יש כאלו שאוהבים אותה סמיכה ממש ויש כאלו שמעדיפים נוזלית שנכנסת לכל פינה, יש כאלו שאוהבים מתובלת ועם המון ירק ויש שיעדיפו נקיה עם לימון ומלח. לא משנה מה אתם אוהבים כל עוד אתם אוהבים טחינה.
החומוס אולי נחשב למאכל הרחוב הכי פופולארי אבל הטחינה נמצאת בכל בית ובהרבה מהמנות היומיומיות שלנו כגון סלטים, סינייה, על בטטות אפויות וכמובן על בשר. יום העצמאות ושפע המנגלים שאופפים אותו הוא יום בו שולפים כל אנשי הבשר את הטריקים שלהם לטחינה הכי טובה.
ישבנו עם בארכה ומצאנו לכם 3 רטבי טחינה שיעבדו מדהים עם בשר וירקות או ככה בכיף לניגוב עם פיתה.
טיפ 1- בלנדר נינג'ה או משהו דומה הופכים את ההכנה לקלה ממש ואת הטחינה לאוורירית יותר
טיפ 2- המים חייבים להיות ממש קרים ואז המרקם יהיה נהדר
טחינה עגבניות שרופות מעושנות
- עגבניה גדולה בשלה
- 2 שיני שום
- כוס טחינה
- 1/2 כוס מים קרים
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל
- קמצוץ פפריקה מעושנת- לא חובה
ההכנה: שורפים את העגבניה בגריל או על אש כדי שתקבל חריכה יפה ואת הטעם המעושן.
מכניסים את כל המרכיבים לבנדר מלבד המים אותם מכניסים בהדרגה עד למרקם הרצוי, טוחנים עד למסה אחידה, טועמים ומתקנים תיבול מבחינת לימון ומלח
טחינה סלק
אין מה לעשות זה לא רק טעים זה גם יפה ונותן צבע לשולחן, הטעם מאד עדין ולכן היא מתאימה גם לשילוב עם חומוס
- חצי כוס טחינה
- 1 סלק גדול, מבושל (אפשר להשתמש בסלק קנוי)
- שן שום כתושה
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 כוס מים קרים
מכניסים את כל המרכיבים לבנדר וטוחנים, מלבד המים אותם מכניסים בהדרגה עד למרקם הרצוי, טועמים ומתקנים תיבול מבחינת לימון ומלח
טחינה ירוקה חריפה ולימונית
זו טחינה עם עוצמה שמשלבת לימון הכבוש ופלפל חריף ומשדרגת כל ביס.
- כוס טחינה
- חצי צרור פטרוזיליה
- חצי צרור כוסברה
- חצי צרור נענע
- 1 פלפל חריף
- כף גדושה לימון כבוש
- חצי-3/4 כוס מים קרים
- 2 שיני שום
- מיץ מחצי לימון לתיקון טעמים
- מלח, פלפל
מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים מלבד המים ומיץ הלימון, מתחילים לטחון ולאט מוסיפים את המים עד למרקם הרצוי, טועמים ומתקנים את החמיצות אם צריך.
תמונה באדיבות dinneratthezoo.com