הרבה עוגות הכנתי בימי חיי, חלקן הגדול רוכזו בספרים אשר פרסמתי לאורך השנים. לא משנה איזו עוגה הוכנה ועד כמה היא טעימה, ילדיי תמיד מעדיפים שאכין להם אחת משתיים: עוגת שוקולד או עוגת שיש. לא רק הם מחזרים אחרי עוגת השוקולד שלי. מכריי, חברותיי, קוראים וקוראות של המדור וגם במפגשים אקראיים, כאשר מבינים שאני עוסקת באוכל מיד נשלפת הבקשה להמלצה לעוגת השוקולד הכי טובה.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל פרץ-רובין

די קשה לקבוע שעוגת שוקולד אחת היא המנצחת. יש להן מרקמים שונים, שילובים מעניינים, והאמת, זה גם עניין של טעם - עוגת שוקולד אחת מצוינת תתקבל באהבה אצל אחד והשני יעדיף עוגת שוקולד אחרת.

טילים עפו באוויר: התקיפה החריגה של צה״ל בעומק לבנון | תיעוד חריג
המהלך שעשוי להכריע את גורל העסקה: "עכשיו זה בידיים של חמאס"

הפעם בחרתי בפאי שוקולד שאהוב מאוד על בני משפחתי. שילוב של בצק פריך דק־דק עם מלית שוקולד נהדרת ההופכת כל כפית עוגה לחוויה של שיכרון חושים. ואם תוסיפו כדור גלידה לצד פרוסת העוגה תקבלו חגיגה של מרקמים וטעמים מתוקים נפלאים.

מכינים קלתית בצק לא גבוהה המחבקת במתיקות ובאהבה שכבת שוקולד, ועל כל הטוב הזה יוצקים ציפוי שוקולד קרמי שמשלים את המראה, הצורה והטעם. כאן עיטרתי את הפאי בעלעלים מוכנים ומסוכרים שאותם ניתן לרכוש בחנויות הייעודיות לחומרי גלם לאפייה. אתם בהחלט יכולים לוותר ולהסתפק בסוכריות מזרה שוקולד.

פאי שוקולד מפנק

החומרים לתבנית פאי 26 ס"מ, משומנת:
לבצק:
2 כוסות קמח, מנופה
¼ כפית מלח
½ כוס אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה

למלית:
3 ביצים
1 חלמון
¼ כוס אבקת סוכר
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
2 טיפות תמצית וניל משובחת
¼ כפית מלח

לציפוי:
½ מכל שמנת מתוקה
קורט מלח
150 גרם שוקולד מריר
1 כף ליקר שוקולד

לעיטור:
עלים או פרחי סוכר מוכנים - ניתן לרכוש בחנויות ייעודיות לחומרי גלם לאפייה - או סוכריות מזרה שוקולד

להגשה:
גלידת וניל

שיכרון חושים בכפית (צילום: פסקל פרץ-רובין)
שיכרון חושים בכפית (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד הניתק מהדפנות. עוטפים בפלסטיק נצמד ומאחסנים במקרר כשלוש שעות.

2. מוציאים מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח ומרפדים בבצק את התבנית בעזרת מזלג. דוקרים את תחתית הקלתית, עוטפים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקפיא לכ־15 דקות.

3. מניחים נייר אפייה על הבצק ומפזרים שכבה של שעועית (לאפייה עיוורת, לקבלת משטח אחיד ללא בועות אוויר). אופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ־15־20 דקות עד להזהבה, מוציאים על רשת ומצננים.

4. להכנת המלית - מקציפים את הביצים עם החלמונים והסוכר במערבל חשמלי במשך 8־7 דקות לקבלת קציפה בהירה ואוורירית.

5. שמים את השוקולד, החמאה והמלח בקלחת וממיסים על להבה נמוכה, מצננים קלות ומוסיפים אל קציפת הביצים. מבליעים הכל יחד לעיסה אחידה וחלקה.

6. מעבירים אל קלתית הבצק המוכנה וממשיכים לאפות כ־25־20 דקות.

7. לציפוי - בסיר קטן מחממים שמנת ומלח, מוסיפים את השוקולד וממיסים יחד. מצננים קלות ומגישים לצד הפאי או מצפים את הפאי. מעטרים בעלים או פרחים מסוכרים או מפזרים מזרה של סוכריות שוקולד. מגישים עם כדור גלידה.

מגישים את הציפוי לצד הפאי או מצפים את הפאי (צילום: פסקל פרץ-רובין)
מגישים את הציפוי לצד הפאי או מצפים את הפאי (צילום: פסקל פרץ-רובין)

טיפסקל

רוצים לשמור על הפאי? רצוי שתכינו שני פאי מראש - אחד תחסלו מיד ואת השני הקפיאו! העוגה נפלאה גם אחרי הקפאה. אפשר בהחלט להעשיר את מלית השוקולד ב־3־2 כפות אגוזים קצוצים או בשוקולד מריר קצוץ.