלימון על מנת לקבל מלית מעט חמצמצה.
  • נוציא מהתנור את העוגיות ונזלף מהמלית על מרכז 2 עוגיות על מנת ליצור מקרון מושלם.

מקרונים לימוניים  (צילום: יחצ Beko)
מקרונים לימוניים (צילום: יחצ Beko)

פבלובה תותים וקצפת

רכיבים:

  • 3 חלבונים
  • קורט מלח
  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם קמח
  • רבע כפית צבע מאכל אדום
  • גביע ריבת תותים
  • מיכל קצפת מוכנה
  • חבילת תותים טריים 

אופן ההכנה:

  • בקערה נקציף את החלבונים עם מעט מלח בעזרת מקציף ידני.
  • נוסיף את הסוכר בהדרגתיות ונמשיך להקציף עד לקבלת קצף אחיד.
  • נוסיף את הקמח ונמשיך להקציף.
  • נוסיף את צבע המאכל האדום ובתנועת קיפול נערבב עד לקבלת תערובת אחידה וורודה.
  • בתבנית מרופדת נייר אפייה, בעזרת קערה קטנה נצייר 2 עיגולים שווים בגודלם עם עיפרון.
  • בעזרת שקית זילוף נזלף על העיגולים שציירנו ובתוכם.
  • נכניס לתנור על 110 מעלות ל-10 דקות אפיה.
  • נוציא מהתנור ונניח על צלחת את אחד החלקים, נזלף מעליו את ריבת התותים ונניח את החלק השני מעל.
  • נפזר קצפת ותותים ונגיש.

פבלובה תותים וקצפת (צילום: יחצ Beko)
פבלובה תותים וקצפת (צילום: יחצ Beko)

כדורי קוקוס שוקולד "באונטי" ביתיים

רכיבים:

  • 100 גרם קוקוס טחון
  • 200 מ"ל חלב מרוכז
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

  • בקערה נערבב את הקוקוס ואת החלב המרוכז.
  • נכדרר כדורים מהעיסה.
  • נחתוך את השוקולד ונמיס אותו.
  • נצפה כל כדור בשוקולד.
  • ניתן לפזר מעט קוקוס מעל.

כדורי שוקולד ''באונטי'' (צילום: יחצ Beko)
כדורי שוקולד ''באונטי'' (צילום: יחצ Beko)