לפעמים מתחשק להכין משהו מהיר ופשוט, הכל בקערה אחת. אני אוהבת מאפים שאפשר לאפות אותם גם בתבנית מלבנית וגם בתבנית מאפינס.
קמח התירס מעניק מצבעו הצהוב והכורכום עוד יותר מעצים את הצבע, בנוסף לערכיו התזונתיים. אם לא בטוחים כיצד הטעם המעט מריר של הכורכום ישפיע, אפשר לשים בהתחלה חצי כפית לבלילה ולטעום. אני לא הרגשתי טעם לוואי והריח של הוניל והלימון העצימו על ריח הכורכום.
שימו לב להשתמש בקמח תירס דק שניתן לקנות ברשתות השיווק ולא בקמח תירס גס. בנוסף, הכורכום במתכון הוא כורכום טחון שנמכר כתבלין.
המאפינס הזהובים האלה כל כך טעימים ואין גבול לתוספות שאפשר להוסיף לתערובת כמו: גזר מגורד, ג'ינג'ר מגורד,צימוקים, חמוציות, אגוזי מלך ועוד.
מתכון ל-18 יחידות/ תבנית פיירקס מלבנית 20X30
מרכיבים: 14
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: שעה
חלבי
מצרכים:
- 1 כוס רוויון/יוגורט טבעי 3%/שמנת חמוצה
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח תירס טחון דק
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 לימון (מיץ וגרידה)
- ¾ כוס סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 כפית כורכום טחון
- 1 שקית אבקת אפיה
לזילוף (לא חובה)
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות אבקת סוכר
- גרידה מ-½ לימון לעיטור מעל הקצפת
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, מוסיפים את הרוויון והסוכר ומערבבים.
- מגרדים בפומפייה את קליפת הלימון, סוחטים אותו, מוסיפים לתערובת.
- מוסיפים וניל, מלח, כורכום ואבקת אפיה ומערבבים היטב.
- משמנית תבנית פיירקס/תבנית שקעים (רצוי לשים מנז'טים), מעבירים את התערובת ואופים 35-40 דקות עד שהמאפינס מזהיבים.
- להכנת הקצפת לזילוף: עם מיקסר מקציפים את השמנת כדקה ואז מוסיפים את הפודינג ואבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על המאפינס. מפזרים מעל את גרידת הלימון.
ליליה ויינרוט היא בלוגרית באתר FOODY