לפעמים, בתקופת הקיץ, אין חשק ורצון להשקיע שעות רבות בהכנת מטעמים, ואז אפשר בהחלט להתארגן עם ארוחת ערב קלילה, שאינה דורשת התעסקות מרובה במטבח. בדיוק לזמנים כאלו מתאימים המתכונים שהכנתם נעשית במינימום זמן, אך במקסימום טעם, איכות ויופי.

זה הזמן גם למעט יצירתיות: לפתוח את המקרר, לבדוק אלו ירקות ופירות מצויים בו ומה ניתן להכין איתם, לבדוק באילו ממרחים ומטבלים אפשר להשתמש, ובכך לגוון ולשדרג את המנות. תופתעו לגלות אילו תוצאות תניבו רק על ידי אלתור ושילוב בין טעמים ומוצרים.

לעוד מתכונים כנסו לאתר של פסקל פרץ-רובין

פרוסות לחם עם סלט עגבניות שרי
החומרים: (ל־5 סועדים)
20 עגבניות שרי אדומות וצהובות
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כף נענע, קצוצה
2 שיני שום, קצוצות, כתושות או פרוסות דק
3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל, לפי הטעם
1/2 בגט טרי, חותכים לפרוסות בינוניות (אפשר לקלות אותן על מחבת פסים)
ממרח לימון כבוש

לעיטור:
2־1 כפות גרעיני דלעת וחמנייה טריים או קלויים

לזילוף ולהגשה:
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. חותכים את העגבניות לחצאים או לרבעים, מניחים בקערה רחבה. מוסיפים פטרוזיליה, נענע, שום, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
2. מורחים את פרוסות הבגט הטריות או הקלויות במעט ממרח לימון כבוש. מניחים כף או שתיים מסלט העגבניות. מסדרים את הפרוסות על מגש הגשה רחב. מעטרים בגרעיני דלעת וחמנייה, מזלפים מעל שמן זית ובוזקים מעט מלח ופלפל שחור גס.


 ברוסקטה עם טפנד זיתים, פטריות ועגבניות צהובות

החומרים (ל־5 סועדים):
1/2 בגט
3 שיני שום, קלופות
שמן זית

לתוספת:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל חתוך לרצועות
1 כוס פטריות חתוכות
1/4‬ כפית חומץ בלסמי‬‬
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה:
1 כוס עגבניות צהובות חצויות
2 בצלים ירוקים חתוכים לפרוסות דקות
טפנד זיתים

 ברוסקטה עם טפנד זיתים, פטריות ועגבניות צהובות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ברוסקטה עם טפנד זיתים, פטריות ועגבניות צהובות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
1. פורסים את הבגט באלכסון לפרוסות בעובי 1 ס"מ. קולים קלות בתנור או בטוסטר. משפשפים את הפרוסות בשיני השום ומברישים אותן קלות במעט שמן זית.
2. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את רצועות הבצל עד לגוון זהבהב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומצמצמים. מצננים היטב.
3. מורחים את פרוסות הלחם בשכבת טפנד זיתים. עורמים מעל את תוספת הפטריות. מעטרים בעגבניות חצויות ומפזרים מעל פרוסות בצל. בוזקים מלח ופלפל שחור.