בין הפשטידות, הלזניות והסלטים המושקעים, חשוב לא לשכוח את הקינוחים החלביים שסוגרים כל ארוחה. בכדי לעשות לכם את הבחירה קלה יותר, המומחים שלBeko , מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מגוון אופציות לקינוחים חלביים וטעימים שכל אחד יכול להכין.
עוגת גבינה חמה
רכיבים:
- 100 גרם חמאה
- 300 גרם גבינת פילדלפיה
- 100 גרם חלב
- 8 חלמונים
- 13 חלבונים
- 60 גרם קמח
- 60 גרם עמילן תירס
- 130 גרם סוכר
- מעט אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
- נרפד תבנית אפיה עגולה בקוטר 28 ס"מ בנייר אפיה. חשוב שנייר האפיה יעלה על קצה התבנית לפחות ב-5 סנטימטר.
- נחמם תנור ל-135 מעלות.
- נמיס בעדינות את החמאה עם החלב בסיר גדול, נוסיף את גבינת הפילדלפיה ונערבב.
- נעביר את התערובת לקערה ונקציף בעזרת מטרפה.
- בקערה נוספת, נקציף את החלמונים ונערבב עם תערובת החמאה, החלב והגבינה.
- בעזרת מסננת או נפה, נוסיף את הקמח ואת עמילן התירס לקערה וערבבו את הכל עד שתקבלו תערובת חלקה.
- נקציף את החלבונים בקערה, נוסיף את הסוכר ונמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
- נקפל את הקצפת לתוך התערובת בצורה עדינה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
- נעביר את החומרים לתבנית מרופדת נייר אפיה.
- נכניס את העוגה לתנור החם לאפיה איטית של 70 דקות.
- נוציא את העוגה בעדינות מהתנור וניתן לה להצטנן במשך 5 דקות, ניתן לפזר אבקת סוכר לפני הגשה.
- מומלץ להגיש את העוגה חמה.
מקרונים לימוניים
רכיבים:
- 4 חלבונים
- קורט מלח
- 50 גרם סוכר
- 110 גרם שקדים טחונים
- 150 גרם אבקת סוכר
- גרידה מחצי לימון
- גביע גבינת מסקרפונה
- נענע יבשה
- גרידה מחצי לימון
אופן ההכנה:
- בקערה נקציף את 4 החלבונים עם מעט מלח בעזרת מקציף ידני.
- נוסיף את הסוכר ונמשיך להקציף עד לקבלת מרקם חלק.
- בקערה נוספת נערבב את השקדים הטחונים ואת אבקת הסוכר.
- נקפל את הקצף שנוצר לתוך תערובת השקדים והסוכר עד לקבלת תערובת הומוגנית.
- נוסיף מעט גרידת לימון.
- על תבנית המרופדת בנייר אפיה, נזלף עיגולים בעזרת שקית זילוף.
- נכניס לתנור על 150 מעלות ל-10 דקות אפיה.
- נכין את המלית: נערבב את גבינת המסקרפונה ביחד עם הנענע היבשה וגרידת הלימון על מנת לקבל מלית מעט חמצמצה.
- נוציא מהתנור את העוגיות ונזלף מהמלית על מרכז 2 עוגיות על מנת ליצור מקרון מושלם.
פבלובה תותים וקצפת
רכיבים:
- 3 חלבונים
- קורט מלח
- 150 גרם סוכר
- 150 גרם קמח
- רבע כפית צבע מאכל אדום
- גביע ריבת תותים
- מיכל קצפת מוכנה
- חבילת תותים טריים
אופן ההכנה:
- בקערה נקציף את החלבונים עם מעט מלח בעזרת מקציף ידני.
- נוסיף את הסוכר בהדרגתיות ונמשיך להקציף עד לקבלת קצף אחיד.
- נוסיף את הקמח ונמשיך להקציף.
- נוסיף את צבע המאכל האדום ובתנועת קיפול נערבב עד לקבלת תערובת אחידה וורודה.
- בתבנית מרופדת נייר אפייה, בעזרת קערה קטנה נצייר 2 עיגולים שווים בגודלם עם עיפרון.
- בעזרת שקית זילוף נזלף על העיגולים שציירנו ובתוכם.
- נכניס לתנור על 110 מעלות ל-10 דקות אפיה.
- נוציא מהתנור ונניח על צלחת את אחד החלקים, נזלף מעליו את ריבת התותים ונניח את החלק השני מעל.
- נפזר קצפת ותותים ונגיש.
כדורי קוקוס שוקולד "באונטי" ביתיים
רכיבים:
- 100 גרם קוקוס טחון
- 200 מ"ל חלב מרוכז
- 200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- בקערה נערבב את הקוקוס ואת החלב המרוכז.
- נכדרר כדורים מהעיסה.
- נחתוך את השוקולד ונמיס אותו.
- נצפה כל כדור בשוקולד.
- ניתן לפזר מעט קוקוס מעל.