לרגל ראש השנה וחגי תשרי, חברת אורגניקזון מציעה מתכון להכנת לחמניות דבש וקינמון טבעוניות. מדובר במתכון טבעוני, קל להכנה ובזכות שימוש בנייר אפיה אקולוגי של המותג If You Care גם שומר על איכות הסביבה. נייר האפייה הוא טבעי וללא מלבינים, לכן בריא יותר במגע עם האוכל. הלחמניות במיטבן בטמפרטורת החדר ביום ההכנה ויום לאחריו, ניתן להקפיא אותן בקופסא סגורה עד חודש.
גורדון רמזי מציג: סטייק בתוך הסנדוויץ'? על מתכון כזה עוד לא שמעתם
שנה מתוקה: מתכוני קינוחים חגיגיים וטעימים במיוחד
לחמניות דבש תפוחים וקינמון
מתכון ל-12 לחמניות בתבנית עגולה בקוטר 26-28
מצרכים:
500 גרם קמח לבן
כפית קינמון
50 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
60 גרם רסק תפוחים
60 גרם שמן קנולה
30 גרם סילאן
30 גרם מייפל
200 גרם חלב סויה/ שקדים
חצי כפית מלח
לציפוי לפני האפייה:
חלב סויה
סוכר גבישי (אופציונלי)
לציפוי לאחר האפייה:
3 כפות סילאן
3 כפות מים חמים
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, קינמון, סוכר ושמרים.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים: רסק תפוחים, שמן קנולה, סילאן, מייפל, חלב סויה ומלח ולשים למשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
3. משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעה וחצי, תלוי בטמפרטורה בחוץ (הבצק יחסית דביק בשלב הזה וזה בסדר).
4. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים במשקל 70-75 גרם ליחידה.
5. מסדרים את הכדורים בתבנית עגולה עם מעט מרווחים עם נייר אפייה אקולוגי If You Care, מברישים בחלב סויה ומעבירים להתפחה שניה של כ-40 דקות כשהתבנית מכוסה במגבת.
6. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
7. מברישים את הלחמניות שוב בחלב סויה ומפזרים סוכר גבישי אם רוצים. אופים את הלחמניות כ- 30 דקות עד שהן מקבלות צבע שחום.
8. מכינים את הסירופ: מערבבים סילאן עם מים חמים עד לאיחוד. כשהלחמניות מוכנות מברישים אותן בסירופ.
את נייר האפיה האקולוגי ניתן להשיג ברשתות הטבע: ניצת הדובדבן, שופרסל גרין, אניס, טבע קסטל, טיב טעם, בתי טבע, בתי מרקחת נבחרים, אתרי פארם וטבע אונליין, אתר "בשבילנו" ובאתר סופר פארם. למותג If You Care מוצרים איכותיים למטבח, נטולי רעלים המשמשים אלטרנטיבה אקולוגית למוצרים הקונבנציונליים. בסדרה ניתן למצוא מוצרים כמו נייר אפיה טבעי אקולוגי, תבנית אפייה, מנג'טים לאפייה, שקיות אוכל מנייר, בד כותנה לחביצה ולבישול ועוד.
המתכון באדיבות: דניאל וגנר @cheffe_vegan Cheffa קונדיטורית ושוקולטיירית