סלט בורגול ושעועית ירוקה
החומרים:
- 1½ כוסות (לפני השריה) בורגול גס
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן נענע קצוצה
- חופן ארוגולה קצוצה
- 3 פלפלים קלויים, חתוכים לקוביות
- 2 כפות ממרח לימון כבוש, או לימון כבוש חתוך לקוביות
- 400 גרם שעועית ירוקה עדינה סנפרוסט, מבושלת לפי הוראות יצרן
- ¼ בצל סגול פרוס לרצועות דקיקות
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות
- 10 זיתים
לרוטב:
- מיץ מ-1 לימון
- 2 כפיות סוכר
- ¼ שן שום כתושה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 2 כפות חומץ תפוחים/חומץ בן יין לבן
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול במים לפי הוראות יצרן. מצננים מעט. מערבבים את מצרכי הרוטב בעזרת מטרף. בקערה עמוקה מערבבים את כל מצרכי הסלט, מלבד עגבניות השרי והזיתים. מוסיפים את הרוטב וממשיכים לערבב. מניחים את הסלט על צלחת הגשה ומעטרים בעגבניות שרי וזיתים.