היופי שבעיצוב הכלי,שילובי הצבעים והגוונים שבהם אנו משתמשים הופכים לא פעם מאפים פשוטים ולא מורכבים למושכים ומעניינים.

כך זה במקרה של אפיית עוגות אישיות. אם תערכו טיול קצר בחנויות המתמחות, תמצאו שלא רק עולם הכלים, האביזרים והגאדג'טים התפתח, אלא גם כל הדברים נלווים. עטרות הנייר הן לא רק לבנות, פשוטות ומ־סולסלות, אלא מופיעות בשלל גוונים,עיטורים, צורות ומרקמים, ואם נצעד עוד צעד אחד, נוכל למצוא מבחר עצום של תבניות ועטרות נייר יציבות, שאינן זקוקות לתמיכת תבנית השקעים על מנת להכיל את עיסת הבצק בתוכן.

בנוסף לנוחות וליופי,לא כולן זקוקות לשימון, והמאפה משתחרר מתוכן בקלות. אחרי טיול בחנויות הייעודיות - בארץ ובחו"ל - כשנחשפים לכל היופי הזה, מתחילים פשוט לחפש תירוץ כדי להכין עוגות אישיות.

לאתר של פסקל פרץ-רובין

בחרתי להציע לכם לנסות ולהכין קאפקייקס פשוטים וקלים להכנה, ללא ציפויים מיותרים וזילופי תלוליות קרם בשלל גוונים ועיצובים - עוגות אישיות נימוחות ורכות המשתלבות בצורה נפלאה עם כוס קפה.

אם רוצים לגוון, אפשר לשלב תוספות מעניינות בעיסת הבצק, כמו אבקת קקאו, נטיפי שוקולד, אגוזים,קרמל, מרשמלו ועוד. התוספות המפתיעות מעשירות את הקאפקייקס ונמסות בפה עם כל נגיסה. ללא תוספות קרם, הקאפקייקס לא כרוכים בהשתוללות מבחינה קלורית.

קאפקייקס

החומרים ל- 16- 12 עוגות אישיות

200 גרם חמאה רכה
1½ כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים
3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה
1 גביע יוגורט
½ כוס חלב
תרסיס שמן לשימון
תבניות קאפקייקס מעוטרות או עטרות נייר
דקות מעוטרות
אבקת סוכר לבזיקה

אופן ההכנה:

מכניסים למערבל חשמלי את החמאה ומערבלים במהירות גבוהה.מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת סוכר הווניל וממשיכים בפעולת הערבול במשך 2-3 דקות. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומקציפים יחד עד לקבלת תערובת קלילה וחלקה.

מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, היוגורט והחלב, ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה. מסדרים את עטרות הנייר בתבנית שקעים או בתבניות קאפקייקס מעוטרות.

מרססים קלות בתרסיס שמן. מעבירים את בלילת הבצק לתוך שקית זילוף חד-פעמית ומזלפים תלוליות אל תוך התבניות או משתמשים בשתי כפות - נוטלים מעיסת הבצק וממלאים את עטרות הנייר.

ממלאים את עטרות הנייר עד ¾ מגובהן, כדי לאפשר את תפיחת הבצק. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות ואופיםבמשך כ-40-45 דקות. בודקים בעזרת קיסם - על הקיסם לצאת נקי ויבש, מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן על רשת ברזל. לפני ההגשה בוזקים מעט אבקת סוכר.

צילומים: פסקל פרץ-רובין

...

טיפסקל

כשאני קונה תבניות קאפקייקס ועטרות נייר, אני מקפידה לקנות לפחות שלושה סוגים שונים (ברור לכם שתמיד זה יותר). אני בוחרת תבניות מעוטרות בשלל גוונים, גדלים וצורות, וכך אני שומרת עלעניין וגיוון בדרך ההגשה, גם אםהמאפה אינו מורכב מדי.