הכתבה נכתבה בשיתוף עם הדס לפידות תזונאית קלינית, Skinny Pasta
המומחים, הדוקטור היילי פרלוס, המומחית לפסיכולוגיית ספורט וביצועים ואיימי ברגניני, MS, RD, SCO מומחית לתזונה אונקולוגית במרכז האונקולוגי הבריאותי טריניטי במישיגן, מסרו למגזין HEALTH LINE בשנת 2016 שבמהלך הקיץ קיימת לאנשים רבים נטייה לעלייה במשקל הנובעת מבחירות המזון שלהם ומריבוי מפגשים חברתיים. "על האש", גלידה, צ'יפס, שאריות של הילדים באוגוסט וחטיפים זמינים אחרים נחשבים כגורמים האשמים העיקריים בתופעה לתופעה.
לכן הם ממליצים לנו להיות מודעים להרכב המזון שאנחנו אוכלים ולדאוג מראש להצטייד באוכל בריא לאירועים ולטיולים. ע"פ ממצאי סקירה של ספרות מקצועית עלייה במשקל שכיחה יותר במהלך הקיץ מאשר בחורף , בעיקר אצל ילדים הנמצאים בחופשת הקיץ.
הסיבות העיקריות לעליה במשקל בעונת הקיץ:
- שתייה מוגברת של משקאות ממותקים ואלכוהול
- מנגלים, חגיגות ומסיבות- המובילות לצריכת אוכל עם ערכים תזונתיים ירודים, כמו חטיפים ואוכל מהיר .
- לטענת פרלוס וברגניני אחת מהדרכים שניתן למזער / לצמצם את העליה הבלתי מבוקרת במשקל במהלך חודשי הקיץ היא למשל לארגן מפגשים חברתיים ולהיות אחראי על התפריט או להקפיד לאכול בבית ורק לצאת לרקוד, לקחת פירות וירקות לים, לדאוג שיהיה חטיף מזין בתיק ולתכנן את התפריט היומי מראש.
להביא אתכם למפגשים מזון בריא ולתרגל צריכת מזון באופן מודע ומבוקר. כמו כן שתיית מים מרובה והגדלת צריכת הפירות והירקות על פני חטיפים וממתקים, עשויה לסייע לשמירת המשקל. תרומתה של פעילות גופנית סדירה, כגון הליכה או שחייה, חשובה גם היא ותעזור לכם לשמור על כושר במהלך הקיץ.
הכנו עבורכם שלושה מתכוני קיץ מענגים ובריאים שלא רק ישמחו את בלוטות הטעם שלכם אלא גם יסייעו לכם לשמור על תזונה בקיץ או בתקופת החגים שתכף באה עלינו לטובה. אנו מדגישים שוב את חשיבות האכילה הבריאה במהלך הקיץ ובכלל.
לפניכם שלושה מתכונים: מתכון לסלט סקיני פסטה קר, כריך סלמון מעושן עם ממרח אבוקדו וסלק וגלידת קוטג 'מרעננת.
סלט פסטה קרה עם סקיני פסטה
סלט מושלם - מעולה לאירוח, לארוחת צהריים או ערב! מושלם לקחת לעבודה.
רכיבים:
- חבילה אחת של סקיני פסטה (רצוי נודלס או פטוציני)
- עגבניות שרי, חצויות
- מלפפון, חתוך לקוביות
- פלפל אדום קצוץ
- חסה חתוכה לרצועות
- זיתים שחורים, חתוכים ופרוסים
- עלי בזיליקום טריים, קרועים
- גבינת פטה, מפוררת
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- שן שום 1, טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
- הכינו את הסקיני פסטה על פי ההוראות על גבי האריזה. ושטפו היטב. הקפיצו על מחבת עם מעט שמן כמה דקות והניחו בצד להתקרר.
- בקערת ערבוב גדולה, שלבו את הסקיני פסטה המבושלת, עגבניות שרי, מלפפון, פלפל אדום, זיתים שחורים ועלי בזיליקום קרועים.
- בקערה קטנה ונפרדת טרפו יחד את שמן הזית, החומץ הבלסמי, השום הטחון, המלח והפלפל עד להתערבבות מלאה ויצירת מרקם אחיד של רוטב.
- מטפטפים את הרוטב מעל סלט הפסטה ומערבבים בעדינות עד שיצפה את כל מרכיבי הסלט.
- מפזרים מעל את גבינת הפטה המפוררת ומעבירים למקרר לפחות לשעה לפני ההגשה.
מבטיחים שתהנו מסלט הפסטה המרענן ונטול ייסורי המצפון הזה!
כריך סלמון מעושן עם ממרח אבוקדו
רכיבים:
- פרוסות לחם מלא
- פרוסות סלמון מעושן
- אבוקדו, פרוס
- גבינת שמנת רזה (מומלץ בתוספת שום שמיר)
- בצל ירוק (אופציאונלי)
הוראות:
- למרוח שכבה נדיבה של גבינת שמנת בצד אחד של כל פרוסת לחם.
- מניחים את פרוסות הסלמון המעושנות על גבי הממרח על פרוסת לחם אחת.
- מוסיפים את האבוקדו הפרוס על גבי הסלמון.
- כאופציה - מפזרים בצל ירוק.
- מכסים עם פרוסת הלחם הנוספת.
- פורסים את הכריך לשניים ומגישים מיד.
זהו הכריך הארוז המושלם שייתן לכם מענה זמין לארוחת צהריים קיצית מהנה ומספקת.
גלידת קוטג'
רכיבים:
- גבינת קוטג' 1% כוס
- 1 כוס יוגורט רגיל
- פירות טריים לבחירתכם ( למשל, פירות יער, מנגו, קיווי )
- כף סקיני סוכר
- אגוזים מרוסקים או מנת סקיני פלקס לתוספת קראנצ'יות (אופציונלי)
הוראות:
- בבלנדר או במעבד מזון, מערבבים את גבינת הקוטג' ויוגורט רגיל עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
- טועמים ומוסיפים סקיני סוכר אם מעוניינים במתיקות נוספת.
- בכוסות הגשה או בקערות, מניחים את התערובת השמנתית עם פירות טריים לבחירתכם.
- מוסיפים אגוזים או גרנולה כתושים לקבלת מרקם נוסף.
- מקררים במקפיא לפחות 30 דקות כדי לאפשר לגלידה לקפוא ולטעמים להתמזג.
הקינוח המענג והבריא הזה לגמרי מנצח את חום הקיץ!
הקיץ, כבר לא צריך להתפשר על הטעם או המרקם. המתכונים הטעימים והבריאים הללו יתנו לכם מענה הולם ומפנק. סלט סקיני פסטה קר ומרענן, כריך סלמון מעושן מזין וגלידת קוטג' כקינוח, יספקו לכם הנאה ויסייעו להישאר במסגרת פרוטוקול אכילה מזין ומותאם לחום הקיצי. עודדו גם את הילדים לאמץ בחירות מזינות, ותהפכו את הקיץ לעונה של אכילה טעימה, מאוזנת ונטולת אשמה לכל המשפחה .
הכתבה נכתבה בשיתוף עם הדס לפידות תזונאית קלינית, Skinny Pasta