אפשרי שעוגה תהיה מתוקה – ובמקביל דלת קלוריות, משביעה ובריאותית? לקראת יום העוגה, שיחול מחר (שלישי), ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה של שירותי בריאות כללית במחוז מרכז, מפרטת שורת המלצות להכנת עוגה, שמלבד טעמה המתוק, מכילה גם במקביל ערכים תזונתיים בריאותיים ויכולה לשמש כקינוח או ארוחת ביניים קלה מתוקה, משביעה ואף בריאותית.
לדבריה, עוגה נחשבת לרוב כמשהו עתיר קלוריות, משמין ולא דיאטטי, אך מלבד היותה חטיף טעים ומפנק, עוגה יכולה לשמש גם כחטיף או ארוחת ביניים משביעה ובריאותית.
ד"ר אבל מפרטת שורת המלצות להכנת עוגה מתוקה וטעימה – המשלבת ערכים בריאותיים:
עוגת גבינה: אפשר להכין עוגה על בסיס גבינה איכותית, כמו ריקוטה, שמכילה פי שש יותר סידן מגבינה רגילה. בנוסף, ניתן להכינה ללא בצק ועם חצי מכמות הסוכר המצוינת במתכונים. חשוב רק שאחוזי הגבינה לא יהיו גבוהים יותר מ־5%. המלצה אפשרית נוספת היא ליצוק כשכבה מעל עוגת גבינה איכותית ג'לי דל קלוריות, ולהעשיר בכך את צבעה ומראה.
עוגת פירות: אפשרות נוספת היא לשטח בצק פילו דק דק, לשים מעליו תפזורת בריאותית, המורכבת מגבינה, פירות (תפוחים, אגסים, צימוקים) ואגוזים ולאפות. בכך אנחנו מקבלים עוגת פירות עשירה בויטמין סי וסידן.
עוגיות גרנולה: הצעה נוספת היא ערבוב גרנולה ללא סוכר עם קצף חלבון ביצה, ואפייתם בתנור כעוגיות – כך מתקבלות עוגיות משביעות ובריאותיות.
כדורי שוקולד: אפשר ליצור מעין כדורים המכילים ממרח שקדים – אשר מכיל סידן רב – וכן קקאו משובח, שמוסיף מלבד הטעם העשיר גם ברזל, קוואקר, אשר מכיל סיביים תזונתיים, ומעט סילאן. נשאר רק להקפיא והרי לכם כדורי שוקולד משובחים, בריאותיים ומשביעים.
מוס פירות: ההצעה האחרונה היא לערבל בבלנדר פירות שונים – תפוח עץ, בננה, אגס, מלון, אננס – להוסיף ממרח שקדים, ולהקפיא במנות קטנות. הנה לנו מעין עוגת מוס גלידה מרעננת לימות הקיץ, אשר מלבד טעמה המתוק מכילה גם סידן וגם ויטמין סי מהפירות שהיא מכילה.