בימים אלו, כשהחיילים שלנו נמצאים באזורי לחימה, רחוקים מהבית ומהאהובים שלהם, חשבתי להמליץ לכם לשלוח להם חבילה מתוקה מהבית, שכוללת את העוגיות והעוגות הכי אהובות, כאלה שנוח לארוז ולשלוח.

לעוד מתכונים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל פרץ רובין

הסוג הראשון של העוגיות שבחרתי להכין הוא כרוכיות תמרים ואגוזים, עוגיות מגולגלות העשויות מבצק פריך עשיר או מבצק שק"ם (ראשי תיבות של שמנת, קמח ומרגרינה). העוגיות הללו ממולאות במלית תמרים ואגוזים או בשוקולד או במלית נדיבה של ריבה וקוקוס, כשעליהן בוזקים אבקת סוכר.

בנוסף, בחרתי במתכון להכנת עוגיות רחת לוקום נוסטלגיות. אפשר להשתמש בהכנתן בגוונים שונים של רחת לוקום, שילוב שיניב עוגיות שמחות וצבעוניות. 

לחבילה לחיילים בחרתי לצרף גם עוגיות שוקולד צ'יפס מנוקדות בשוקולד ועדשים צבעוניות. הן קלות מאוד להכנה: בוחשים, לשים, מגלגלים לכדורים ומסדרים בתבנית תלוליות של בצק, מלאות באהבה וטעם. שולחים לאפייה קצרה בתנור, וכעבור כרבע שעה הבית אפוף בריח נפלא.
אני ממליצה בחום לצרף את הילדים הקטנים להכנת העוגיות לחיילים, בעיקר להכנת עוגיות שקדים ווניל. המתכון קליל ומהיר הכנה, והתוצאה היא עוגיות נהדרות עם המון טעם וניחוח עדין. ארזו אותן בקופסאות וצרפו ברכות וציורים של הילדים. 

אל המשלוח אפשר לצרף גם עוגת שיש, עוגה המתאימה ביותר לשינוע. המרקם שלה נימוח, והיא נשמרת היטב כארבעה ימים. אפשר לשלב בבצק אבקת קקאו או תוספות כמו פירות מיובשים, אגוזים, צימוקים, פירות מסוכרים ועוד. בתום האפייה עטפו את התבנית בניילון נצמד ומעל סגרו ברדיד אלומיניום. כך היא תישמר במיטבה. 
והלוואי שכל חיילינו יחזרו בשלום. 
אמן. 

כרוכיות תמרים ואגוזים
החומרים (לשלוש גלילות, כ־35־40 עוגיות):
• 3 כוסות קמח מנופה
• ½ כוס מיץ תפוזים או חלב
• 1 ביצה (או רק חלמון) 
• ½ כוס אבקת סוכר 
• 200 גרם חמאה או "מחמאה"
• 1 כפית תמצית רום
• 1 שקית סוכר וניל 
• 1 שקית אבקת אפייה

למלית:
• 1 קופסת ממרח תמרים
• 1 כוס אגוזי מלך או פקאן או פקאן מסוכר גרוס
• ½ כוס שוקולד צ'יפס  
• ½ כוס חלווה מפוררת או שערות חלווה 
• 2 כפיות קינמון טחון
• ¼ כפית ציפורן
להברשה:
• 1 ביצה טרופה + כף מים
לבזיקה:
• ¼ כוס אבקת סוכר
• ½ כוס שומשום

אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערת מערבל חשמלי. צרים גומה ויוצקים לתוכה את מיץ התפוזים או החלב. מוסיפים את הביצה, אבקת הסוכר, החמאה או ה"מחמאה", תמצית הרום, סוכר הווניל ואבקת האפייה. מערבלים במהירות בינונית, עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד הניתק מדופנות הקערה. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד קמח (אפשר לוותר על המערבל החשמלי, וללוש את הבצק בידיים). שומרים במקרר כשעה. 

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של כ־½ ס"מ. מורחים על כל עלה שליש מתערובת מחית התמרים ומפזרים שליש מהאגוזים הקצוצים, השוקולד והחלווה. בוזקים מעט קינמון וציפורן ומגלגלים את העלה לגלילה מהצד הקרוב אליכם אל המרוחק מכם. סוגרים היטב את הקצוות. בדרך זו מכינים את שאר הגלילות.

מעבירים את הגלילות לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה מברישים אותן בביצה טרופה, ובסכין מסמנים פרוסות. מפזרים מעל את השומשום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ־30 דקות, עד שהן מזהיבות. 

מניחים להצטנן. אפשר לבזוק עליהן אבקת סוכר. פורסים את הגלילות ומגישים. אורזים בקופסה מתאימה לשינוע וסוגרים היטב.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה וחצי 
סוג המנה: חלבית/פרווה

עוגת שיש 
החומרים (ל־2 תבניות אינגליש קייק):
• 200 גרם חמאה רכה (או "מחמאה")
• ½1 כוסות סוכר
• 2 שקיות סוכר וניל
• 3 ביצים
• 3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה
• 1 גביע יוגורט (או מיץ או קצפת צמחית)
• 2 כפות חלב או מים
• 2 כפות אבקת קקאו
• 3 כפות חלב או מים

אופן ההכנה:
מערבלים את החמאה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל. מערבלים 2־3 דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת קלילה וחלקה.
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, היוגורט ו־2 כפות חלב. 
משמנים ומקמחים את התבניות ויוצקים מחצית מהבלילה.
בקערית מערבבים את אבקת הקקאו ו־3 כפות חלב ומוסיפים למחצית הבלילה הנותרת. מערבבים היטב. יוצקים את הבלילה הכהה על הבלילה הבהירה שבתבניות.
נוטלים כף או שיפוד, ויוצרים בבלילה את צורת הספרה 8, כך מקבלים מראה של שיש בעת פריסת העוגה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ־45־50 דקות. מניחים להצטנן על רשת ברזל.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה וחצי 
סוג המנה: חלבית/ פרווה

עוגיות רחת לוקום מהירות
החומרים (ל־30 יחידות): 
• 150 גרם חמאה או "מחמאה" או מרגרינה
• 1 כף שמן קנולה
• 2 כפות אבקת סוכר
• 2 שקיות סוכר וניל
• 2 כוסות קמח מנופה
• ¼–½ כוס מים (או טיפה יותר, לפי הצורך)
• 5־6 פיסות רחת לוקום אדום, ורוד או לבן
לבזיקה:
• ½ כוס אבקת סוכר

עוגיות רחת לוקום (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגיות רחת לוקום (צילום: פסקל פרץ-רובין)


אופן ההכנה:
מערבלים במערבל את החמאה או "המחמאה" עם השמן, אבקת הסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח והמים ומערבלים עד שהבצק ניתק מדופנות הקערה. אפשר ללוש בכפות הידיים. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.
חותכים את הרחת לוקום ל־30 חתיכות. מצפים קלות באבקת סוכר ומניחים על מגש.
מקמחים את משטח העבודה, מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חלק אחד של בצק לעלה עגול בעובי ½ ס"מ. חותכים למשולשים קטנים. מניחים בצד הרחב של המשולש פיסת רחת לוקום ומגלגלים אל הצד המחודד. בדרך זו מכינים את כל העוגיות.
מסדרים את העוגיות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ־20 דקות. בוזקים אבקת סוכר ומצננים.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה וחצי 
סוג המנה: חלבית/פרווה

עוגיות שקדים וסוכר וניל
החומרים (ל־30־25 עוגיות): 
• ⅔1 כוסות קמח מנופה
• ½ כוס סוכר
• 200 גרם חמאה או "מחמאה" בטמפרטורת החדר
• ¾ כוס שקדים טחונים דק
• 1 ביצה בגודל L
• 2 כפות ברנדי
• 2 חלמונים טרופים 
• 4 שקיות סוכר וניל

עוגיות שקדים וסוכר וניל (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגיות שקדים וסוכר וניל (צילום: פסקל פרץ-רובין)


אופן ההכנה: 
מניחים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, הסוכר, החמאה והשקדים הטחונים. מערבלים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת בצק פירורים. מוסיפים תוך ערבול אטי את הביצה והברנדי, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. 
מניחים את הבצק על משטח עבודה ומעצבים לצורת גלילה (נקניק). טורפים בצלוחית את החלמונים ובעזרת מברשת מברישים את גלילת הבצק. מפזרים על גלילת הבצק לאורכה ולצדיה סוכר וניל, ומהדקים אותו קלות לגלילה.
חותכים את הגלילה בעזרת סכין משוננת לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מסדרים אותן ברווחים אחידים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים קלות את פני העוגיות בחלמון שנותר ומפזרים את סוכר הווניל שנותר. 
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ־12 דקות. מצננים.
אפשר לגוון ולתבל את העוגיות בקינמון, בקליפת תפוז או במנדרינה מגוררת.  

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כחצי שעה  
סוג המנה: חלבית/פרווה

עוגיות שוקולד צ'יפס ועדשים
החומרים (ל־30־25 עוגיות בקוטר 8 ס"מ, או 50 עוגיות בקוטר 5 ס"מ):
• 125 גרם חמאה ("מחמאה" לגרסת פרווה) מרוככת
• ¼ כוס סוכר לבן או גולדן
• ½ כוס סוכר חום
• 1 ביצה
• 1 כף תמצית וניל
• ¼1 כוסות קמח מנופה
• 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
• ½ כפית סודה לשתייה
• קורט מלח
• ½ כוס נטיפי שוקולד צ'יפס חום או לבן
• ¾ כוס סוכריות עדשים צבעוניות קטנות
לעיטור:
• כ־¾ כוס עדשים צבעוניות

עוגיות שוקולד ציפס (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגיות שוקולד ציפס (צילום: פסקל פרץ-רובין)


אופן ההכנה:
מניחים במערבל חשמלי את החמאה ומערבלים עם וו גיטרה, תוך כדי הוספת הסוכר. מוסיפים את תמצית הווניל והביצה, ומערבלים לתערובת קרמית.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, האינסטנט פודינג וניל, הסודה לשתייה והמלח. מערבלים לבצק במרקם חלק.

מוסיפים את נטיפי השוקולד צ'יפס וסוכריות העדשים הצבעוניות, מערבבים ידנית עד שהם נטמעים היטב בבצק. מכניסים למקרר ומצננים במשך שעתיים.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. נוטלים מעט מהבצק ומעצבים לכדור בכף היד או נוטלים מהבצק בשתי כפיות או בכף גלידה. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. מסדרים את כדורי הבצק על התבנית ברווחים גדולים, העוגיות מתפשטות בזמן האפייה והן צריכות מקום, אחרת הן מתחברות זו לזו. משטחים קלות את העוגיות, ומעטרים בסוכריות עדשים צבעוניות, יש ללחוץ אותן קלות אל העוגייה. מכניסים למקרר לרבע שעה.
מחממים את התנור ל־170־180 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ־13־12 דקות, לקבלת מרקם רך ונימוח. משך האפייה ישפיע על מרקם העוגיות, תלוי בעוצמת החום בתנור שלכם. מוציאים את העוגיות. שימו לב: הן עדיין רכות, כשהן מתקררות הן מתייצבות והופכות פריכות. לקבלת עוגיות במרקם פריך יש לאפות את העוגיות עוד חמש דקות נוספות.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כ־45 דקות  
סוג המנה: חלבית/פרווה